napit

napit

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Ihan pientä

Vauvauutisia kiiri pitkästä aikaa korviin ystäväpiiristä, joten oli ihan pakko alkaa ompelemaan jotain ihan pientä. Tähän saakka pienintä on ollut 80cm, mitä olen ommellut, mutta nyt tein 68cm bodyn sekä pöksyt ja voih! On ne niin ihania! En tiedä, raaskinko nyt näitä antaakaan vauvalahjaksi vai säilönkö jonnekin (ikuinen vauvakuume... ;) ) mahdollista tulevaa käyttöä varten. :D

Bodyn kaava 1/12 OB:sta "Happy Squirrel". Laitoin kaksi nepparia haaraan kolmen sijasta, käy kai se noinkin. Pöksyt taas on tehty samaisen numeron kaavalla "Little houses trikoohousut".




Body onnistui yli odotusten ja pöksytkin ihan kivat vaikka näytti leikkausvaiheessa niin kumman mallisilta.

Tämän uuden applikointipaininjalan sain sitten perjantaina sen väärän tilalle, nyt pääsisi applikoimaankin, jos vaan ennättäisi... Toinen kuva kertoo, millaisessa tilassa elämme tällä hetkellä...



Eli muutto olisi uuteen kotiin reilun viikon päästä, ei jotenkin uskoisi, kun katsoo alempia kuvia, kaikki tuntuu vielä jotenkin keskeneräiseltä. Mies on asennellut lattioita koko viikonlopun ja kalusteiden asentajat kävivät loppuviikosta. Alkuviikko menee vielä lattioiden ja listoituksen kimpussa, yksi makkarin seinä pitäisi tapetoida loppuun. Niin ja loppuviikosta tulee vielä sähkö- ja putkimiehet sekä väliovet ja saunanlauteet. Viikonloppuna tämä täti pääseekin sitten loppusiivousta tekemään ja Ikeassakin pitäisi pyörähtää sunnuntaina, jos ehtii... Eli ompelukoneet taitaa päästä nyt tauolle, kunnes muutto on suoritettu kunnialla loppuun. :)

 Takka ja kaaosta...


Rakennusmies piiloutui liukuovikaappiin...


Keskeneräinen kylppäri

lauantai 11. helmikuuta 2012

Uusi applikointipaininjalka

Minä olen elänyt siinä harhaisessa luulossa, että omistan ihan normaalin applikointipaininjalan. Kesällä sain uuden Singerin ja siinä oli mukana kyseinen paininjalka, joka ohjekirjassa mainittiin applikointipaininjalaksi. Tässä pari päivää sitten kuitenkin luin Unikuun blogia ja hoksasin, että mulla on ihan vääränlainen paininjalka kyseiseen touhuun. Onhan se jonkunlainen, mutta paljon helpompaa applikointi olisi sellaisella, jolla näkeekin mitä on tekemässä...

Suuntasin siis eilen kaupungille ja ostin Oulun ompelukoneesta Hallituskadulta myyjän kehuman applikointipaininjalan. Tällaiseen en ole koskaan törmännyt ja saa nähdä, osaanko tätä edes koneeseen laittaa paikoilleen. On kuulemma parempi, kuin "tavallinen" metallinen, mutta aika näyttää. Kokemuksia tällaisesta kaipailisin, omistaako kukaan? Niin ja pakko taas antaa huonoa palautetta Oulun ompelutalosta, siellä oli taas omistaja aika tylyn tuntuinen, kun kävin siellä ensin paininjalkoja tiedustelemassa... :(


Sukellusvenetrikoosta, johon olen kovinkin rakastunut, ompelin paidan "More gray"-kaavalla kokoa 104cm. Kankaan huusin huuto.netistä ja tämä väri on vielä ihanampi, kuin se puna-sininen, josta olen aiemmin jotain ommellut.

torstai 9. helmikuuta 2012

Vähän kesä mielessä...

Vaikka mittari edelleen näyttää puistattavia lukemia niin vähän alkaa jo auringon myötä olemaan mielessä tuleva kevät ja kesä. :)

Olen jo aikaa sitten tilannut Petronella-trikoota, en edes muista mistä ja nyt kankaasta tuli t-paita. Kysyin Joonakselta haluaako hän kankaasta pitkähihaisen vai t-paidan ja poika valitsi t-paidan. Onpahan ainakin yksi t-paita sitten kesäksi valmiina. Pohjakaava on OB:n "More gray" hihat pätkäistynä.

Pitihän ne myös keltaiset velourhousut tehdä auringon kunniaksi ja onneksi sitä keltaista velouria oli kaapissa sen verran, että siitä sai vielä pöksyt. Kaava on "Saimi" hieman muokattuna. Velourin alkuperää en sitäkään muista, on sen verran kauan majaillut kaapissa.





Tykkään kovasti tästä "setistä".

Kävin läpi esikoisen vaatekaappia muuttoa silmällä pitäen (hui, jo parin viikon päästä!!) ja löysin sieltä Lindexin vihreät velourhousut, joissa molemmissa polvissa oli reikä. Pätkäisin lahkeet poikki ja laitoin resorit ja tadaa! Shortsit on valmiit. Ja kelpaakin vielä kuulemma pojalle, mikä on jo pienoinen ihme. :) Eli tuunaustakin harrastettu tälle päivälle.

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Lämmikettä pakkasöihin

Alkaa jo pikkusta hiljaa nyppimään tämä pakkanen. En tykkää erityisemmin talvesta muutenkaan ja sitten kun alkaa olla viikkotolkulla tällaisia pakkaslukemia niin ei paljon naurata. Lapsetkin hyppii seinille, kun ei pääse pihalle. Ja äiti samaten. Tällähetkellä on jopa lauhaa, mittari näyttää -24,8 astetta. Katsotaan vaan, niin aamulla on taas päälle -30. :(

Tästä pääsemmekin aasinsiltaa siihen, että meillä tämä vuokrakolmio-paritalo on kylmä. Lattiat varsinkin. Ja itse kun olen vilukissa, niin ajattelen, että paleleehan se lapsiakin, vaikka ne muuta väittää. Kuopus mm. potkii öisin peiton pois, joten pitkähihaisia- ja lahkeisia on pakko pitää. Tein sitten yöpuvun, koska niitä ei meillä ole montaa. Poika haluaisi aina nukkua "insinööri" t-paidassa ja alushousuissa... Tämä kuitenkin kelpasi. Eli Metsolan alesta ostin apina-jerseyta ja surautin pyjaman. Paidan hihat on raidallisesta trikoosta, joka taas on peräisin Sampsukasta. Olisin halunnut tähän punaiset resorit, mutta se väri oli sattunut loppumaan, joten laitoin keltaista, ihan pirtsakka tuli. Kaava on OB:n "Night Owl". Housuihin piti laittaa piiiitkät, käännettävät resorit, koska kangas kävi vähäksi ja olisi pöksyt jääneen pitkälle pojalle muuten lyhyeksi. Paidan kaulukseenkin laitoin tälläkertaa vain resorin kanttauksen sijasta.



Sovituskuviakin pääsin vaihteeksi ottamaan saunapuhtoisesta pojasta.





Pipoja tein pari kappaletta, tosin keväämmällä käytettäviksi, vielä on karvahattukelit...




Tällaiset somat pikkusakset löysin paikallisesta kangasputiikista viime viikolla, enkä voinut jättää kauppaan. Ovat varmaan kätevät applikoinnissa ja muussa näpertelyssä. Terävät ainakin ovat! Eikös olekin ihQut...? ;)


perjantai 3. helmikuuta 2012

Kummipojalle työkoneita

Kuinkahan kauan tuo vihreäpohjainen ajoneuvotrikoo ehtikään maata kaapissa, ennenkuin nyt raaskin sen viimeinkin leikata ja ommella paidaksi... Ainakin kesästä saakka. Vieläkin sitä jäi ja saan siitä jotain kuopukselle tehtyä. Tämä on kyllä vihreäpohjaisenakin ihana ja raikas. Kankaan tilasin muistaakseni Hannan kankaasta ja minulla on tätä metrin pala vielä violettipohjaisenakin, se vaan ei ole niin ihanaa, kuin tämä vihreä.

Ompelin siis 6-vuotiaalle kummipojalle nepparilistapaidan OB:n "More Gray"-kaavalla koossa 128cm. Meinasin laittaa ensin valkoiset kam-nepit, mutta päädyin noihin limen värisiin.



Paidan lisäksi olen tänään vääntänyt kaikenlaisia korjausompeluksia. Voiko mikään olla ärsyttävämpää, kuin korjata jotain paidan helmaa tai tehdä paidan kaula-aukkoa uusiksi tai muuta sellaista? Miksi se onkin niin työlästä?

Tässäpä taisikin olla tämän viikonlopun ompelukset, raksa kutsuu maalaamaan, loppusuoralla ollaan. :)

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Ihmeellinen ja epäonnistunut housukokeilu

Innoissani aloin kokeilemaan uutta housukaavaa uudesta Ottobrestä (1/12) "All-time favourite". No ei ainakaan meidän suosikeiksi tule nämä pökät pääsemään...

Taskut oli jotenkin ihan kummalliset tai se niiden yläosa, enkä oikein tiedä, miten ne olisi pitänyt ommella. Ompelin sitten omalla tyylillä ja sen on näköisetkin. Tuon valehalkion ompelin ensin väärin, purin ja ompelin uudelleen, eikä se näytä miltään vieläkään. Lahkeensuista tuli oudot ja siksi laitoin niihin nuo resorit. Ja on nämä varmaan liian kapoisatkin minun makuuni. Ainiin, tarkoitus oli laittaa nauhat vyötärölle, mutta nämä nyt meni muuten niin poskelleen, etten jaksanut alkaa värkätä. En ole muuten vielä koskaan ommellut napinläpeä, joten sitäkin olisi hyvä jossakin vaiheessa harjoitella, mutta nyt en vaan jaksanut... Reisitaskutkinhan näihin olisi kuulunut, mutta ajattelin pärjätä ilman. ;) Ruskea collegekangas on paikallisesta kangaspuodista.

Tuosta turkoosista (?) resorista sitten sain ajatuksen tehdä vielä paidan tuosta kivasta autokuosista, johon laitoin samaa sävyä kanttauksen ja hihansuuresorit. Näitä voi pitää näinollen vaikka parina. Jos siis nuo housut käyttöön edes pääsee... Autotrikoo on ostettu FB:n kangashamstereista.


Kuvan ottamisen jälkeen autopaidan kaula-aukko pääsi purkamistyön kohteeksi ja uudestaan ommeltavaksi, koska se lörpsöttää, kuten kuvastakin voi nähdä... :/

Tänään valmistui myös kauan kaivatut froteiset pöksyt tämän kaveriksi. Minulla loppui paitaa tehdessä tuo joustofrotee ja sitä piti tilata Hannan kankasta lisää, että sain tehtyä housut. Tarkoitus oli ensin applikoida näihin esim. pandan tassun jälki tms. mutta en sitä tehnytkään, niin voi paremmin pitää muunkin yläosan kanssa. Resori samaa musta-valkoraidallista, josta rakas miehekkeeni sanoi, ettei se hänen mielestä passaa tuohon turkoosin väriin. Meinasi saada tuolla kommentilla perheriidan aikaiseksi... Kaava on jostakin vanhemmasta OB:sta "Jump" kokoa 98cm.


Sitten vielä joku aika sitten jo tehty, mutta bloggaamatta jäänyt konevelour-paita. Itse konevelour loppui kesken, joten piti laittaa hihoiksi vihreätä velouria, joka sattui olemaan väärän väristä mutta kiva paita tuli silti. Kaava muistaakseni OB:n "More gray".