napit

napit

tiistai 24. tammikuuta 2012

Hurja merirosvo

Ihanaista Mjuka Tygerin pirate-velouria huusin FB:n kangashuutokaupasta tässä äskettäin. Suunnittelin siitä tavallista hupparia vetoketjulla mutta suunnitelma hieman muuttui matkalla. Tilasin lisää ihanan värisiä KAM-neppejä Sampsukasta ja sieltä tulleista limenvärisistä neppareista sain idean, että laitankin takkiin ne vetoketjun sijasta.

Ensimmäistä kertaa yhdistin ompeluksissani kahta materiaalia, eli huppu on mustaa joustofroteeta. En tiedä oliko hyvä idea, mutta koska minulla ei ollut tähän hätään mustaa velouria, niin tuo sai kelvata.

Pohjakaavana on OB 1/12 "Brum brum" huppari hieman kavennettuna koossa 104cm. Jätin myös taskut pois ym.

Sovitin tätä pikaisesti pojalle ennen nukkumaanmenoa ja hän oli kovin otettu hupparista ja ilmoitti olevansa "hulja melilotvo". :D





sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Liian tyttömäistä?

Minulla on odotellut kaapissa toooosi kauan ihana kukallinen trikoo, en muista tuolle tarkempaa nimeä. Ikasyrilta tilasin sen joskus. Ajattelin viimeinkin tarttua toimeen ja tehdä siitä paidan kuopukselle. Siitä tulikin tosi kiva ja kokeilin siihen nyt ensimmäisen kerran tuollaista erilaista kaula-aukkoa, onkohan tuollaisellekin joku virallinen nimi, tiedä häntä... Mutta... kyllä tämä on ehkä liian tyttömäinen meidän jätkän-pätkälle. Yleensä en ole sen suhteen kovinkaan nirso, mikä sopii pojalle ja mikä tytölle, mutta tämä nyt vaan jotenkin ei istunut kuvioon. :)


Kyselin joku aika sitten vinkkejä, miten saa siististi käännettyä "ylimääräisen" kanttauspätkän nurjalle ja tikattua sen siitä päältä esim. tällaisissa kaula-aukoissa, vetoketjuhuppareissa jne. niin Pintse taisi olla se, joka valaisi minua, että kannattaa laittaa jokin koroke paininjalan alle heti ommeltavan kankaan taakse. Se toimikin tosi hyvin, kiitos vinkistä! :)

tiistai 17. tammikuuta 2012

Tähdellisiä housuja

Jotenkin puuttunut hieman viime aikoina tuo ompelumotivaatio, on niin paljon kaikkea muuta hässäkkää. Muuttopäiväkin lähestyy uhkaavasti, ahdistaa toisaalta jo valmiiksi se ruljanssi...

No, mutta parit ihan peruspöksyt sain ommeltua Jontulle koossa 104cm. Kaava on OB:n "Saimi". JNY:n tähtiveloureista on molemmat. Sininen versio on huudettu FB:n kangashuutokaupasta ja punainen taas on kimppatilauksen mukana länsinaapurista tullutta. Näissä on molemmissa pitkät, käännettävät resorit, mahtuupahan pitempään. :)

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Avaruutta ja uusi työkalu

Viimeinkin sain ne, kun olen niistä niin pitkään haaveillut! KAM-nepparipihdit siis menin ja tilasin Royal-tuotteelta. Olen kuullut niistä niin paljon hyvää ja ärsytti se vasaralla takominen. Ja nuo Kam-nepit on kyllä niin kivoja, kun saa vaikka minkä värisinä ja eikö niitä ole eri muotojakin...? Itse nyt kokeeksi tilasin vain mustia ja keltaisia, vaikka olisi tehnyt mieli ottaa kaikkia värejä.


Heti piti tehdä sitten paita, johon tein nepparilistan uusimman OB:n ohjeen mukaan. Kaksi kertaa aiemmin olen tehnyt neppilistan toisella ohjeella ja jotenkin on tuntunut hankalalta, mutta tämä oli hyvä ohje. Ja voi, kuinka ihanasti nepit meni paikoilleen näillä pihdillä! :)

Paidan ihana avaruus-trikoo on Royal-tuotteelta myöskin ja kaavana OB:n "More Gray" mutta tosiaan lisänä tuo neppilista. Laitoin tähän keltaiset nepit minun kahdesta vaihtoehdosta ja sopi tähän mielestäni oikein hyvin.





Tämän siistimpää lopputulosta en saanut kaula-aukosta aikaiseksi. Mulle tuottaa aina vaikeuksia tikata resorin päätä tuonne sisäpuolelle tällaisissa neppilistapaidoissa, haalareissa tms., vinkkejä otetaan vastaan! Jos nyt kukaan tajusi, mitä tarkoitan.

maanantai 9. tammikuuta 2012

Pingviinit

Ottobre 4/09 numerosta löytyi hupparikaava nimellä "Pistache chocolate", tämän olisi voinut tehdä tuollaisena kääntöpuserona mutta tein kylläkin ihan "yksinkertaisena".

Pingviinit löytyi Metsolasta ja joustofroteeta on tämä. Aika lörppöä kangasta, en oikein tykkää sitten kuitenkaan. Hihansuissa resorit, hupun reunassa resorikanttaus, musta resori oli vähän liian jämäkkää tähän, mutta parempaakaan ei ollut tarjolla tähän hätään. Täytyy päivittää heti paikalla resorivarastoja. Olen tilaillut ja ostellut hullun lailla kankaita tässä viime aikoina, mutta vähän niinkuin unohtanut resorit... :)


Tänään kolahti postilaatikkoon uusi Ottobre, täytynee lähteä tutustumaan siihen tarkemmin, kun sitä on tuolla FB:n ompeluelämässä hehkutettu niin kovasti! :)

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Juttuja velourista

Hannan Kankaasta piti saada tilattua tätä vihreäsävyistä konevelouria. Kerrassaan ihanaa kangasta. Tein siitä housut 6-vuotiaalle tyypille, joka tosin motkotti taskuista. Olisi kuulemma pitänyt mahtua käsi kunnolla sisään... Mutta aikoi kuitenkin käyttää näitä. Kaava on muokattu OB:n "Saimista". Nuo taskut eivät onnistuneet ihan täydellisesti, mutta silti tykkään näistä tällaisista taskuista kovasti.


Kioskikissat-velourista taas tein 2-vuotta täyttäneelle neitokaiselle OB:n "Tilda"-kaavalla tunikan/mekon. Kangas on Royal-tuotteelta ja vihreä resori Metsolasta. Tämä kangas ei kyllä sytytä yhtään itseäni, joten tästä tuskin tulee omille lapsosille tehtyä mitään, vaikka kangasta vielä vähän jäikin jäljelle.

tiistai 3. tammikuuta 2012

Vuoden eka: Pikku-panda

 Se on sitten vuosi vaihdettu räiskyvästi, nyt pitäisi opetella taas kirjoittamaan uusi vuosiluku 2012.
Maaliskuussa tämäkin blogi täyttää vuoden, jos järjestäisin silloin ensimmäisen arvontani. Oikein hyvää uutta vuotta kaikille lukijoilleni! :)

Panda on ollut tosi piiiitkään tarkoituksena applikoida, mutta nyt sain vasta tartuttua toimeen. Turkoosille Hannan Kankaasta tilatulle hyvälaatuisen tuntuiselle joustofroteelle panda sitten pääsi applikoitumaan. Laatikosta löytyi myös ajat sitten huuto.netistä huudettua musta-valkoraidallista resoria, joka mielestäni sopi tähän tarkoitukseen väriensä puolesta. Tarkoituksena on tehdä vielä paitaan sopivat housut, kunhan saan tuolta Hannan kankaasta tilatun paketin, jossa on lisää tätä samaa joustista.

Kuvat on ihan järkyttävän huonoja, kehno valaistus ja vielä kehnompi kuvaaja (en ole jaksanut edelleenkään tutustua kameran käyttöohjeisiin ja toimintoihin tarkasti), joten nämä nyt on mitä on... Uudenvuoden lupauksenani lupaan opetella kuvaamaan ja haluan myös jonkin kuvankäsittelyohjelman tähän koneelle... ;)


Vielä ns. sovituskuva, josta kyllä hädin tuskin näkee koko paitaa, mutta parempaakaan en saanut räpättyä...