napit

napit

perjantai 31. lokakuuta 2014

Mekko itselle

Pikku Piltin koruja korujen ystäville-trikoosta tuli itselleni mekko. Hyvin hyvin harvoin tulee ommeltua itselle mutta haluaisin kyllä ommella enemmänkin. Tästä nimittäin tuli tosi mieluinen. Alun perin oli aikomuksena tehdä tästä hupullinen, mutta kangas loppui kesken. Kaava on Linnelin MIW hieman muokattuna.

Helmaan laitoin kuminauhan, koska halusin helmasta hieman pussittavan.


Ja mää niiiin rakastan vaaleanpunaista! <3



Pitäisköhän napsuttaa hieman lisää tätä kangasta ja tehdä pikkumuorillekin omansa, hmm...

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Pääasia

Kävin eilen kirjastossa piirtelemässä uusimmasta OB:sta kivan myssykaavan useammassa koossa. Tänään surautin sitten Verson Puodin Maijoista myssyn kasaan. Ihana malli tämä ja teen näitä kyllä lisää. Tämä ei esim. käy väreiltään neidin talvihaalariin, joten ainakin toinen on pakko tehdä.


Myssyn vuoritin valkoisella, ohuehkolla fleecellä.





maanantai 27. lokakuuta 2014

Jumpsuit tekele

Ihastuin kesällä lastenmessuilla tuohon Ikasyrin isotähtiseen jc:n ja ajattelin, että se sopisi pojan jumpsuitiin hyvin. Näin kauan meni kuitenkin, että sain homman tehtyä. Visio oli (taas kerran) vähän kivempi, mitä lopputulos mutta käyttöön tämäkin päätyi. Ja poika tykkää. Ja nyt koululainenkin haluaa jumppiksen, mutta yksivärisenä.


Tämän tekemisessä ei mennyt kaikki ihan putkeen. Kangas loppui kesken, ei riittänytkään huppuun, mutta onneksi paikallinen ompeluryhmä fb:ssa pelasti tilanteen. Vetskari ei sattunutkaan kerralla oikeanpituinen ja kanttaaminen ei mennyt nappiin.

Huppu on vuoritettu vihreä-valkoraidallisessa joustofroteella. Resorit tuollaista hieman paksumpaa laatua Metsolasta.





Miesmalli vauhdissa... ;)

torstai 23. lokakuuta 2014

Ensimmäinen Mail express-tunika

Minäkin sain kokeiltua paljon kehuttua Ottobren Mail Express-tunika (vai mekko) kaavaa. Tykkään kyllä, että ihana malli!

Koothan tässä alkaa 86cm ylöspäin, joten iso on vielä meidän neidille, mutta onpahan valmiina sitten näitä isompiakin oottamassa.

 

Luokattoman huonoja (ali- tai ylivalottuneita) kuvia... Sokerihiiri tietty Verson Puodista ja pallo toisesta paikallisesta kangaskaupasta.
 

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Neuvolakortin kannet

Pari vuotta meni ennen kuin näitä sai aikaiseksi tehdä. Loppujen lopuksihan nämä oli maailman helpon tehdä. :)

Villapata kiehuu-blogista katsoin ohjeen. Näistä tuli ihan hauskoja, norsu pääsee ainakin omaan käyttöön, sisko tilasi ketun omalle äitiyskortilleen. :)







keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Hypisteltävää

Meidän, niin kuin varmaan monen muunkin samanikäisen vauvan mielestä leluissa yms. kaikista kiinnostavinta ja ihaninta on pesulaput. Niinpä tein hauskoja "hypistelyrättejä", kun jossakin blogissa olin nähnyt samantyylisiä.

Saivat samalla myös kyytiä myös pienet joustofroteepalat, joista ei välttämättä enää muuta olisi tullut tehtyä. Näitä tuli kerralla useampia, pari puuttuu kuvasta, kun on jo käytössä. Näitä voi antaa tutuille vauvoille vaikka tuliaisena tms.

Molemmilla puolilla eri kangas, sisällä paistopussi tuomassa kivaa rapisevaa ääntä ja saumoihin erilaisia nauhoja ja myös niitä ihan oikeita pesulappuja leikkelin vaatteista. Nauhoja olikin kertynyt laatikon pohjalle, kun on tullut joskus tilattua mutta harvemmin niitä tulee käytettyä.



Alemmassa kuvassa rätit toiselta puolelta. Koko näissä on noin 20cm x 20cm.


Pikkusisko sai jotain, niin ompelin pojille muutamat hernepussit myös. Eipä meillä ole hernepusseja ennen ollutkaan. Näitäkin tuli useampia, mutta pari lensi jo jonnekin takan päälle, joten ei ehtinyt kuvaan... ;)




maanantai 6. lokakuuta 2014

Siskolle ja sen veljelle!

Selialta kotiutui meillekin palanen ihanaa Racoon dreams-kangasta. Tarkoitus oli tehdä vain pojalle paita, mutta kangas oli vielä ihanampaa livenä, kuin koneen ruudulla, joten halusin siitä tehdä myös tytölle jotain.


Leikkaamalla hihat eri kankaista, sain palan riittämään molemmille. Vauvalle tunika tai mekko tämä vielä pikemminkin on ja pojalle sitten peruspaita. Vauvalle pielä pallotrikoosta legginsit lisäksi. Pojan paidassa raitatrikoo on Marimekon ja kirppislöytö.

Teinpä pitkästä aikaa kanttaukset molempiin ompelemalla ensin resorit ns. renkaiksi ja tuntuu, että paitakin istuu paremmin tällä tavalla käyttäjälleen pääntieltä. En edes muistanut enää, miten tämä oikein tehdään, joten mallia katsoin Mutturallan blogista, josta löytyy hyviä ohjeita pääntien huolitteluun.




Istuu kuin kirkossa...

 
Istuminen alkaa jo sujua... :)