napit

napit

perjantai 30. joulukuuta 2011

Joulun jälkeisiä ompeluksia

Joulut on juhlittu ja mukava joulu meillä kaikilla olikin mummolassa ja kilttejä oltiin oltu, varsinkin lapsoset. Nyt sitten ollaan taas palattu kotiin ja arkeen ja odotellaan vuoden vaihtumista, joka tosin omalta osaltani menee melko pitkälti töissä. Sitten alkaakin viimeiset rutistukset raksalla ja helmikuun lopussa/maaliskuun alussa pitäisi olla muutto omaan, uuteen kotiin käsillä. Kauhistuttaa jo se koko ruljanssi mutta toki on ihanaa päästä viimeinkin ensimmäiseen ihan omaan kotiin. <3

Ompeluksia on tässä parin viimeisen päivän aikana tehty parin paidan verran. JNY:n tähtijersey-paitaan piti alunperin applikoida jonkin-näköinen ilotulitus näin vuodenvaihteen kunniaksi. Enhän minä kuitenkaan saanut ideoitua, että miten sen olisin toteuttanut, joten seuraava idea oli tähdenlento, jota nalle olisi katsellut. Se idea taas tyssäsi siihen, ettei ollut applikointiin sopivanvärisiä lankoja ja seuraavaan päiväänhän ei voinut mitenkään odottaa, että olisi saanut lankaa käytyä ostamassa joten päädyin autoon. Ehkä tämä on joltakin kantilta Volkkari, ehkä ei... Mutta autoksi sen kuitenkin pojat tunnisti, mikä lienee pääasia. Kaava OB:n "More gray", kuten myös seuraavassa paidassa.



Kyllä huomaa, ettei viime aikoina ole tullut pahemmin applikoitua, jotenkin tuntui niin vaikealta, mutta jospa tämä tästä, ideoita olisi kaikenlaisia, kun vain saisi aikaa toteuttaa niitä. Olisin halunnut auton väriset kanttaukset, mutta laatikoista ei löytynyt juuri sen väristä resoria, joten oli "pakko" laittaa valkoiset, kun ruskeatakaan en tähän halunnut.

Tämä paita on tehty muistaakseni Sampsukasta tilatusta sukellusvene-trikoosta. Kangas on odotellut laatikossa todella pitkään, varmaan viime keväästä saakka. Lopun laitoinkin FB:n kangashuutokauppaan myyntiin, kun ei tämä sitten ollutkaan niin kivaa vaatteena... Tälle paidalle kävi vähän ikävästi. Etukappale pyöri lattialla lasten toimesta, kun tein välillä muuta ja oli jäänyt tuolin jalan alle. Nykäisin sen sieltä huolimattomasti ja jotenkin siitä lähti väri tms. Olisi edes sattunut takakappaleelle. Mutta eipä tuo niin haittaa ja käyttöön paita pääsee tästä huolimatta.




Kanttauksesta vielä sen verran, että yleensä teen nykyään kanttauksen niin, että saumuroin noin 4,5cm:n levyisen resorikaitaleen kaula-aukkoon niin, että oikeat puolet on vastakkain. Nyt ompelin sen vahingossa resorin oikea puoli paidan nurjaa puolta vasten ja käänsin siitä. Ei mielestäni tullut hullumpi noin. Eli miten te teette ja miksi sitä ei voisi tehdä noin, onko siinä joku juttu, mitä en huomannut...?

torstai 22. joulukuuta 2011

Twinkle twinkle little star...

Siinä vaiheessa iltaa (tai yötä), kun nuppineulat, puolat sun muut härpäkkeet ei pysy enää näpeissä, pitäisi luovuttaa suosiolla ja painua petiin mutta kun ei voi lopettaa kesken, niin ei voi. Tämä setti oli pakko saada tälle iltaa valmiiksi, nyt alkaa ompelusta se joululoma... :)

Pikku-Auringon loppuunmyynnistä tilasin ihanaa vakosamettia ja tein siitä housut. Ensimmäistä kertaa kokeilin tuollaisia taskuja, eli tikkasin nuo taskupussit yhteen tuosta etukappaleen päältä hunajakenno-ompeleella... (selitinköhän ihan oikein...). Taskuihin laitoin Royal-tuotteelta tilattua tähteä. Sopii mielestäni kivasti noihin housuihin. Lahkeensuihin laitoin kuminauhat, halusin lahkeista tuollaiset vähän pussittavat. Tykkään näistä hirveästi. :) Pohjakaava on OB:n "Saimi" mutta tein nämä siis sivusaumallisina ja lisäsin nuo taskut.

Ensin ei pitänyt edes ommella paitaa tähän hätään, mutta nuo taskut sitten vaati tietysti tekemään se paidankin, että saa kunnon "setin" poika jouluksi päälleen. Kaava OB:n "More Gray".






Eipä näy kunnolla tuo "hunajakenno-ommel", mietin että olisiko pitänyt laittaa se jollakin tehostevärillä (vihreällä??) mutta en uskaltanut ottaa riskiä. :D

maanantai 19. joulukuuta 2011

Paitoja ja kuosirakastuminen

Olipa taas harvinaisen pökelön kuuloinen otsikko tällä postauksella, "kuosirakastuminen". Mutta tuo toki pitää paikkansa, että olen nyt ihan lovena tuohon JNY:n (Royal-tuotteelta tilattu) Metsä-kuosiin. Nam! Ja mikä ihan parasta, kun olin purkanut viime viikolla tulleen Royalin paketin, niin meidän eskari totesi heti haluavansa tästä itselleen "paidan tai jotain" ja minä ihan mielissäni lupasin tehdä heti. Ihanaa, että tuolle kelpaa välillä vielä tällaisetkin kuosit. Onneksi tilasin tätä enemmän, kuin puoli metriä, vaikka ajattelinkin tehdä tästä alunperin jotain pienemmälle.

Eli paita on tässä ja se on tehty OB:n "Mickey"-kaavalla (yllätin itseni ja tein välillä muulla, kuin "More gray" kaavalla ;) ). Koko on 134cm. Kauluksen kanttasin mutta hihansuihin piti laittaa ihan resorit, kun olisi käyneet hihat muuten hieman lyhyiksi meidän pitkäkätiselle miehenalulle.



Tähti-paidan taas tein joululahjukseksi 6-vuotiaalle kummipojalle. Tässä palasin ruotuun ja tein tämän OB:n "More Graylla" ja tämä on kokoa 128cm. Turkoosit kanttaukset piristävät mielestäni kivasti tätä. Kuvassa näyttää väri hieman omituiselta, mutta ihan tummanruskeahan tuo pohja paidassa on. Kangas on JNY:n syksyisen kimppatilauksen satoa.



Paidan helmoihin ompelin "Aatsipoppaa"-merkit ja kerrankin sain ne asettumaan melkein suoraan... ;)

Saa nähdä, ehdinkö enää ennen joulua tehdä yhtään postausta, mutta jos en, niin tämän kuvan myötä toivotan rauhallista ja ihanaa joulua kaikille blogini lukijoille sekä vierailijoille! :)

lauantai 17. joulukuuta 2011

Aika perusjuttuja

Eilisen illan ja tämän päivän ompelusaldo olisi seuraavanlainen: Lada-hihainen trikoopaita, lime trikoopaita tämän aluspaidaksi sekä joustofroteinen oloasu (mikä ihmeen OLOasu??) tai yöpuku, kumpana tätä nyt sitten tullaankaan käyttämään.

Lada-hihainen paita tehty OB:n "More gray"-kaavalla taas ja tämän tein vain sen takia, että sain tuhottua loput Ladasta. En edes liiemmin tykkää tästä, joten enpä tiedä, tuleeko monta kertaa pidettyä... Olen näet jo ehtinyt kyllästyä tuohon itänaapurin ihme-trikooseen.


Toisena tein limenvihreän paidan slipoverin alla pidettäväksi. Sama kaava, kuin edellisessä. Helpommalla toki olisi päässyt (ja kentien myös hieman halvemmalla), kun olisi käynyt ostamassa sliparin alle vaikka H&M:lta yksivärisiä trikoopaitoja, mutta kun nykyään on pienoinen kynnys ostaa valmiita vaatteita ainakin tuolle pienemmälle... Ohut trikoo on paikallisesta kangaskaupasta. Liian ohutta kyllä minun makuuni, mutta tulipahan ostettua tuotakin.


Ja viimeisenä Metsolasta hamstratusta raidallisesta joustofroteesta oleskeluasu Jontulle. Kangas myytiin kakkoslaatuisena, mutta en tästä kyllä mitään vikaa löytänyt, en sitten tiedä, mistä syystä on kakkoslaatua. Tästä tykkään ja on mukavasti hieman jouluinenkin väriensä puolesta. Tämä on tehty OB:n "Night Owl"-kaavalla, paita 104cm ja housut 98cm. Housut näyttävät silti kuvassa jotenkin järkyttävän pitkiltä, on nähtävästi tuo kuvakulma sellainen...


Vielä pitäisi ommella pari paitaa, toinen niistä menee ainakin joulupakettiin. Näiden jälkeen sitten voisi peitellä koneet joulu-unille. Outoa, että viikon päästä on jo joulu, minulla kaikkosi hyvä joulumieli, kun tuli nuo lämpimät ja vetiset kelit uudelleen, mutta onneksi on luvattu sentään pakkasta ja lunta tulevaksi. Me kuitenkin lähdetään perjantaina mummolaan jouluksi ja siellä on aina jouluna lunta! <3

torstai 15. joulukuuta 2011

Tontun hommia...

Tänään olenkin saanut ommeltua pari joulupaketteihin menevää juttua, eli tontun hommia on tullut väännettyä.

Pian 2-vuotta täyttävälle neitokaiselle menee hupullinen mekko, jonka kaavan löysin OB:n numerosta 6/07 "Hilda hupparimekko" ja olen tuohon kaavaan nyt aivan ihastunut. Harmi, ettei omat pojat ehkä osaa arvostaa mekko-ompeluita. Mutta onneksi joskus voi ommella lahjaksi. :) Kangas on Metsolan hippikukka-joustofroteeta, jonka löysin jokunen aika sitten huuto.netistä. Kokona tässä mekossa on 98cm.


Mekkoon olisin halunnut hiippamallisen hupun, mutta tein ihan kaavojen mukaan, koska pelkäsin, että epäonnistun, jos alan itse säätämään. Seuraavan kerran sitten.

Mekon saajan 3-vuotiaalle isoveikalle tein samanlaisen slipoverin, minkä esittelin jo edellisessä postauksessa. Pojan äiti näki Joonakselle tekemäni ja hän itse toivoi juuri samanlaista. Tämä vain onnistui mielestäni hieman paremmin, mitä ensimmäinen versio. Mutta hyvä niin, kun menee toiselle. Kaava oli siis OB:n 6/07 "Ashley" ja kangas ihanaista sydänauto-velouria.

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Sydämellisiä autoja

On pakko painaa pitkää päivää... Siis jos mielii tässä talossa ommella, eli yötöiksi meni taas ja aamulla kaduttaa, kun kello soi 7.40. Ihan yö tuollainen kellonaika vielä minulle... ;)

Itse asiaan! Pitkään kuolasin tätä sydänauto-velouria (Ikasyrilta) ja on se jo jokusen viikon tuolla laatikossa majaillut, ennenkuin keksin että teen siitä nyt ainakin slipoverin Joonakselle. Itseasiassa piipahdin tänään kirjastossa ja sieltä sattui näppeihin Ottobre 6/07 ja siinä oli slipoverin kaava "Ashley", joten siitä se ajatus sitten lähti... Koko 104cm. Kavensin alkuperäisestä kaavasta tätä hieman, kun oli niin leveän näköinen, mutta vieläkin ehkä liian leveä minun makuuni.



Ompelin myös ihan tavalliset, mustat velourpöksyt Joonakselle (OB:n Saimilla), kun ei kaapissa ollut yksiäkään mustia housuja. Oli pakko laittaa resorit lahkeensuihin, kun kangas kävi vähäksi, vyötärölläkin pelkkä resori, kun meidän poitsu on sellaista pullea-mahaista sorttia, joten pysyy housut ylhäällä ilman kuminauhaakin, kun laittaa tarpeeksi napakan resorin. :)


Tätä en nyt setiksi kaavaillut, kun ei oikein nuo värit natsaa, mutta kuvasin nämä nyt tässä vielä yhdessä. :) Tuon slipoverin alle pitäisi vielä ommella yksivärinen pitkähihainen t-paita, ehkä lime... tai turkoosi.. tai ruskea... Tai kaikki edellämainitut. On vaan yksiväristen trikoiden varasto aika tyhjillään, kun kankaidenostolakkoni on toistaiseksi pitänyt. Mutta ehkä pitää joustaa, jos on TODELLA tarve ostaa jotakin tiettyä... ;)

perjantai 9. joulukuuta 2011

Blossom-setti

Tällainen tunika Metsolan ysmystä ostetusta Blossom-joustofroteesta sekä legginsit mustasta velourista. Tunikan kaavana Ottobren "Amima"-tunika muokattuna sekä ilman taskuja. Legginsien kaavakin oli Ottobrestä, jostain vanhemmasta. Setti on kokoa 92cm.


Tämmöistä tällä kertaa... Nyt lähdemmekin meidän eskarilaisen tonttubileisiin! :)

lauantai 3. joulukuuta 2011

Jouluinen (ko) haalari?

Kylläpä on ollut harvinaisen hiljaista ompelurintamalla. Yksinkertaisesti aikaa ei ole ollut ommella, koska olen saanut kaksi pientä hoitolasta vuoden loppuun saakka ja näin ollen yötä myötenkään ei jaksa väkertää, kun kello soi kukonlaulun jälkeen. Mutta ihan mukavaa on ollut ja mikä parasta, meidän kuopuksella ikäistään leikkiseuraa, mistä onkin ollut tähän asti pulaa. Jouluvalmisteluja ja tontun puuhiakin on tullut tehtyä jonkin verran ja kovasti täällä jo joulua odotellaan... Ja sitä lunta!!!

Jo varmaan reilu viikko sitten leikkasin kankaat haalariin, josta ajattelin sellaista jouluhaalaria Joonakselle. Aluksi ajattelin, että applikoin siihen piparkakku-ukon, mutta sitten mietiskelin, että haalaria ei ehkä tule käytettyä, kuin jouluna jos siihen värkkää niin jouluisen kuvan, joten applikoin sitten vain tähden, koska tuo turkoosi (?) sävy passasi mielestäni kivasti punaiseen velouriin. Samaa sävyä kanttaukset ja lahkeensuiden resorit.

Kaava on ihanasta retro-kirjasta "Ompelen lapselleni, Näslund, Hansing". Punainen velour paikallisesta kangasputiikista. Haalari on tehty 4v. koolla meidän 2-vuotiaalle. Ihan sopiva tulikin.
Olkaimiin paukuttelin nepparit.


Muitapa ompeluksia ei olekaan valmistunut, pari joululahjaompelusta odottelee tekijäänsä, jospa ne hyvässä lykyssä saisi jouluksi myös valmiiksi... :)