napit

napit

maanantai 27. kesäkuuta 2011

Tulihan se tämäkin tehtyä, nimittäin hupparitakki!

Kauan olen tämän haaveillut tekeväni, mutta ei ole muka löytynyt sopivaa kaavaa ja sitten ei ole ollut sopivaa vetoketjua, tai resoria tai...tai... Eli nyt valmistui viimeinkin hupparitakki Joonakselle pehmoisesta pilvivelourista, jonka muuten huusin huuto.netistä.

Kaava on Ottobrestä 1/06 nimellä "vetoketjuhuppari". Ohje meni minulla niin yli, kuin olla voi, lähinnä vetoketjun ja pääntien ompeluiden osalta, niinpä tein sitten omalla tyylilläni, joka ehkä on ihan päin mäntyjä, mutta lopputulos kuitenkin miellyttää itseäni. Hupun ompelin kuitenkin saumurin sijaan ompelukoneella, kun en älynnyt, miten sen olisi muuten enää voinut vetskarin ompelun jälkeen tehdä, joten ei kovin kaunis sisäpuolelta, mutta eipä sinne tarvitse kytätä. Vetoketju itsessään onnistui yli odotusten melkeinpä, oli hieman kammo sen suhteen tämän jäljiltä. Nyt se tuli mielestäni ihan siististi tuohon, ajatellen, että tämä oli elämäni toinen vetoketju! :D Hupparin koko on 92cm (isompaan ei ollut kaavaa) ja suurentelin tätä sitten vähän itse, on kuitenkin nyt juuri sopiva pojalle, syksyllä ei enää välttämättä. Samantyylinen pitäisi kuulemma ommella myös isommalle syksyksi eskariin, haluaa kuulemma itse kuitenkin valita kankaan... :)


Ekana sovituskuva. Piti lahjoa taas kuvaan, kun ei olisi millään pysynyt aloillaan...







torstai 23. kesäkuuta 2011

Hämä-hämä-häkki kiipes langalle...

Nyt valmistui housut sekä niihin inhottavan ihana hämähäkki, joihin olen erittäin tyytyväinen! :) Tuon hämähäkki-appikointi idean sain jostakin toisesta blogista ja sitten piirtelin tuon itse vähän muokkaillen. Tällä hämähäkillä esimerkiksi on vain kuusi jalkaa, joten on vähän reppana, mutta minkäs teet... ;)

Ihana, limevihreä velour on Hannan kankaasta ja vihreä resori mistä lieneekään. Appikointi on tehty ruskeasta velourista, silmät valkoisesta collegekankaasta. Kaava on Saimi (toistanko jotenkin itseäni?!). Päätin juuri, että seuraavat housut, mitkä ompelen, on sitten jollain muulla kaavalla tehty! :D

Näissä on koko 98cm ja ovat kyllä hieman reilut meidän Jompelle mutta onpahan sitten syksyä varten valmiina. Joonas näki tänä aamuna housut ja yritti repiä tuota hämähäkkiä irti hokien "häkki, häkki". Inhoaa nähtävästi kyseisiä elukoita yhtä paljon, kuin äitikin. ;)



Kaikilla kun tuntuu olevan noita omia "merkkilappuja", niin olisi kiva saada itselläkin sellaisia "aatsipoppaa"-merkkejä, joten mistähän niitä voisi tilata, osaisiko joku vinkata?

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Panda-ompeluksia

Tilasin pari viikkoa sitten Hannan Kankaasta ihanaa panda-trikoota ja siitä syntyi nyt yöpuku Joonakselle. Housut on muokattu collegehousujen kaavasta ja paita on ihan joku t-paitakaava. Tästä tuli mielestäni oikein kiva. Paitaan laitoin vaan resorit pääntielle ja hihansuihin. Kuva on hirvittävän huono, otettu vanhalla kameralla, kun uudessa on jotain vikaa. Housuissa näyttää, niinkuin toinen lahje olisi pidempi, mutta on ne ihan samanpituiset. :D

Tämä kangas oli semmoinen, että mietin ennen tilaamista, että onko tämä nyt niin ihanaa vai ei, mutta valmiina vaatteena tämä on kyllä ihan suloinen. Ja pääasia, että Joonas oli ihan innoissaan "babboista". :)


Tässä jo aiemmin valmistunut paita Metsolan Lada-trikoosta limenvihreillä resoreilla. Paita jo ollut kovassa käytössä, mutta olen unohtanut tämän blogata. Kaava oli muistaakseni OB:n Villi viikinki.

lauantai 18. kesäkuuta 2011

Ja taas toimii! :)

Johan tässä on vieroitusoireita pukannut, mutta nyt taas pelittää! Saumurin hain eilen huollosta (Ompelutalo Oulussa) ja en voi, kun kiittää palvelua tuossa kyseisessä liikkeessä, aivan mahtavaa! :) Saumuri on nyt, kuin uusi!

Hyvään saumaan periaatteessa osui tuo saumurin hajoaminen, kun eihän näillä ilmoilla ole malttanut paljon sisällä istuksia ja töitäkin on ollut enemmän viime aikoina (teen osa-aikatöitä kotiäiteilyn lomassa).

Nyt hurautin tästä ihanasta taateli-joustiksesta (en kyllä yhtään muista, mistä tätä olen tilannut) Jontulle housut. Näitä housuja nimittäin nyt tarvitaan, opetellaan nimittäin kovasti kuivaksi ja vahinkoja sattuu tämän tästä! Kaava on tuttu Saimi Ottobrestä. Tuosta taatelista tekisi mieli tehdä vielä muutakin, mutta en tiedä mitä, kun kangasta ei kovin paljoa jäljellä ole, kun raaskin niin vähän tilata.





keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Saumuri on särki! :(

Nyt on tuska ja ahistus, saumuriin tuli joku vika ja se makaa tuossa ihan käyttökelvottomana. Insinööris-mies joka siis ymmärtää yleensä koneen, kuin koneen päälle, on hänkin nyt ihmeissään, vaikka purki koko rakkineen lähes osiin.

Aloin ommella tässä pari iltaa sitten housuja ja yhtäkkiä toinen neula katkesi. Neulanvaihdon jälkeen ei mitään apua, kuuluu vaan sellaista "urraavaa" ääntä, kun painaa kaasua. Ohjekirjaakin on tutkittu, muttei sieltä löydy vastausta. Ihan niinkuin se alasieppari olisi jotenkin vääntynyt tms. vaikea sanoa, kun en älyä tuon koneen päälle hirveästi.... :( Eli mihin nyt kannattaisi viedä tuo kone huoltoon (Oulussa) ja paljonko se kustantaa? Merkki on Pfaff. Ja tämähän on siis noin 15 vuotta vanha äitini vanha saumuri, ei kai se vielä lauennut lopullisesti, eihän??

perjantai 3. kesäkuuta 2011

T-paitasia

Lämpimiä ilmoja meinaa pukata päälle ja kuopuksen t-paidat on vähissä, niitä ei ollut kuin muutama sopiva kaapissa, joten niitä sitten tekemään.

Molemmat t-paidat on kokoa 98cm ja tehty Ottobren "Bat t-paita"-kaavalla. Peuratrikoo on Sampsukasta ja autojoustis yllättäen Lasten Metsolasta.

Tuo autopaita on tarkoitettu vähän niinkuin kaveriksi näille, jo aiemmin esitellyille capreille.



Ja tässä nämä t-paidat yhteiskuvassa.


Tuo peuratrikoo oli niin ihQua kuvassa, että sitä oli "ihan pakko saada", mutta loppujen lopuksi ei se nyt kyllä todellakaan suosikkien joukkoon livenä päässyt. T-paitoja pitäisi tehtailla vielä muutamia, mutta tuntuu, ettei näillä keleillä malta oikein sisällä istuksia, vaan pitää päästä pihalle... Niin tai sitten ommella yötä myöten. :)