napit

napit

keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Robotti Vipunen

Meidän Joonaksen lempparibiiseihin kuuluu Robotti Vipusen vesivahinko. Eilen kuunneltiin taas kyseistä laulua ja siitä tuli ajatus tehdä robottipaita.
 
Apila-joustofrotee on Royal-kestoilta tilattu. Tein paidasta 110cm ja on vielä vähän reilu. Tätä tehdessä poika roikkui vähän väliä hihassa, että "joko on valmis, joko on valmis". Paita piti toki saada heti päälle, jostakin syystä edellisen postauksen kala-paita ei kiinnosta läheskään yhtä paljon! ;)
 
Resori on paikallisesta kangaskaupasta ja applikoinnit velouria ja joustofroteeta.
 

Pojasta on tätä nykyä lähes mahdoton saada minkäänlaisia kuvia, kun heti alkaa mieletön show, kun ottaa kameran esille tai käskee pysyä paikallaan...


tiistai 30. lokakuuta 2012

Kaloja!

 
Olen kohta kaksi vuotta ommellut ja täytyy sanoa, että tässä on ehdottomasti ihanaisin kangas, mistä olen ommellut! Tätä joustofroteeta piti tilata heti, kun sitä tuli Selian verkkokauppaan. Harmittaa vaan, kun en tilannut, kuin puolen metrin pätkän nuukuuksissani.
 
Kaloista tein paidan kokoa 110cm. Appelsiinin (?) sävyinen resori löytyi lapsimessuilta Sampsukalta.
 

Paita on uudella suosikkikaavalla "Snouty creature" tehty. Sivusaumassa Royal-tuotteelta "Handmade"-merkki.

Mietiskelin illalla, että raaskiikohan tätä käyttää ollenkaan, vai pitääkö tämä kehystää lastenhuoneen seinälle... ;)

maanantai 29. lokakuuta 2012

Pienimuotoista housutehdasta

 
Meillä on 3-vuotiaan housuista jotenkin kummasti lahkeet lyhentyneet kesän ja syksyn myötä. Muuten 104cm housut olisivat vielä sopivia, mutta tosiaan pituudesta meinaa käydä pieneksi, joten tein kerralla kolmet erilaiset housut samalla kaavalla (OB:n "High jump") hieman muunnellen.
 
Tähtivelour Royal-tuotteelta ja aaltovelour Metsolan alelaarista. Eläinkuosinen ohuehko sametti myös Metsolasta. Hetken mielijohteesta ostin tätä kangasta pikku pätkän. En tiedä, onko hieman liian lapsellista housuiksi jo 3-vuotiaalle, mutta itse poika tykkäsi, joten se kai on pääasia.
 
 




Ompelin Metsolan ruskeasta joustofroteesta ihan peruspaidan OB:n "Snouty creature" kaavalla koossa 110cm. Tästä tykkään tosi paljon. Paita myös sopii näiden kaikkien uusien housujen kanssa pidettäväksi mainiosti.






torstai 4. lokakuuta 2012

Muista aina liikenteessä...

Ekaluokkalaisemme kelpuutti armollisesti paitakankaaksi Ikaryrilta tilatun liikennemerkki-jerseyn. Tästä sitten hurautin paidan OB:n "More gray"-kaavalla ja kaikista suurimmalla koolla, eli 146cm, hui!  
 
 
Kokeilin tuollaista "pisara"-juttua tuohon kaula-aukkoon ja tuli ihan kiva. Kiinnityksenä on kam-neppari. Kysyin toki tähänkin luvan paidansaajalta, ettei tule jälkikäteen nurinoita. ;)


Pienempi alkoi huutamaan, kun paita valmistui, että hänelle pitää kanssa tehdä liikennemerkkipaita. Noh, kangasta ei jokatapauksessa ole enempää, enkä nyt niin mielettömän ihastunut itse ole tuohon kuosiin, joten voi olla, että tästä ei enempää... :)

maanantai 1. lokakuuta 2012

Mekkosia

Ystävälläni on kaksi pientä tyttöstä ja heille päätin ommella jotain pientä...
 



Isommalle tyttöselle tein pöllömekon / tunikan koossa 98/104cm. Kaavana Mekkotehdas-kirjan "Elina" muokattuna. Tämä malli nyt ei ihan sellainen ollut, kuin päässäni kuvittelin, mutta aina ei voi voittaa...

Applikoinnit on joustofroteeta ja velouria.


Pikkuiselle sitten kukkaliivaria koossa 68cm. Kaavana oma muokkaus jostain OB:n essumekosta. Tämä mekkonen on just kivan mallinen mielestäni.

Pinkki joustofrotee ja keltainen resori ovat Metsolasta molemmat.


En voinut olla tekemättä myös pienen pientä bodya (kokoa 68cm) Metsolasta ostetusta sydänjerseystä. Kaavana OB:n "Happy squirrel". Haarassa kam-nepit.

Toivottavasti ovat tyttösille sopivia. :)