napit

napit

lauantai 29. lokakuuta 2011

Korkealla pilven päällä...

... liitää lentokone metrin mittainen, ohjaamossa istuu meidän Joonas kaulaliina liehuen... :)

 Pilvitrikoo-paitaan piti ensiksi tulla jotain ihan muuta, suunnittelin koko eilisillan kuumailmapalloa ja siihen pupu-matkustajaa mutta meni jo suunnitteluvaiheessa niin hermo, joten tänään päätin, että siihen tulee sitten lentokone. Pilvet on Metsolasta ja paidan kaava on OB:n Villi Viikinki. Applikaatio on tehty velour- ja joustistilkkusista.




Nyt on sitten huomiselle serkkupojan synttäreille farkkujen kanssa sopiva paita (niinkuin ei niitä paitoja jo kaapista pursuilisi)...

Jos siivoaisi tuon ompelupaikan, ettei mies saa aamulla kohtausta, kun nousee kahvinkeittoon. Tarkoitus oli vielä jotain sateisen yön ratoksi värkätä, mutta jääköön huomiselle, öitä! :)

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Housua jos jonkinlaista

Kävin viime viikolla Metsolassa aikomuksenani ostaa paria väriä resoria, mutta mukaan tarttui myös tätä juuri sinne saapunutta peikkovelouria.

Siitä tein sitten housut omalle sällille kokoa 98cm ja pienemmät, eli 92cm menee synttärilahjaksi viikonloppuna 1v. täyttävälle. Ovat kyllä liian isot vielä, mutta halusin tehdä OB:n Saimi-kaavalla ja siinä pienin koko on tuo 92cm. Vyötäröllä on tällä kertaa pelkät napakat resorit. Voi olla, että joudun noihin omiin laittamaan myöhemmin vielä kuminauhankin...


Ruiskukka-velourista jäi vielä pieni pala ja siitä tuli juuri ja juuri pienet pöksyt. En kyllä yhtään tiedä, mihin nämä päätyvät... :D


Lisäänpä tähän vielä loppuun parit "kalsarit-yöhousut-mitkä lie". Meillä 2-vuotias haluaisi nukkua aina pelkissä "PIKKUHOUTUITTA", mutta koska potkii aina peiton pois niin mielelläni pitäisin hänellä pitkiä yöhousuja. Niitä ei liikaa ollut, joten huutiksesta huudetuista trikoista ompelin parit ensihätään. Näissä oli se joku vanhemman OB:n yöpyjama-housujen kaava, en muista nimeä. Ja raitojen kohdistuksista ei kannata näissä puhuakaan, on nimittäin ihan päin mäntyjä, en kiinnittänyt semmoiseen seikkaan ollenkaan huomiota näitä tehdessäni, ei kai se yöpöksyissä haitanne... ;)

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Hiippailua...

Sopi pojalle tahi ei, mutta pojalle nyt jokatapauksessa tein tästä ruiskukka-velourista hupparitakin. Pohjana oli OB:n (muistaakseni toiseksi uusin lehti) "Bubo Bubo"-huppari, mutta jokseenkin muokattuna. Hupun kaava taas on Elsebeth Gyntherin kirjasta "ompele lapselle 0-4v.". Hupusta tuli kuitenkin liian iso, noista sovituskuvista sen näkeekin. Ja tuota pääntietä värkkäsin pitkään ja hartaudella ja tuli kyllä sen näköinen, ettei kestä tarkkailua nurjalta puolelta. :(





Muistuttaa etäisesti puutarhatonttua...



Ja vielä takaa... :)

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Ensimmäinen vaate itselleni

Kiitos Metsolan ystävämyynnin, raaskin ostaa myös omaan tunikaani tarvittavan määrän kangasta ja sehän oli sitten Ruiskukka joustofroteeta. Aivan ihanaa!

Tämä oli myös elämäni ensimmäinen itselleni ompelema vaate, tähän asti siis on syntynyt vaatetta vain ja ainoastaan lapsille. Tämä tunika onnistui ihan hyvin ja tykkään kovasti. Kaava oli Ottobren "Pintuck-toppi/tunika", mutta pidensin tätä ja jätin ne itse "pintuck"-laskokset edestä pois. Lisäksi laitoin tuollaiset pitkät resorit hihansuihin, kun hihat olisi muuten jäänyt vajaamittaisiksi ja minä olen vilukissa, joten palelen aina talvella. Tykkään kyllä näistä resorihihoista.






Esikoinen tänään eskarista tullessaan kommentoi päälläni olevaa tunikaa " Ei tuo ainakaan sinun päälläsi kovin kivalta näytä", kun kysäisin mielipidettä... Että näin sitten. Mukavaa, kun lapsi on noin suorapuheinen... ;)

Minulla on kaapissa odottelemassa tätä samaa kangasta velourina ja mietin siitä paitaa pienemmälle, mutta sanokaapa, onko liian tyttömäinen?Ajattelin että näyttäisi kivalta esim. oranssien velourhousujen tai sammareiden kanssa...  Olisi kiva joskus samistella. :D

maanantai 17. lokakuuta 2011

Vesirokkoinen dinosaurus!

Meidän pikku-herra on innokas Pipsa Possu-fani ja siinähän Jyri Possulla on aina mukana dinosaurus, joten sain päähäni applikoida sellaisen. Mallina oli lastenhuoneen sisustustarra.

Lime joustofrotee on Metsolasta ja hihojen raidallinen joustis (onko sekin Metsolaa?) on peräisin huuto.netistä. Applikointiin käytetty joustofrotee- ja velourtilkkuja. Paidan kaava on Ottobren "More gray" ja paita kokoa 104cm joten aavistuksen reiluhko vielä tällähetkellä, mutta pienempiä en viitsi enää tehdäkään.



Esikoisen taholta tulee luultavasti noottia tästä paidasta, ainakin siitä, että tällä näkyisi olevan vain kaksi jalkaa jne. Aatu tuppaa aina kritisoimaan näitä minun hengentuotteita... ;)


Oli jotenkin paljaan näköinen tämä dino ilman jotain "extraa", niin lisäsin nuo punaiset pilkut ja nyt tämä on sitten vesirokkoa sairastava dino. :)

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Maailman ehkä rumin tilkkupeitto

Nyt se on tässä! Ehkäpä maailman rumin tilkkupeitto. :D

Viime aikoina on näkynyt blogeissa toinen toistaan ihanampia tilkkutäkkejä- ja peittoja ja niinpä minäkin sain päähäni sellaista alkaa kyhäämään. Mukavasti ainakin sai pienennettyä noita tilkkupussukoita. Pikku-ukon kanssa valittiin tilkkuset (tosin pikku-ukko lähinnä levitteli niitä ympäri huushollia) ja sitten vaan surauttelin ne saumurilla. En edes tiedä, miten tilkkupeitto oikeaoppisesti tehdään ja ihan taatusti joku käsityöopettaja saisi jonkinmoisen slaagin jos tätä tulisi tarkastelemaan. Mutta eipä tule. Olkoon nyt sitten jonkinmoisena köllöttelypeittona. Tilkut on noin 15cm x 15cm. Taustana on vaaleanruskea (rumahko sekin) fleece. Tämä vähän kiertää ja vetää joka puolelta ja nuo reunukset on ihan kamalat ja tehty muuten vanhasta lakanasta. En ehkä ala tekemään heti toista... ;)



Ja eikun köllöttelemään! ;)

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Oma ompelupaikka

Ajattelin minäkin esitellä oman ompelupaikkani, joka ei kovin hääppöinen ole, mutta parempi, kuin ennen, eli keittiönpöydällä. Minulla oli koneet aina levitettynä pöydän päädyssä ja ukko valitteli, kun ei mahtunut oikein syömään yhtäaikaa muiden kanssa, varsinkin jos vielä oli kankaat ja muut ompelutarvikkeet levällään... ;)

Nyt siis omana harrastelupaikkana toimii lastenhuoneesta roudattu "kirjoituspöytä" (ei tuo varsinaisesti mikään kirjoituspöytä siis ole) ja se sijaitsee keittiön ikkunan alla, tosi hyvä, valoisa paikka. :) Tilaa saisi olla enemmän, mutta sitä nyt ei tähän hätään ole. Kangas- ja ompelutarvikepaikkana toimii Ikean valkoinen lipasto/senkki mikä lie... Ainoa huono puoli tuossa, että tahtoo noiden laatikoiden kanssa käydä niin, että eivät mahdu aukeamaan, eikä sulkeutumaan, kun ne pursuu hieman kankahia... Väkisin pitää nuo laatikot survoa kiinni.

Lattialla oleva "työkalupakki" on täynnä lankoja, ei kovin kätevä paikka, mutta tuokin saa kelvata siihen asti, että pääsemme muuttamaan sinne uuteen kotiin, jossa saan vallata ompeluksilleni sitten vähän enemmän tilaa.

Keittiö on tässä asumuksessa myös oikeastaan ainoa paikka ompelulle, koska meillä on nyt 71m2 kolmio, jossa siis kaksi makuuhuonetta. Toinen makkari on täysin lasten vallassa eikä sinne näin ollen mahdu minun vehkeitä. Toiseenkaan makkariin en ymmärrettävistä syistä voisi majoittua, koska usein nämä minun harrasteet keskittyvät iltamyöhäiseen- ja jopa öiseen aikaan, joten mies voisi tykätä hieman huonoa...







Kankaat lipaston päällä eivät ole kuvausrekvisiittaa, vaan esipesua odottavia kankaita... ;)


Laitetaanpa kuvaa vielä näistä minun harrastusvälineistä, eli...



Singer Confidence. Kesällä synttärilahjaksi saatu ompeluskone. Mitäpä tähän lisäämistä. Tykkään.



Ja saumuri, Pfaff hobbylock 788. Äidiltä saatu "ikivanha" rakkinen, ääntää isosti, mutta olen kyllä tähän hyvin rakastunut muuten. :)

Tässäpä tämä. Olisi kiva nähdä muidenkin harrastelupaikoista- ja välineistä esittelyjä. :)

tiistai 11. lokakuuta 2011

Robottipaitaa ja housua kummipoijjalle

Tilasin Royal-tuotteelta ihanaa, raidallista velouria tarkoituksena tehdä omalle isommalle pojalle housut. Kissanvillat! Eipä kelvannut tuo kangas tuolle kranttuilijalle, joten kysyin kummipoitsulta, kelpaisiko hänelle. No kelpasi ja sopivasti heillä oli pulaa velourhousuista, joten tein sitten tällaiset hänelle. Kaava Saimi ja koko 128cm.






Royal-tuotteelta on myös vihreä robottitrikoo, jonka ostin periaatteella "ostin, kun halvalla sain", eli tämä oli alessa. Tein kummipoijjaalle siis myös paidan ja omalle myös, kun sattumoisin tämä kangas kelpasikin. Aatun paidassa on huppu ja muuten kaavana OB:n "Mickey", mukava malli. Mutta V:n paita on tehty OB:n Otus-kaavalla ja en kyllä ole ollenkaan tyytyväinen. Hirveän leveän oloinen jotenkin. Lisäksi hoksasin vasta kankaat leikattuani, että olisi pitänyt tehdä joku raglan-paita, kun tein eri kankaasta hihat, näyttää noin jotenkin oudolta. Mutta menköön nyt, V saa sitten myöhemmin paremman mallisia paitoja. :)






Tuli muuten mieleeni, että oletteko kukaan tehneet mitään Muoti Muksu-lehden kaavoilla? Siis nehän on niin ysäriä, kuin olla ja voi, mutta ostinpa silti tänään kirpparilta Kansiollisen lehtiä 4€:lla. :) En ole pahemmin vielä ehtinyt selaamaan, mutta esim. paidat on just "ihanan" leveitä ja takit mahdottomia telttoja jne. Bongasin kuitenkin pari kivan-näköistä pipo- ja hanskakaavaa ainakin. Lehdet on kaikki vuodelta -97. Ehkä näemmekin jatkossa blogissani ysärimuotia... ;) Joo, ei!

maanantai 10. lokakuuta 2011

Tunnustukset!





Mukavaa, sain tänään ensimmäiset tunnustukset, ne tulivat Viis Viikolla-blogin Mialta sekä Ihan ite tehty-blogin Jaanalta. Kiitokset heille! :)

Tunnustuksessa tulee vastata viiteen kysymykseen ja lähettää eteenpäin viidelle blogistille.

1. Lempiruoka: Kalaruuat sekä pizza :)
2. Lempimakeiseni: Suklaa ehdottomasti!
3. Lempiluettavani: Kaikenlainen "hömppä"-kirjallisuus
4. Mieluisin tapa tehdä käsitöitä: Ompelu 
5. Lempielokuva: Katson aika paljon leffoja, mutta en voi nimetä vain yhtä lempparia.

Ja eteenpäin seuraaville:


                                                               Kiukkuiita
                                                               Kaikula
                                                               Maitotyttöpaidat
                                                               Pumpulia ja pellavaa
                                                               Väkerryksiä

Kolmas tunnustus tuli PikkuHoolta, suurkiitokset! :)




1. Kiittää tunnustuksen antajaa.
2. Antaa tunnustus kahdeksalle bloggaajalle.
3. Ilmoittaa näille kahdeksalle tunnustuksesta.
4. Kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestään.

  • Asumme vuokralla paritalossa, mutta olemme rakentamassa ihka ensimmäistä omaa kotia
  • Inhosin kouluaikana käsitöitä ja vannoin, etten tee mitään käsitöitä, kunhan pääsen peruskoulusta ;)
  • Olen osa-aikatyössä R-kioskin tätinä :D
  • Minulla on krooninen vauvakuume
  • Inhoan ruuanlaittoa ja se on välttämätön paha
  • Olen yökukkuja ja jos olisi mahdollista, valvoisin yöt ja nukkuisin päivät ;)
  • Meillä on ollut koira, collie
  • Haaveilen voittavani lotossa ja laittavani puolet voittorahoista kankaisiin! :D
Tunnustus lähtee eteenpäin seuraaviin blogeihin: