napit

napit

torstai 19. joulukuuta 2013

Kettukarkki-paita

Kylläpä ehti tämäkin ihana kettu maata kangaskaapissa kauan, ennenkuin vaatteeksi pääsi. Mutta on se ihana. Minulla, kuten kai monella muullakin, tulee tuosta kuosista mieleen kettukarkit.

OB:n "More grey" kaavalla ompelin 116cm paidan ja laitoin eteen neppilistan ja pari kam-nepparia. Neppareitten väri olisi voinut olla joku muu, mutta mulla sattui olemaan varastossa vain muutamaa väriä noita neppareita ja tuo nyt ehkä oli lähinnä, mikä paitaan sopi. Ruosteenpunaista (?) resoria löysin sattumalta kangaskaapin pohjalta, joka sattui passaamaan hyvin noihin kettuihin. En muista, miksi olen tuon väristä resoria joskus ostanut, kun en muistaakseni ole käyttänyt tätä ennen mihinkään, mutta olipahan nyt tarpeellinen.






Joonas nimesi paidan joulupukin odotus-paidaksi, aikoi käyttää tätä jouluaattona. Kuvassa vasta kuumeesta ja kurkunpääntulehduksesta toipunut poika lähdössä isoveljen koulun joulujuhliin, housut tosin pitää vaihtaa vielä ruskeisiin. :)


keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Pienoiset potkuhousut

Jouluun on kuusi yötä, mutta meikäläinen vain ompelee... No, onneksi lähdetään mummolaan joulunviettoon, joten valmisteluja ei enää oikeastaan paljoa ole, lahjatkin alkaa olla hommattuna paria lukuunottamatta kaikki.

Potkuhousut oli ompeluvuorossa tällä kertaa, ihan ensimmäiset laatuaan, aiemmin en ole tällaisia ommellut. Helpot oli tehdä ja onhan nämä söpöt, näitä tulee tehtyä kyllä mooonet lisää! Kaavana OB 4/13 "Crawler" ja koko 62cm. Kangas ihaninta joustofroteeta pitkiin aikoihin, tätä piti asiasta tehden Metsolasta hakea viime viikolla, kun kuulin tätä sinne saapuneen. Vihreäpohjaisesta pidin enemmän ja sopii niin tytölle, kuin pojallekin, kun tästä on jo pojalle paita leikattuna. Ihanan retroa! <3



Nuo olkainten päät mietitytti, mutta onnistui näin ekakertalaiseksi mielestäni ihan hyvin tällä PikkuHoon ohjeella.




lauantai 14. joulukuuta 2013

Lohikäärmeitä ja katkenneita neuloja

Tämän ompeluksen kohdalla olin heittää tekeleen muutamaan otteeseen roskikseen ja vannoin, kuten jo aiemminkin, että tähän huusholliin ei tule enää yhtään Singer-merkkistä konetta!!!

Eli lohikäärmeneuloksesta (FB:n kangashamstereista) kokonaan vuoritettu huppari OB:n "Kettu Pettunen" kaavalla kokoa 116cm. En ole tällä kaavalla ennen tehnyt hupparia. Taskut ajattelin ensin jättää pois, mutta pojasta taskut ovat yliveto-juttu, joten nekin tuli tehtyä.

Huppu ja vuori Metsolasta ostettua vihreätä ribbitrikoon tyylistä kangasta.

Vetoketjua ommellessa katkesi kolme neulaa ja taskuja ommellessa kolme. Tuo minun kone ei näköjään halua ommella yhtään paksumpaa kohtaa ja mullahan menee totaalisesti hermo tuohon...



Mutta tässä kuitenkin onnellinen uuden hupparin omistaja. :)

torstai 5. joulukuuta 2013

Aika hempeetä...

Kahden pojan jälkeen aika kiva tehdä tämmöistä "ällö-makeeta" vaihteeksi, eli vaaleanpuna-valkoinen OB:n "Toffee"-kaavalla tehty mekko valmistui. Ajattelin, että tämä olisi aika kiva H&M:lta ostamieni valkoisten "rimpsupylly"-sukkahousujen kanssa. :)

Pupun korvat oli muka ehdoton juttu tähän, kun visioin mekkoa päässäni, mutta nyt harmittaa, kun ne applikoin tuohon. Olisi ollut kiva pelkällä taskulla. Taskun reunassa samaa pitsiä, kuin helmassa ja pääntienhalkion kiinnitys valkoisella kam-nepillä.

Olipas kyllä kiva kaava tämä, tykkään. Vaaleanpunainen velour on Selialta tai Royal-tuotteelta, muistini on kehnonlainen, vaikka vasta tätä tilasin.



Rauhallista Suomen itsenäisyyspäivää kaikille lukijoilleni! :)