napit

napit

torstai 28. marraskuuta 2013

Apple pie itselle

Metsolassa viime viikolla pyörähdin kauppareissulla ostamassa resoria ja silmään sattui tuo Apple Pie trikoo. Ajattelin heti, että tuosta olisi kiva saada itselle jotain. En ole ommellut paljoa itselleni, joten en yhtäkkiä muistanut yhtään, paljonko tarvitsisin kangasta. Myyjälle kerroin haluavani tehdä jonkinlaisen mammatunikan pitkillä hihoilla. 120cm riittää, sanoi myyjä, eli sen verran otettiin.

Ei tullut pitkiä hihoja, eikä edes mammamallin tunikaa, ihan tavallinen OB:n "Bohemian" vaan. Muuten ei harmita, mutta ehdottomasti olisin halunnut ne pitkät hihat. Tässä on siis kumpparit hihansuissa ja kaula-aukossa. Kaula-aukkoa pienensin, koska en halunnut niin leveää kaula-aukkoa ja hyvä niin.

Isot, ihanat napit on Eurokankaasta ja ne ompelin eteen piristeeksi. En osaa päättää, onko nuo tuossa oikeasti kivat, vai eivät, mutta siinä ne nyt töröttää.






Valtaisan hyvä, peilin kautta nappastu kuva. Jos jollakulla on tiedossa joku kiva, helpohko mammatunikan/mekon/paidan kaava, niin saa vinkata. :)

tiistai 26. marraskuuta 2013

Petteri Punakuono

Meidän pienemmän poitsun lemppari joululaulu on Petteri Punakuono. Ja niinpä poika sai Petteri-poro "joulupaidan", josta tulikin huppari hetken mielijohteesta.

Ihan aluksi minulla oli tarkoitus tehdä pyjama tuosta sinisestä tähtikankaasta juurikin samalla applikoinnilla, mutta ajattelin applikoinnin menevän vähän "hukkaan" yöpuvussa ja muutenkin meillä on vähän paitapulaa, joten hyvä näin. Joonas myös tykkää hupuista yli kaiken, joten siksi huppu. Sinisen tähtitrikoon olen tilannut jostakin joskus aikaa sitten ja punainen on peräisin paikallisesta kangaskaupasta. Piti ostaa punaista tähteä ihan tätä tarkoitusta varten, kun ajattelin, että olisi hauska yhdistää nuo värit.




Huppu on vuoritettu tässä, muuten ihan "yksinkertainen". Applikointi velouria ja joustofroteeta. Poron kuva löytyi jostakin netin syövereistä.





Olkaa hyvät ja ignooratkaa lähmitty ikkuna, meillä ei ole vielä tehty joulusiivousta... ;)

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Askartelua joulutunnelmissa

Tällainen askartelupostaus vaihteeksi, käsityötähän se on oikeastaan tämäkin. :)




Toinen joulu, kun teen joulukortit itse. Hauskaa näpertelyä! Mallin valitsin tämän vuoden korttiin Tiimarin nettisivuilta ja sieltä on materiaalitkin hommattu askarteluhuopaa lukuunottamatta.

Sydämet olisi mallin mukaan pitänyt tehdä aaltopahvista, mutta kävin ainakin viidessä paikassa, enkä löytänyt kyseistä pahvia, joten päädyin huopaan.




Tuo nuottiviivasto-leimasin kirpaisi ostaa, oli sen verran tyyris, kun tuskin sitä tulen toista kertaa käyttämään...

Lasten kanssa tulee askarreltua aivan liian vähän ja poden aina asiasta huonoa omaatuntoa, kun ajattelen muiden äitien askartelevan ja värkkäävän lasten kanssa vaikka mitä hienoa. Ajattelinkin, että etsin jonkin helpon mallin ja saavat tehdä omille kavereille omat kortit. Meidän 4vee varsinkin tykkää tosi paljon askarrella.




Sitten ei muuta, kuin kaivamaan ne aina hukassa olevat osoitteet jostakin esille... :)

torstai 21. marraskuuta 2013

Tilkuista vaatteiksi

Aloin penkomaan lukuisia tilkku/palapussukoitani ja sieltä löytyi muutamia pieniä palasia, jotka nyt ajattelin ommella pieniksi vaatteiksi.

Itselleni joskus tehdystä tunikasta oli jäänyt pallo-interlockia ja siitä tuli nyt pieni body OB:n "Happy squirrel"-kaavalla ja kaveriksi samankokoiset puolipotkarit "Sweet feet"-kaavalla. Bodyn haarassa valkoiset kam-nepit.



OB:n "Bubble gum" oli niin suloisen näköinen hame, etten voinut olla tekemättä sellaista omppuvelourista. Eteen applikoin piristeeksi yhden vaaleanpunaisen ompun samalla sävyllä, mitä vyötärökaitale on. Varmaan suunnattoman käytännöllisiä pienellä vauvalla tämmöiset hameet, mutta... ehkä kylästellessä sukkisten tai puolipotkareiden kanssa. :) No mutta voiko minkään vaatteen teko olla enää helpompaa, kuin tällaisen hameen?!



Sitten vielä parit hauskat pöksyt "Little houses" kaavalla. Toiset mäyris-trikoosta ja toiset ruskeasta joustofroteesta. Ruskeisiin applikoin pyllyyn sydämen. Aika lutuset tuli näistä...



Alkanut ärsyttää tämä bloggaaminen ihan suunnattomasti nyt sen takia, kun halpa pokkarikamerani on mitä on ja en osaa muokata näitä kuvia. Nämäkin kuvat ovat ihan järkkyjä, ylivalottuneita jne. ja väritkin jotain ihan muuta, kuin luonnossa. Lähikuvia en esim. tuolla kamerallani voi ottaa ollenkaan, niistä ei saa yhtään mitään selvää. Millä ohjelmilla te ihmiset muokkaatte kuvia ja onko teillä oikeasti kaikilla kunnon järjestelmäkamerat tai vastaavat kuvaamiseen? Tämä olisi niin paljon hauskempaa, kun saisi kunnon kuvia!

maanantai 18. marraskuuta 2013

Ensimmäiset napinlävet!

Laskin tuossa juuri, että olen ommellut nyt noin vähän vajaa 2,5v. ja en ole ommellut ainuttakaan napinläpeä!! On tullut käytettyä Kam-neppareita, muita neppareita, valenappilistoja yms. mutta oikeata napinläpeä en ole ommellut ja nyt korjaantui sekin asia.

Tein 4-vuotiaalle ihanasta raitavelourista (Royal-tuotteelta) High jump-velourhousut kokoa 116cm (huh!!). Jätin taskut pois, koska olen yhdet taskut tehnyt tuon kaavan mukaan, enkä tykännyt. Näihin sitten vyötärökaitaleeseen ompelin ne napinlävet, että sain laitettua hauskan nauhan vyötärölle. Nauhat oli muuten pojan mielestä ihanat. :) Eipä tuo napinläpi nyt niin kummoinen ollut, tein taas itselleni siitä isomman jutun, kuin se olikaan. :D





Ja kappas! Raitojen kohdistuskin housuissa meni melkoisen nappiin!

Royal-tuotteelta tilasin myös viime viikolla traktori-joustofroteeta, joka on kerrassaan ihana kangas kuosiltaan, mutta harmittavan lirua minun makuuni. Tilasin nuukuuksissani puoli metriä ja hoksasin vasta leikatessa, että hitsi, viimeksi kun olen ommellut pojalle, paidat oli 110cm ja nyt 116cm joten lyhyehköksihän se jäi. Harmittaa hirveästi!

Kaava on OB:n More gray ja koko se 116cm. Paitsi lyhyemmällä helmalla... ;)


Parit sovituskuvat ja yllättäen hyvin yhteistyöhaluton kaveri kuvaukseen. Vaikka totesikin vaatteiden pukemisvaiheessa "äiti, sinä teet minulle niin ihania vaatteita". <3





Pyysin vähän hymyä jurotuksen tilalle, mutta tällaista oli vaan tarjolla. Näillä mennään. Oli kuulemma kiire tekemään majaa...


lauantai 16. marraskuuta 2013

Itse ilkimys!

Meidän tokaluokkainen tykkää paljon Itse ilkimys-elokuvasta ja joulupakettiin on tainnut jo kakkososa kyseisestä leffasta piiloutua. Villa Kianan blogista bongasin ihanan paidan ja ajattelin kokeilla samanlaista. Ei tullut kyllä omasta versiostani niin hienoa, mutta poika tykkäsi. Applikointiakin oli hauskaa kokeilla taas pitkästä aikaa.




Yritin markkinoida raidallista Metsolan joustista, mutta poika halusi nimenomaan tätä yksiväristä turkoosia (Metsolasta), no, pääsinpäs hieman halvemmalla ;) . Paita on joku OB:n vanhempi kaava ja koko 140cm. Applikointi on velouria.


torstai 14. marraskuuta 2013

Talvikki-mekko ja leggarit

Pitäähän tytöllä mekko olla. Olen aika paljon ostellut jo vauvalle vaatetta, mutta yhtään mekkoa ei ole kaupasta mukaan tarttunut, joten tässä sellainen ensimmäinen odottamaan.




Talvikki-velourmekon kaava on OB:n numerossa 6/12 ja sieltä myös Ruusunpuna-legginsien kaava. Mekko ja leggarit molemmat kokoa 62cm.

Maatuska-velour on joskus Metsolasta ostettu II-laatuisena, jotenkin kyllä vähän kyllästyttää tuo kangas, kun tästä näkee vaatteita joka puolella ja itselleni olen tästä tehnyt aiemmin pipon. Legginsit on Metsolan turkoosista joustiksesta, passasi mielestäni kivasti tuohon mekkoon, kun siinä hieman samaa turkoosia. Ettei kaikki ole pinkkiä! ;)

Tuohon mekkoon piti tehdä rypytyksiä eteen ja taakse ja vielä hihansuihin ja yllättäenhän ei ole poikien vaatteisiin paljon tarvinnut poimulankoja ommella, joten vähän aikaa piti miettiä, miten tämä menee, mutta ihan hyvin sujui noin ensimmäiseksi kerraksi.



keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Ensimmäinen pikkuvaate

Hurahtipa sitten melkein puoli vuotta, etten katsonutkaan ompelukoneeseen/saumuriin päin. Muutama viikko sitten alkoi jo vähitellen poltella ja pari päivää sitten kaivoin viimeinkin koneet kaapista ja laitoin ne laulamaan. Voi mahtavuutta! :)

Ehkä suurin syy, että alkoi taas tehdä mieli ommella, on kasvava masu ja siellä oleva asukas, jolle tietysti piti ommella jotakin. Eli ensimmäisenä valmistui joustofroteesta pienenpieni jumpsuit kokoa 56cm. Tämähän ei kauaa mahdu, meidän lasten syntymämitat huomioiden, mutta ehkäpä edes kerran. :D




Kaava haalariin oli OB:n 4/12 numerossa. Tuon joustofroteen tilauspaikkaa en muista, mutta kaikille tuo kangas varmaan tuttu jo on. Tämän joskus viime keväänä olen tilannut. Laitoin lahkeensuihin käännettävät resorit. Mietin ensin auringonkeltaisia resoreita, mutta vaikutelma oli jotenkin tunkkainen.

Kaveriksi tein pienen myssyn, uusimmassa OB:ssa oli tähän kaava. Minun Singerini alkoi takuta kanttausvaiheessa niin pahasti, että meinasin heittää koko tekeleen roskiin. Eli kone sylttäsi ja sotki ylälankaa, eli nurjalle puolelle tuli pelkkää älytöntä sotkua. Vieläkin kone pitää outoa ääntä, saa nähdä, onko huoltoreissu edessä.



Sitten vielä vähän muuta, kuin ompelua. Eli naapurilta sain ihanat 70-luvun verhot, 2kpl ja nämä on hieman liian lyhyet lastenhuoneen ikkunaan. Ehkä kuitenkin ainakin toisen ikkunaan laitan, vaikka tosiaan minun makuun ei tarpeeksi pitkät olekaan, mutta mietin, että jos toisesta voisi tehdä jotain kivaa. Mutta mitä? Olisiko esim. kangastaulussa ideaa? Tuo kangas on vaan niin ihana! :)