napit

napit

maanantai 29. syyskuuta 2014

Bodyja

Nuorimmainen tarvitsi lisää pitkähihaisia bodyja ja ensiapua tilanteeseen näiden kolmen bodyn muodossa.

Kaikki on tehty OB:n Kisuliini-kaavalla ja ovat kokoa 80cm.



Ihanan apinan olen ostanut jo aikoja sitten FB:n kangashuutokaupasta. Tässä toinen hiha "tuplahiha". Toinen hiha näyttää pidemmältä, mutta ihan samanmittaisia ne on ;) .


Joutsen-trikoon alkuperää en muista, tämäkin aika kauan odottanut vaatteeksi pääsyä. Tähän laitoin vain kaksi nepparia haaraan, voi olla, että lisään tähän vielä sen kolmannenkin.


Tämä ihana joustofrotee ostettu myös FB:n ompeluryhmän kautta. Kantit on mintunvihreät ja tykkään näistä väreistä kovasti. Tämä taitaa olla suosikkini näistä kolmesta.


Mikä on sinun suosikkisi?

lauantai 27. syyskuuta 2014

Paitoja koululaiselle

Harvoin saa ommella tuolle meidän kolmosluokkalaiselle, mutta nyt poika halusi, että ompelen hälle paitoja ja valitsi itse mieleiset kankaat. Tai no saatoin parin kankaan kohdalla mainita jotain, että eikö oiskin kiva tms... ;)

Tässäpä näitä nyt sitten:


Ullakon aarre-joustocollege Verson Puodista ja tästä kankaasta poika innostui heti. Tein tämän tyhmyyksissäni jollakin OB:n kaavalla, jossa oli d-mitoitus. Meillä on pitkä ja jäntevä poika, mutta olisi saanut silti olla vähän pienempää kokoa. Voi kuitenkin jo pitää.


Majapuun neuloksesta tämä. Kaavaa en muista, taisi olla joku hupparikaava alun perin.


Kesällä hamstratusta Metsolan 2-laatuisesta Ladasta tuplahihapaita. Hihan "alaosat" Majapuun joustocollegea. Tässä kaavana OB:n Twist and shout.


Minun ja pojan suosikki tämä Pikku Piltin kasettikamut-paita. Tämäkin tuplahihaversio. Sama kaava, kuin ylemmässä.







perjantai 19. syyskuuta 2014

Farkkukierrätystä ja eka silitysarkkikokeilu

Päivänä muutamana sain päähäni tehdä "farkut" keskimmäiselle ja tytölle. Pengoin miehen vaatekaappia siinä toivossa, että sieltä löytyisi joutilaat farkut tähän tarkoitukseen. Ja löytyihän sieltä. Useatkin. Yksistä leikkelin siis farkut pojalle ja omista mammafarkuista tuli housut tytölle.

Joskus aiemmin olen tehnyt pojalle omista farkuistani samantyyliset farkut ja ne oli tosi tykätyt, mutta käyneet aikoja sitten pieniksi. Tässäpä uudet. Kaavana oli joku OB:n collegehousukaava ja kokoa 122cm. Taskut piti tietysti tehdä myös.

 
 
Neidin housujen kaava myös OB:sta muokattuna ja kokona 80cm mutta nämä on kyllä isommat ja nuo pitkät resorit vielä pidentää, joten ei ihan heti käyttöön pääse.


Tassujen kuvat on silitysarkeista leikelty, jotka peräisin Pikku Piltistä. Keväällä jo ostin, mutta enpä ole ehtinyt kokeilla aiemmin. Tämä siis ensimmäinen silitysarkkikokeilu ja piti aloittaa tämmöisestä helposta :D . Oli ihan hauskaa. Toivottavasti pysyisi pesuissa kiinni.


Tassunjälkiin polvissa innoitti tietysti Hän <3 . Uusi perheenjäsenemme, Kultainennoutaja-tyttö Halla.







sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kis-kis-kis kippurahäntä

Mekko hieman isommassa koossa, eli noin 80/86cm valmistui Majapuulta tilatusta suloisesta mansikka-suklaakissasta.

OB:n Kisuliini-body oli tässä kaavana, josta muokkasin mekon. Pääntielle laitoin tuollaisen pisara- tai ehkä ennemminkin pallohalkion.


 
Olisi pitänyt tilata tätä myös minttu-suklaan värisenä, mutta kaikkea ei voi saada ;) .
 

torstai 11. syyskuuta 2014

Kekkereitä

Jäin ilman Viljamin Puodin ihanaa Hattarakekkeriä, silloin kun sitä myytiin, koska silloin se ei iskenyt yhtään. Sitten, kun eri blogeissa alkoi näkyä ihania vaatteita kyseisestä kankaasta, niin harmittihan se, että sitä ei enää saanut.

Nyt sain kuitenkin ostettua tätä pätkän eräässä Facebookin ompeluryhmässä ja ompelinkin jo tunikan/mekon samana iltana, kun hain kankaan.

Kaavana OB 1/14 Lime lemon vähän muunneltuna. Eli kaula-aukkoon ja hihansuihin kuminauhat.


Kaveriksi tein joustocollegesta leggarit myöskin OB 1/14 kaavalla Green lines, ruutuleggingsit. Oi, kun näistä tuli ihanat vaikka en tiedä, vedinkö överiksi tuon rypyttämisen Framilonilla, mutta kivat nämä ainakin päällä oli. :)




tiistai 9. syyskuuta 2014

Villikko-kaavan testausta

Paljon on kehuttu Facebookin eri ompeluryhmissä tuota Villikko-kaavaa ja sainpa minäkin viimeinkin testattua sen.

Lisäsin hupun ja vaihdoin nepparien tilalle vetoketjun. Kangas myös kävi vähäksi, joten laitoin piiiitkät resorit lahkeensuihin. Kokona tässä on 74cm. Pony Bloom-kankaan alkuperää en muista, onko tätä saanut monestakin paikasta...? Alun perin tilasin kankaan tarkoituksena tehdä siitä paita keskimmäiselle, mutta nyt kävi näin.


"Sovituskuvassa" hupunreuna on vielä tikkaamatta. Soma oli kantajansa päällä. :)


Sitten vielä kaverin 2-vuotiaalle herralle autopaita auto-applikoinnilla Metsolan joustiksista. Kaavaa en muista, mutta koko 98/104cm. Edellisen postauksen kuorma-autopaita meni tämän paidan saajan pikkuveljelle, eli pojat saa hieman samistella.

 
 
Vielä kuva parhaasta ompelukaverista. Siiri&Myyry maistuu hyvältä... ;)
 
 
 
 
 

perjantai 5. syyskuuta 2014

1-vuotiaalle jässikälle!

Naapurin/kaverini vauva täyttää kokonaiset 1-vuotta! Ajattelin ommella jotain pientä lahjan mukaan ja koska jo lahjatoiveena oli "jokin auto tai kone", niin piti paidankin olla sitä myöten.

Metsolan joustofroteista siis valmistui tämä paita "Little lamb"-kaavalla ja onpa muuten aika iso kaula-aukko tässä kaavassa. Tietääpähän pienentää, jos tällä vielä tekee toiste. Applikointi on velouria ja joustofroteeta. Paidan koko on 92cm.


Huomasi, ettei ole mitään ehtinyt applikoida piiitkään aikaan, kun tuotti vähän tuskaa. Mutta kivaa oli.

Tässäpä lahjukset...


Onnea Veeti! <3