napit

napit

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Pikaiset Saimit ja kankaiden hiplaamista...

Tänään tuli odotettu paketti Hannan kankaasta . Tilasin sieltä muutamaa eriväristä velouria, apilatrikoota ja erivärisiä resoreita. Tämä apilakangas on aivan ihanaa, en kyllä tiedä, mitä siitä raaskisi tehdä ;) . Kuvassa myös pirtsakan oranssia velouria, kamera vaan aika lahjaakaasti muuttaa näköjään noita värejä...
Pikaompeluksena tein taas 6-vuotiaalle saimi-pökät hänen valitsemastaan väristä. Tuosta kyllä täytyy sanoa, ettei väristä ota tarkkaa selkoa. Toisessa valossa näyttää vihreältä, toisessa taas petroolinsiniseltä ja kaikkea siltä väliltä. :D Mutta eipä sillä värillä väliä.
Äippä toi omista kangasvarastoistaan vanhoja jämä-kankaita ja niistä ajattelin alkaa harjoitella eri juttuja, kun en raaski kalliita, ihania kankaita pilata heti. Eli jotain hupparin raakaversiota ajattelin kokeilla (luultavasti tuhoon tuomittu ajatuskin...) ja jotain housuja, mihin yrittäisin taskuja tehdä. Pitää treenata myös tuota resorilla kanttaamista, ois kiva saada paitoihin kauniit pääntiet... :)

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Voihan kanttaus!

Juuh, otsikko kertoo varmaan kaiken. Kokeilin tähän sydänkuosiseen raglan-paitaan ensimmäistä kertaa tuota resorikanttausta (mikä se on edes oikealta nimeltään??) ja pieleenhän se kyllä meni. Hihansuut meni miten sattuu ja jouduin purkamaan ne ja laittamaan loppujen lopuksi resorit. Pääntien kaitaleen jätin, mutta tuo sisäpuoli on itkettävän ruma enkä ees tiedä, miten tuo oikeasti tehdään, ettei jää tuollaista "möykkyä" tuohon. Ärsyttää. Jollekin ompelukurssille olisi tarvetta...Helmakäänteen ompelin kaksoisneulalla ja sekään ei ihan suoraan kyllä tullut, vaan muutama mutka on matkassa ;) .  Paita on kuitenkin sopiva taaperolle ja tuo sydänkuosi on mielestäni tosi söpö. Paita on tehty Ottobren Rille-kaavalla.
Toisessa kuvassa paidan kaverina on Saimi-kaavalla tehdyt velourhousut.
Harjoitukset jatkukoon! ;)

perjantai 25. maaliskuuta 2011

Yökyöpelöimistä...

Meillä ainoa aika ommella rauhassa tai surffailla netissä on, kuinkas muutenkaan, yöllä! Kuopus pitää huolen siitä, että jos istun tietokoneelle tai otan ompelukoneen esille, niin alkaa mieletön kitinä ja lahkeessa roikkuminen... : / Eli harrastelen sitten yöllä, onneksi lapset nukkuvat aamulla pitkään! :)
Tässäpä juuri valmistuneet ruskeat velourpökät esikoiselle koossa 134cm. Lahkeensuusta näköjään töröttää vielä jotain langanpätkiä... Kaava on Ottobren Saimi. Vyötärölle olisin halunnut tuon saman ihanan keltaisen resorin, kuin lahkeensuissa, mutta en malttanut odotella, että olisin sitä huomenna kaupasta lisää saanut, joten laitoin tuota (tylsän) ruskeaa... Tuo kaava on tosi kiva, niinkuin olen monelta kuullutkin, nyt ensimmäistä kertaa siis kokeilin tuota. Näitä tulee kyllä tehtyä lisää molemmille pojille. Monta kertaa on ärsyttänyt, kun esim. Lindexin kivat velourhousut loppuu kokoon 122cm ja niissä on jo meidän pitkälle 6-vuotiaalle lyhyet lahkeet.

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Tästä(kö) se lähtee! :)

Heipä hei!
Enpä ole ennen kokeillut tätä bloggausta, joten kaikki on uutta ja jännittävää, katsotaan miten tämä onnistuu :D... Eli tällaista ompeluaiheista blogia yritän pystyttää. Ompelukärpänen puraisi tässä jokin aika sitten ja kovasti yritän opetella asioita. Ihan vihreä olen ompeluhommissa, kouluaikoina inhosin käsitöitä mutta nähtävästi ajat muuttuu! :) Lapsilleni (6v. ja 1,8v) surruuttelen, ehkä voisi itsellekin joskus kokeilla jotakin.
Välillä voin avautua lapsiperheen arjesta ja saattaapa joskus joku kirppislöytökin täällä vilahtaa, intohimoinen kirppistelijä kun olen.


Lisään tähän vielä pari kuvaa tässä pari päivää sitten valmistuneista vaatteista. Eihän nämä mitään käsityönopettajan unelmia ole, mutta ihan kivoja meidän kuopuksen päällä kuitenkin. :) Tosin housut ovat hippasen liian isoja vielä. Noissa Metsolan kankaasta tehdyissä froteepöksyissä yrittää olla kuminauhat lahkeensuissa ja se jos mikä, vaatii harjoitusta, ei mennyt ihan putkeen...Argh!