napit

napit

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Liukkaalla jäällä

Metsolan pallosta piti saada pojalle paita. Tarkoituksena oli siihen applikoida kirahvi uusimman Ottobren mallin mukaan mutta loppujen lopuksi kirahvi ei sitten napannutkaan ja keksin tuon pöllön jostain netin syövereistä. Ja koska tähän aikaan vuodesta luistelu on melkoisen pinnalla, niin laitettiin sitten pöllö liukkaille jäille. Silmätkin pyörii pöllöllä päässä...
 
Turkoosinsininen resori on myös Metsolasta ja ei ihan ole kyllä samaa sävyä, kuin pöllö, mutta lähempää sävyä en löytänyt, tuskin sitä on olemassakaan...? Mietin ensin ruskeita kanttauksia mutta mielestäni tuo turkoosi on paljon pirtsakampi loppujen lopuksi.
 
Pöllön masussa näkyy hieman taikatussituhruja, mutta lähtenee lopullisesti eka pesussa.
 

Ompeluharrastusta on tässä viimeisen viikon aikana hieman häirinnyt se, että meidän kani söi saumurin johdon poikki. Huomasin vasta, kun laitoin pistokkeen seinään ja aloin (siis yritin alkaa) saumuroida. Kipinät vain sinkoili purrusta johdosta... :/ No, nyt on homma hoidettu ja saumuri voi taas laulaa. :)

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Ihanaa robottivelouria!



Royal-tuotteelta tilasin ihanaa robottivelouria, koska pienempi poikanen kovasti tykkää roboteista ja itseäkin miellytti nuo värit erityisesti. Huppari robotista sitten tuli, kaavana OB:n "Windy days" hihaton huppari mutta tämä hihallisena versiona. Teinpä tässä sitten mukavan mokankin, eli tarkoituksena oli tehdä hihat myös robotista, mutta leikkasinkin hihat jonkun raglan-paidan kaavalla ja huomasin sen vasta, kun aloin ommella hihoja paikoilleen. Saattoi päästä muutama ruma sana... ;)

Loppujen lopuksi keltaisesta velourista tehdyt hihat ei olekaan hullummat ja passaa kivasti taskujen ja hupun vuorin väriin. Turkoosit kam-nepit virittelin eteen.



Taskut ompelin hunajakenno-ompeleella.





torstai 10. tammikuuta 2013

Tähellistä!

Royal-tuotteelta tilatusta tähti-jerseystä piti saada paita ja sen kaveriksi mustat velourpöksyt tähtiapplikaatioilla. Setistä tuli mielestäni tosi kiva ja niin pojankin mielestä. Molemmat osat on tehty 110cm kaavoilla, joten varsinkin housut on mukavan reilut vielä.
 Mustam velourin kipaisin hakemassa Metsolasta ja tarttuihan sieltä mukaan muutakin, kangasale-aikaa kun eletään... ;)

Tätä ommellessani Joonas hoki ompelukoneen vieressä "ompele, ompele, tahdon nämä aamuksi tarhaan". Valmistuihan nämä tarha-aamuksi, mutta päivä jäi lyhyeksi, kun poika sairastui kuumeeseen ja korvatulehdukseen. Parannellaan nyt niitä sitten kotosalla...


 
Posted by Picasa

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Onnellista uutta vuotta!

Kylläpä blogin päivitystauko ja samalla kyllä ihan ompelutaukokin venyi pitkäksi, lähes kaksi kuukautta! Jouluvalmistelut, työt jne. veivät kaiken ajan ja rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, ettei ole ollut tippaakaan ompeluinspistä piiiitkään aikaan. Ei sitten pienen pientä hitustakaan.
Tuossa joulunpyhinä alkoi ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tuntumaan, että nyt tekisi mieli ommella, eli ehkäpä tämä tästä pikkuhiljaa. :)

Tuntuu myös, ettei aina jaksaisi sitä samaa paitaa, housua, hupparia jne. samoilla kaavoilla. Tuntuu, että harrastus junnaa ihan paikoillaan. Ajattelinkin, että alkaisin nyt kokeilla myös jotain uusia juttuja, uusia kaavakokeiluja, opetella joitain asioita, mitä en ole tehnyt aiemmin. Jospa innostus siitä taas kasvaisi.

Tänään ompelin kuitenkin vielä / taas sitä samaa vanhaa, tylsää... Eli robotti-paidan ja Metsolan Moondrive-joustiksesta tuollaisen simppelin hupparin Joonakselle. Tarhavaatetta siis.





Onnellista uutta vuotta kaikille blogini lukijoille! :)