napit

napit

torstai 28. huhtikuuta 2011

Musta-valkoista

Nyt meni nappiin! :) Voi tätä onnistumisen iloa! Tässä setissä nyt vaan oikeesti meni melkeistä kaikki ihan nappiin eikä tarvinnut nysvätä eikä edes ratkojaan tarttua kertaakaan, mikä on minulle tosi suuri saavutus! :D

Eli siis mustasta pilvivelourista (Metsolasta) Ottobren Saimilla tehdyt housut sekä Metsolan mustasta interlocista paita ja kaava tähän oli Ottobren "Let it Be"-juhlapaita niminen ja tästä nyt en hirveästi mallina tykkää mutta onpahan kokeiltu. Resorit Eurokankaasta.

Paidan applikointikin onnistui kohtalaisen hyvin näin toiskertalaiseksi, tuo pienempi pilvi meni hieman paremmin. Pilvet on äidiltä saadusta vanhasta collegekankaasta. Pääntien kanssa ei tarvinnut nykertää, vaan onnistui kerralla ja langatkaan ei loppuneet kertaakaan, kun kaksoineulasin hihansuita ja helmaa, mitä meinaa minulle sattua joka kerralla. Oikeesti esim. tuo helman ommel on suora, mutta tuo kangas on rypyssä ja mietinkin, että pitäisiköhän mulla säätää jotain langankireyksiä löysemmäksi, kun ompelen tuolla kaksoineulalla vaikka just helmaa...?!









                             
                                      Ja näihin tunnelmiin päätämme tältä illalta... :)

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Applikointia tai ainakin jotain sinne päin...

Nyt on sitten applikointiakin kokeiltu. Ei kai siinä mitään, tuommoinen yksinkertainen tähtönen pläntätty tuohon paitaan, ihan ok näin ensikertalaiselle. Mutta tuo paita! Siinä meni sitten taas kaikki päin mäntyä! Toisen hihan ompelin ensin nurinpäin, eli siis nurja puoli kankaasta tuli päälle (no kun se näytti ihan samalta ilman suurennuslasia)! Silittäessä sitten noita liimaharsoja sun muita härpäkkeitä, sotkin silitysraudalla jotain tuohon paitaan, vaikka en tiedä, haitanneeko tuo, koska luultavasti tätä paitaa ei viitti pitää missään muualla, kuin peiton alla pimeässä.

No sitten, olen kyllä lukenut ja kuullut, että resoreissakin eroja, mutta nytpä sen huomasin ihan oman kokemuksen kautta. Tämä Löytö-Palasta ostettu vaaleansininen resori on oikeesti ihan lörppöä. Tein sillä kanttauksen pääntielle mutta siitä tuli niin lerpahtanut, että leikkasin sen kylmän viileästi irti ja tein uuden. Pääntie on nyt sitten tuollainen ns. venepääntie ja ihan kauhea, suureni vähän liikaa... Ja tuo itse ruskea trikoo (paikallisesta kangasliikkeestä), ihan luirua ja kamalaa.

Ainoa asia, mikä tässä nyt onnistui hyvin, oli helman ompelu kaksoisneulalla. Onnistui parhaiten tähän mennessä. Ei sekään nyt paljoa tässä lämmitä, mutta onpahan kuitenkin.


Minun koneellani näyttää muuten tähti ja resori valkoiselta, mutta kyllä ne oikeasti vaaleansinisiä on. :) . Niin ja paidan kaava on muuten Ottobren Rille.

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pääsiäisväkerryksiä

Nyt sain valmiiksi ne mini-shortsit ja voi, että olen helpottunut! Ja toisia samanlaisia en varmasti tee! Ihan nämä oli kuopukselle sopivat. Nyt vain niitä helteitä oottelemaan! :) En tiedä, mikä näissä oli niin vaikeata, mutta jotenkin vastusti ja ne esikoiselle suunnitellut viritykset on sitten tungettu tilkkupussiin oottelemaan parempia aikoja ja käyttötarkoituksia...

Niin ja näistä en muuten sitten ole oikeastikaan varma, onko haarakappale ommeltu oikein päin, siis takapuoli eteen jne... :D


Sitten housut (Ottobren raitapitkikset-kaavalla tehdyt) ja norsupipa meidän poikien pienelle serkku-vauvalle (pian 6kk). Nämä housut on 80cm ja isot vielä P:lle, mutta kasvaahan se siitä. Kangas ihanaa raidallista joustista, mistä tein jo aiemmin housut meidän "vauvalle".


Ja tässä vielä pari pipoa, traktoripipo Metsolan joustiksesta ja norsupipo, johon lisäsin resorin, yllättävän kiva tuli. Pipot omia leikkelyksiä ja ehkä myös sen näköisiä. ;) Hyvä pipokaava/ohje hakusessa, semmoisista "lörppäpipoista" tykkäisin.


Äsken sitten kokeilin ensimmäistä kertaa koetilkulle applikointia. Ihan ok muuten, mutta minulla on niin pyllystä oleva ompelukone, että en saanut siitä irti sopivaa siksak-ommelta. Tai sikäli mikäli yhtään ymmärrän, niin olisi hyvä jos voisi säätää tikin pituutta ja leveyttä, mutta minun Evassapa ei semmoista ominaisuutta olekaan. Mikä pettymys! Jospa jotain saisin sillä kuitenkin applikoitua, siitä kun olen jo niin pitkään haaveillut.

Tässä vielä meidän mutruhuuli prum-prum-pipo päässä. :)

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Raitapökät

Raaskin viimeinkin tuhota osan ihanasta raitajoustiksesta ja näistä tuli housut Ottobre 6/09 Saimi-kaavalla. Laitoin kuminauhan näihin vyötärölle, kun pelkkä resori meinaa löpsähtää ja löystyä tai sitten mulla on ollut huonolaatuisia resoreita. Näistä tuli mielestäni tosi ihanat ja sopivan reilutkin vielä Jontulle, on parhaimmillaan varmaan vasta syksyllä, tehty 98cm kaavalla.

Sovituskuvassa poika on mellevänä Paula-vanukkaan kanssa, kun lahjoin poitsun kuvattavaksi sillä, että saa Paulaa sitten jälkkäriksi. :D





Jos nyt seuraava projekti olisi sitten se niiden hirveiden shortsien tekeminen, mistä mainitsin edellisessä postauksessa... :p

Tylsää!

Ja taas t-paitoja. Eli aika tylsää. Tekisi hirveästi mieli kokeilla applikointia, mutta en ole vielä uskaltanut, kun pieleen se menee kuitenkin (leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä-periaatteella)... Sitten haluaisin tehdä sellaisen haalarin meidän Jontulle, kun sain käsiini Ottobren mustikka-haalarin kaavat, mutta ensin pitäisi päästä vetoketjukauppaan... Ja tietysti vielä saada se vetskari siististi ommeltua...

Mutta juu, tässä on nyt sitten uusimmasta Ottobrestä bongatut "Beach Boy" kaavalla tehdyt minishortsit, tai siis tekeleet, joiden kanssa meinasin menettää mielenterveyteni. Ajattelin kehystää nämä... :p  Eli nämä on nyt tällaiset, kun leikkasin vyötärökaitaleen kuminauhoineen mäkeen. Koko hela hoito meni ihan ruttuun, kun ompelin sen kaitaleen ja kuminauhan sinne sisään ja kun sitten sovitettiin näitä poijjaalle, niin eihän ne mahtuneet! Tehty siis 134cm kaavalla ja poika käyttää nyt jotain 128cm vaatteita, mutta nähtävästi nämä on pientä kokoa tai sitten tein jotain tosi pahasti pieleen. Tai siis sehän on selvä, että tein. Haarakappaleidenkin kanssa taistelin pitkään ja hartaasti ja ne lopulta sain paikoilleen, en tiedä kyllä, tuliko ne oikein päin! ;) Näitä luultavasti en enää yritä saada loppuun tehtyä, pikkuiselle on leikattuna valmiiksi samaiset murheenkryynit, jos vielä niitä koettas, kunhan olen rauhoittunut. :D  Nämä "kestoprässit" oli kuitenkin aika hauskat, näitä pitää kokeilla toistekin.


Ja tässä nämä t-paitaset sitten. Aatun paitaan ei riittänyt hihoihin asti tuota apina/leijonaa, joten laitoin ruskeasta trikoosta hihat, Jontulle tehty paita joustofroteeta. Menin laittamaan vyötärölle resorin ja en tykkää mutta olkoon. Söpö kuitenkin kantajansa päällä, vaikka vähän jotenkin haljut värit. Molemmat tehty Ottobren "Monster Car" t-paita kaavalla.

perjantai 15. huhtikuuta 2011

T-paitaa taas

Tein nyt edellä mainittujen "pussihousujen" kaveriksi sopivan t-paidan. Kaava on uusimmasta Ottobrestä eli 3/11 nimellä "Monster Car t-paita". Kivan mallinen mielestäni tämä.

Ruskea resori loppui kesken, joten piti laittaa hihansuihin kanttaukset keltaisella. Vähän omituisen näköinen ehkä, mutta olkoon. :D Ja edelleen saan harmaita hiuksia tuolla kaksoisneulalla ompelusta, tiedä häntä, opinko ikinä!
Noihin housuihin piti tehdä uusiksi vyötärö- ja lahkeensuut, kun niistä tuli eka kerralla liian löysät, nyt ne on just passelit.




Esikoiselta tuli nyt "tilaus", että hänelle pitäisi ommella samanlainen setti kesäksi, ehkä se sitten täytyy näin tehdä. Vähän noilla pojilla samanlaisia vaatteita on, kun ikäeroa kuitenkin niin paljon enkä nyt muutenkaan hirveästi tykkää samanlaisiin pukea, mutta muutama poikkeus sallittakoon. :)

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Pussihousut valmiina!

"Pussihousutko teit"? Oli ukkokultani kommentti, kun esittelin vastavalmistuneita kesäpöksyjä. :D No, tavallaan joo. Pussimaiseksi yritin lahkeita saada kyllä ja ihan kivat näistä mielestäni tuli muuten, mutta tuon vyötäröresorin joudun varmaan purkamaan ja tekemään kapeamman, kun nämä on liian löysät meidän Jontulle.

Mikä ihme on hunajakenno-ommel? Taskut olisi pitänyt tikata sellaisella ompeleella ja ei ainakaan minun koneesta sellaista löydy. Siksipä nuo taskut onkin aika kaamean näköiset, kun olen ne suoraompeleella ommellut nurjalta puolelta kiinni. Mutta kyllä nämä ainakin kotioloissa välttää!

Keltainen joustis ja ruskea resori on Hannan kankaasta ja housut on tehty jollakin vanhemmalla Ottobren shortsikaavalla.

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Pallukkapaitoja

Tein viikonloppuna meidän isolle miehelle ensimmäisen t-paidan ja ajattelin tehdä kummipojalle sitten samanlaisen, kun kangasta jäi sopivasti. Mutta kylläpä täytyy sanoa, että takkusi pahasti tuo jälkimmäinen tekele, eli tämä ruskeakanttauksinen t-paita! Purin viisi (!!) kertaa pääntiekanttauksen eikä tullut sittenkään hyvä. En jaksanut enää purkaa, vaan leikkasin kanttauksen irti. Ei siitä tullut kummoinen vieläkään, mutta saa välttää, meni hermo. :o/ Hihansuihin en tämän episodin jälkeen jaksanut noita kantteja laittaa. Kummipoitsu sovitti paitaa kyläilemässä ollessaan ja totesi, että "melkoinen pallukkapaita". :D



Tuolla kangaslaatikossa polttelisi nyt ainakin keltaista joustofroteeta, josta tekisi mieli värkätä jonkinlaisia taskullisia shortseja pojille tässä kevätfiiliksen kourissa, että jos ehkä sellaista projektia sitten seuraavaksi... :)

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Norsu t-paita ja hyvä fiilis :)

Hupparin väkertämisen jälkeen teinkin nyt sitten tällaisen tavallisen ja helpon (mun mittapuunkin mukaan jopa helpon) t-paidan. Mielestäni jopa tuo kauluksen resorikanttauskin onnistui kohtalaisen hyvin, ei jäänyt "möykkyjä", kuten esim. tuossa sydän trikoopaidassa. Helman ompelin kaksoisneulalla ja kahteen otteeseen jouduin purkuhommiin, kun lanka jotenkin syrttäsi ja toisella kertaa alalanka loppui kesken! :/ 

Seuraavaksi vuorossa t-paitoja ainakin esikoiselle ja kummipojalle. Haluaisin myös kokeilla tehdä pojille kesäksi jotain capreja tai vastaavia, mutta ensin pitäisi löytää jostakin kivat kaavat! :)

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Ei enää pupumetsä-velouria! :/

No niin... Ensimmäinen huppari on sitten valmis. Mikä ihme minut sai kokeilemaan hupparia ja vuorillista huppua siihen ja mikä sai minut tekemään sen velourista, jota mielestäni vähän vaikea ommella ja suurin kysymys: mikä sai minut tekemään sen tästä ihanasta pupumetsä-velourista ( Sampsukasta tilattu) , jota nyt lähestulkoon inhoan tämän hupparin värkkäämisen myötä?!


Tässäpä ensimmäinen huppu (jonka siis ratkoin irti ja lapset sai siitä nallelle "hatun" ) :/  Eli tässä ekassa vedoksessa meni kaikki pieleen. Vuori meni jotenkin vinoon ja kun ompelin hupun pääntielle, niin se veti kieroon koko tekeleen... Sitten aloin ratkomaan huppua irti, niin tein siihen ratkojalla muutamat kivat rei´ät. Noh, nalle sai hatun ja uusi huppu sitten vuorin samasta pupu-velourista, koska tuota keltaista velouria minulla ei enää ollutkaan. Varmaan olisi joku trikoo sopinut paremmin tuohon, mutta ei löytynyt muka sopivaa...
Tässä sitten tämä valmis tekele, eihän tämä nyt mitään suuria hurraa-huutoja herätä, mutta tehty mikä tehty. Nuo limet resoritkin on muuten tässä jotenkin pliisut, en omista mitään kovin hyvää värisilmääkään kaiken muun päälle. :D

 Huppari on tehty Ottobren Naali kaavalla ja tämä on kokoa 98cm. Hieman iso tämä vielä meidän "vauvalle" on, josko kesällä tulisi pidettyä viileillä ilmoilla takin korvikkeena... tai jotain... :)Niin ja tuossa vuorikankaassa hyppii nuo elukat sitten muuten ylösalaisin, että ei sekään mennyt ihan putkeen... :o/

Sitten vielä pari kirppari-juttua, mitä tänään sain saaliiksi MLL:n lastentarvikekirpparilta...

Lähes uudenveroiset Exit-merkkiset kävelykengät taaperolle kesäksi, hinta hurjat 2€! :D

Hamonen itselleni, vaikken ole kovinkaan hame-ihminen nykyään. Tämä oli käyttämätön ja tälläkin hinta 2€. Ei siis harmita, vaikka jäisi pitämättäkin.

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Ihan ensimmäiset taskut!

Nyt on sitten väännetty tuskalla ja hiellä ensimmäiset taskut. Eihän nuo nyt sitten niin vaikeat ollutkaan, vaikka ensin piti tovi väännellä ja käännellä, että miten ne oikeasti siihen tulee ja asettuu.
Nämä housut on tehty Ottobren Orava-svetarihousut kaavalla. Malli näyttää jotenkin omituiselta minun makuuni mutta kuopuksen päälle puettuna ihan kivat kuitenkin. Vyötäröllä on myös kuminauha, hyvin pysyy jalassa! :)






Sekä vihreä velour, että keltainen resori on Lasten Metsolasta haettu.

Nyt ajattelin rohkaista mieleni ja kokeilla sitä jonkinmoista hupparia, jos tässä jossakin välissä ehtisi. Taaperolla on jokin kitinä-lahkeessaroikkumiskausi, joten tuntuu, ettei saa tehtyä juuri mitään...