napit

napit

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Apilaista

Kestovaippakaupasta tilasin kevät-talvella apilaa eri väreissä ja nyt ompeluvuoroon pääsi ruskea- ja oranssipohjaiset apilat.

Uuden OB:n "Baggy"-pipokaavalla tein itselleni koemielessä pipon ja tuli just eikä melkein hyvä. Tosi hyvä malli. Minä kun oon kova pitämään pipoja, kun mulla meinaa lyhythiuksisena olla aika usein bad hair day...


Sitten paita Joonakselle. Kokeilin huvikseni tuollaista taskua somisteeksi. Kyselin mieheltä, onko tämä jotenkin liian tyttömäinen taskun kanssa, mutta ei se ainakaan uskaltanut suoraan myöntää, joten onko? :D Ihan hauska tuli jokatapauksessa. Kaavana tietysti "More gray" kokoa 104cm.


sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Tarhavaatetusta

Meidän "vauva" täyttää lauantaina 3v. ja elokuun alusta pitäisi aloittaa tarhataipale. Äitiä hirvittää ihan kauheasti mutta poika on pääosin innoissaan ajatuksesta. Ensi viikolla varmaan käydään tutustumassa uuteen päiväkotiin.

Käväisin eilen ohimennen Metsolassa ja sinne oli tullut aivan ihanaa, "pakko saada" -joustofroteeta. Pyysin kangasta puoli metriä, että saan siitä Jontulle paidan, mutta myyjäpä sanoikin, että saan koko loppupalan puolen metrin hinnalla, kun sitä ei ollut pakalla enää jäljellä, kuin metri! Kerrankin kävi tuuri, olipa hyvä mieli koko loppuillan! :)

Eli tästä ihanaisesta valmistui paita keltaisilla kanttauksilla. Kaveriksi tein oranssit joustofroteehousut. Joustishousuja ei Joonaksella tällähetkellä ollutkaan, velourhousuja senkin edestä. Oranssi taitaapi olla Royal-tuotteelta ja tosi hyvänlaatuisen oloista tämäkin. Housujen kaava on OB:n "High jump". Kyseinen kaava on minulla nyt ajanut ohi Saimista. :)






Hupparikokeilua

Kesälomareissun jälkeen on palattu ompelukoneen ääreen vähitellen ja ensimmäisenä oli vuorossa housut, jotka tein uusimman OB:n "lököfarkku"-kaavalla. Ei kyllä mennyt putkeen ollenkaan, ihan oudon malliset tai sitten en ole vain tottunut tällaisiin. 92cm kaavalla tein ja on kyllä sopivat tuolle meidän pian 3-vuotiaalle, vaikka muutoin housuissa 98cm ja 104cm käytetäänkin.

Tähtivelourin alkuperää en muista, näistä olen ommellut housua aiemminkin.


Uudessa OB:ssa oli myös ihana hupparikaava, jota piti päästä kokeilemaan. Kokeiluhan tämä tosiaan oli, en älynnyt yhtään tuota Ottobren ohjetta siitä vetoketjuhalkion tekemisestä ja sovelsin omiani ja senhän tietää sitten, mikä on lopputulos. Ei kovin kaunis. Mutta pidettyä ehdottomasti tulee, muuten kivan mallinen huppari ja tykkään tästä kankaasta tosi paljon (Metsolasta olen tämän ostanut) ja poika tykkäsi myös kovasti. Kokona tässä yksilössä 104cm. Ihanan istuva tämä kaava, tosi hyvä malli!



Tällainen pieni kaveri piirtää nykyään kaavoja kanssani <3 Helmi-Orvokki.

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Tylsähköjä ompeluksia

Ei nyt nämä viime aikaiset ompelukset ole olleet mitään ihmeellisiä, ihan perusjuttuja. Kuten nytkin.

Yöpuku kirpparilta löydetystä "luirusta" trikoosta. Kaavoja en muista, mutta ihan joku perus t-paitakaava ja taisi olla joku OB:n pyjamahousukaava. Kokona 104cm.



Tykkään kankaan kuosista, mutta aika huonolaatuisen tuntuista trikoota. Siksi oikeastaan teinkin tästä "vain" yöpuvun.

Sitten ihan peruspaitaa kauan ompelua odottaneesta sieni-jerseystä. Aika syksyinenhän tämä on, mutta sen verran reilu, että mahtuu kyllä vielä syksylläkin sitten. Kaavana vanha tuttu OB:n "More gray".







sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Pari pientä ompelusta

Työmaavelouria jäi hupparin jäljiltä sen verran, että sain siitä 98/104cm shortsit/polvihousut Joonakselle. Ihan hauskat.


 


Sampsukasta tilatusta satumetsästä tein paidan "More gray" kaavalla jo jokunen viikko sitten. Kovassa käytössäkin on jo ollut, noita t-paitakelejä kun ei pahemmin tänä kesänä ole näkynyt... :(