napit

napit

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Juhannusta!

On tässä pidellyt ompelutaukoa, ei jotenkin ole huvittanut ommella pitkään aikaan, eikä edes uudet kankaat ole kiinnostaneet, joka sinällään jo on ihmeellistä, eli siis en ole käynyt kuolaamassa moneen viikkoon minkään nettikaupan sivuilla, joka tosin on ihan hyvä asia. :)  Ehkä se on tämä kesä, kun on paljon muutakin tekemistä...

Nyt juhannuksen aikana olen kuitenkin saanut aikaiseksi pari ompelusta, eli Joonakselle lyhythihaisen hupparin ja lastenhuoneeseen kapan.

Finnlaysonin norsu-kankaasta siis tuli kappa, keltaisesta olisin halunnut, mutta sitä väriä ei ollut saatavilla, kun kävin pari kuukautta sitten Finnlaysonin alessa. Jäi vähän lyhyeksi tuo, mutta menettelee. Samalla innostuin eilen vaihtamaan lastenhuoneessa järjestystäkin, pojat tuumasi, ettei tunnista samaksi huoneeksi. Vaihtelu virkistää! :)


OB:n "Windy days"-kaavalla tein siis vuorillisen hupparin työmaa-velourista. Kangas on muistaakseni Hannan Kankaasta ja tilattu varmaan jo viime syksynä. Vuorina ruskea trikoo, jonka alkuperää en muista. Keltaiset nepparit on KAM:in. Tämä oli kiva kaava ja teen kyllä toisenkin tällä samalla. Joonas on muutenkin hulluna huppareihin, tästäkin totesi ensimmäisenä, että "on kyllä komea huppali". :D




Viimeiset kuvat otettu perjantai-iltana meren rannalla. Ihana sää, mutta niin armottoman paljon hyttysiä!

Jospa tästä taas intoutuisi ompelemaan pikkuhiljaa lisää. Mukavaa juhannuksen loppua (voiko sitä enää toivottaa...?) jokatapauksessa kaikille! :)

torstai 7. kesäkuuta 2012

Paitoja ja kierrätysompeluita

Meidän 7-vee sai valita kangaskaapista itse kankaat pariin paitaan. Yllätyksekseni toinen valinta oli ihanainen metsävelour, johon poika ihmeen ihastunut ja toiseen valintaan, Metsolan raidalliseen joustofroteeseen päädyimme yhdessä.

Velourista piti tulla ensin ihan tavallinen paita, mutta muotoutui ompelun edetessä huppariksi ja onkin näin ollen mieluisampi pojalle. Kaava on OB:n "Mickey" kokoa 134cm + lisäyksenä tuo huppu.




Raidallisesta piti tulla neppilista-paita, mutta tulikin tavallinen ja kaula-aukko meni päin mäntyjä, mutta en jaksanut purkaa. Tein piiitkästä aikaa kanttauksen niin, että ompelin ensin resorin renkaaksi ja täytyy todeta, että tämä ei ole mun tapa, joten palaan tuttuun ja turvalliseen tapaan tästä lähin. Tässäkin paidassa kaava on sama, kuin edellisessä ja koko myös.


Sitten vaihteeksi kierrätys/tuunausompeluksia...

Serkkuni pyysi tekemään pojalleen (kummipoikamme) velourhousut omista, käyttämättömäksi jääneistä velourhousuistaan ja sellaiset tein OB:n "High jump" kaavalla.





Näistä velourpöksyistä innostuneena leikkelin omat, vanhat olohousuni (kirpparilta joskus löytyneet) meidän pikkusällille yöhousuiksi. Kuvassa järkyttävän ruttuiset, pahoittelen...







maanantai 4. kesäkuuta 2012

Jellonaa mä metsästän...

Edellisessä postauksessa esittelin 2-vuotiaalle tytölle ompelemani setin ja nyt valmistui hänen 3-vuotiaalle isoveljelleen leijona-paita sekä velourhousut. Poika toivoi ensin tiikeriä, mutta koska ajattelin, että leijona olisi helpompi toteuttaa, niin päästiin yhteistuumin sopimukseen sitten leijonasta. :)

Paidan kaava taisi olla OB:n "More gray" muokattuna ja housut OB:n "High jumpit", joka onkin tainnut ajaa minulla edelle Saimista. :D
Paidan pallotrikoo Eurokankaasta mutta housujen kamelin- tai hiekanruskean velourin alkuperää en kyllä muista.







Applikointi velouria ja joustofroteeta. Paidan selkäpuolella heiluu jellonan häntä.