napit

napit

lauantai 28. kesäkuuta 2014

Siiriä&Myyryä ja Raksua

Keskimmäinen tykkää kaikista eniten huppareista ja vetoketjullisista takeista. Ja minä tykkään just nyt kaikista eniten joustocollegesta! Nämä oli nyt ensimmäiset ompelukseni kyseisestä materiaalista ja olen kyllä ihan rakastunut. <3

OB:n 1/14 Happy Trio kaavalla huppari. Tykkään tuosta kauluksesta ja pääsin harjoittelemaan napinläpienkin ompelua samalla. Koko 122cm ja poitsukin tykkää kovasti. Kangas Majapuulta.



En tiedä, teinkö napitusvarojen ja kauluksen ompelussa kaiken oikein, tuo lukemisenymmärtäminen kun ei ole vahvin juttuni. Varsinkin nuo Ottobren ohjeet menee monesti yli niin, että heilahtaa...

Siiristä&Myyrystä tein sitten svetaritakin OB:n 4/14 kaavalla Strawberry or vanilla-kaavalla. Tämäkin 122cm. Tämä oli oikea murheenkryyni. Purin vetskarin kahdesti ja mitä vielä... Eikä tullut niin siisti, kuin tietty olisin halunnut, mutta kovassa käytössä tämäkin jo ollut. Tämäkin kangas Majapuulta.




tiistai 17. kesäkuuta 2014

Uusi haalari kylmään kesään!

Ihana Suomen kesä! Lunta satoi täällä Oulun seudulla tänä aamuna ja loppuviikosta jo juhannus! Ihan tarpeeseen siis taisi tulla joustofroteinen haalari OB:n 4/12 jumpsuitin kaavalla tehtynä.

Kangas tarttui mukaan Metsolasta, se huuteli heti päästä haalariksi pienelle. Ompelin ennen vauvan syntymää samalla kaavalla haalarin koossa 56cm. Reilua kokoa tuo kaava, koska mahtuu just ja just vieläkin, vaikka neiti on isokokoinen. Tämän uuden tein 68cm kaavalla ja laitoin piiiitkät käännettävät resorit, että menisi vielä pitempään.


Kaavaa muokkasin sen verran vain, että muutin hupun tavallisesta hiippamalliseksi. Voi, miten suloinen tuo hiippahuppu onkaan lapsella. <3

Vaunuilemaan lähdössä tässä uusissa vetimissä.


Metsolan ysmyiltä ostin pikkupalan seuraavaa kangasta ja ompelin bodyn. Kisuliini on kaava ja tykkään mallista, näitä pitää tehdä lisää. Pari bodya olen aiemmin tehnyt eri kaavalla ja tämä on paljon kivempi. Uusi rakkaus on Prymin nepparipihdit, jotka ostin eilen ja nyt voisi laittaa neppejä joka paikkaan, on niin helppoa!
Body on tehty 74cm kaavalla ja on vielä iso, mutta en viitsinyt pienempää tehdä, kun meillä pienempää vaatetta niin paljon.



Itselle vielä toppiviritys Metsolan kakkoslaatuisesta Ladasta. Piirsin kaavan vanhasta topista ja tästä tuli vähän pieni... No, ei ollut kangaskaan kallista, 3€/metri. :D



Oii, miten kaunis huussikuva!

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kesävaatetusta

Viime päivät on ollut työn alla ommella keskimmäiselle kesävaatetta ja vähän muutakin. Valmistui kolme t-paitaa, shortsit, pitkähihainen ja parit housut. Ompelussa kestää, kun pikkuneiti pitää huolen, että pitkää rupeamaa ei saa koneiden ääressä istua, vaan ehtii ommella aina sauman sieltä, toisen täältä. :)

Ihan perusvaatetta (en uhallanikaan sano "peruspertsaa", inhoan tuota termiä :D )  tuli...











Huomatkaa yhdessä paitakuvassa taustalla hiippaileva Superman, jolla kalsarit päällyshousujen päällä... ;)

Sitten vielä jo aiemmin valmistunut potkupuku vauvalle. Tässä vuoritin yläosan, ihan kiva tuli näinkin. Sirkusheppa-joustis kirpparilta.


Ylimmän kuvan paitakangas on tilattu Noshilta, Lada-joustis sekä koulubussi-Jersey ja yksiväriset housujoustikset ovat hamstrattu Metsolan ysmyiltä. Mustapohjainen On the road-joustis on jo viime kesänä ostettu Metsolasta, että eihän minulla turhan kauan makaa kaapissa nämä kankaat. Ompelin samaisesta kankaasta naapurin pojille paidat, joten piti nyt sitten omakin kangas ommella pojalle paidaksi, vielä kun kankaan korkeus siihen riitti. :)

Loppuun vielä parit "sovituskuvat"...