napit

napit

maanantai 24. syyskuuta 2012

Vapaapäivän tekeleitä

Salmiakki-joustofroteeta tilasin Royal-tuotteelta, kun se oli alessa. En ole tätä aiemmin oikeastaan noteerannut mitenkään, mutta tosiaan pitihän sitä tilata, kun halvalla sai ;) ja tämä onkin oikeasti tosi ihanaa kangasta.
 
Ensimmäiseksi siitä valmistui nyt Joonakselle liivi/slipoveri OB:n "Salmiak-slipoveri" kaavalla muokattuna. Kokona on 110cm eli kasvunvaraakin löytyy hieman. Tämä menee ehkä myös tarhan pikkujouluissa/joulujuhlissa tms. Oonko vähän aikaisessa, kun ajattelen jo joulua...? :o
 


Poika piti liivistä myös itse, vaikka kuvasta voisi päätellä ehkä toisin... :)



Raitilla-jersey oli taas semmoinen kangas, jota himoitsin tosi pitkään ja odotin tulevaksi. Ihana jotenkin vaihteeksi tällainen valkeapohjainen kangas. En kyllä todellakaan tiedä, mistä sain päähäni tehdä hihat noin, mutta tehty mikä tehty. Ja taas poika tykkäsi, joten mikäpä siinä.

Kaava on OB:n "Snouty creature" kokoa 104cm ja ehdottomasti tuli nyt tästä uusi suosikkikaava. Kankaat Royalilta, paitsi sininen yksivärinen trikoo paikallisesta kangaskaupasta.


Ja sitten vielä parit pipot jämäpaloista "Baggy"-kaavalla. Menevät vielä pikkuisen hetken, mutta kylläpä jo saa alkaa tekemään syksyisempiä versioita.

lauantai 22. syyskuuta 2012

Velour jumpsuit

Ottobren 4/12 "Jumpsuit"-kaavalla tein Joonakselle sellaisen koossa 104cm. Ohjeessa oli mm. kaksipäinen vetoketju, mutta minun versiossani on yhteen suuntaan aukeava. Myös mm. taskun jätin pois.
 
Vetoketjun, tai lähinnä kanttauksen alapäästä tuli hieman ruma, joten ompelin siihen päälle tuollaisen "Handmade"-merkin hämäykseksi. ;)
 
Pilvivelour on ostettu joskus aikaa sitten FB:n kangashamstereista, en vain ole tiennyt, mitä siitä tekisin. Toivottavasti tätä tulee edes vähän pidettyä, Joonas nimittäin totesi, kun tätä tein "äiti, elä tee haalaria, en käytä enää haalaria". Poika taitaa pitää siis haalaria yleisesti vauvojen juttuna, vaikka yritin kyllä kaupata tätä isojen poikien juttuna. :D
 
 
 
 

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Hu-huu!

Pöllö-trikoota menin ostamaan hetken mielijohteesta paikallisesta kangaskaupasta. Jännä juttu taas sinällään, etten edes pitänyt erityisemmin tuosta kankaasta mutta meille sitä kuitenkin kulkeutui. Ajattelin siis tehdä siitä tulevaan syksyyn ja talveen soveltuvan yöpuvun. 3-vee nukkuu meillä mieluiten  t-paidassa ja pikkuhousuissa, mutta koska on kova sälli potkimaan peiton pois, niin saa luvan kyllä käyttää pitkähihaisia- ja lahkeisia yökkäreitä, kunhan ilmat tästä vielä viilenee.

Hihoihin ei riittänyt (rumaa?!) pöllöä, joten ne raitatrikoosta, joka muistaakseni on tilattu aikoja sitten Sampsukasta. Kaavoina oli joku vanhemman OB:n yöpukukaava hieman muokattuna ja kokoa 104cm.


Ei tämä pöllö nyt sitten hullumpaa kuitenkaan ollutkaan valmiina vaatteena, joten ehkä kestän... ;)

Tällaisen joustofroteepaidan pengoin meille kesällä Metsolan alekorista kympillä. En ole ostanut Metsolasta, kuin muutaman kerran valmisvaatetta ja nekin on olleet alejuttuja. Tämä paita kokoa 122cm mutta kuten Metsolat yleensä, tämäkin pientä kokoa ja ehkä pääsemmekin tätä pian käyttämään. Ongelman kehitin siitä, ettei meillä ollut yhtään paitaan sopivia ruskeita housuja, joten niitä varten piti tilata ruskeata joustofroteeta (Sampsukasta) ja tehdä housut. Housut on hyvin reilua 104cm kokoa, joten juuri nyt vielä hieman reilut, mutta koska paitakin on, niin ei se haittaa, odotelkoot kaapissa.



Housujen kaava on OB:n "High jump". Laitoin vyötärölle tälläkertaa sekä resorin, että kuminauhan. Lahkeensuissa kuminauhat, kun tykkään, että lahkeet jäävät vähän pussittamaan.

lauantai 8. syyskuuta 2012

Raikasta omppua

 
Tätä ihanaa kirkkaansinipohjaista omppuahan piti heti saada, kun huomasin tätä Sampsukan nettikaupassa. Ja edelleen olen tähän ihan ihastunut valmiina huppari-takkina.
 
Joonakselle siis ompelin vuoritetun takin hiippahupulla. Kaavan löysin kaavakansiostani, olikohan joku "Pistache" tai vastaava jostakin vanhemmasta OB:sta. Kokona 104cm.
 
Takki on vuoritettu vihreällä interlock-trikoolla, paitsi huppu, jossa on vuorina Metsolan vihreä joustofrotee, koska tuo interlock ei aivan riittänyt huppuun asti.
 
Kuva on melkoisen tylsä, koska en saanut poikaa sovituskuviin saunan jälkeen. :)
 
 

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Nallemaista

Royal-tuotteelta tilatulle keltaiselle tähtitrikoolle pääsi istuksimaan nallekarhu. Applikoiminen oli näin pitkästä aikaa tehtynä hauskaa. Kaavana tietysti "More gray" ja kokona 104cm (olemme näköjään pääsemättömissä tuosta koosta).


Tein myös turkoosinsinisestä velourista housut "High jump"-kaavalla, vaikka velourpöksyjä meillä alkaa tällähetkellä olla ihan kyllästymiseen asti. Tein housuihin ns. feikkitaskut tähtitrikoosta.



Tuli hieman sanomista noista feikkitaskuista... Olisi kuulemma pitänyt olla ihan oikeat. Noh, seuraaviin sitten! :)