napit

napit

perjantai 20. helmikuuta 2015

Mekkotrio

Edellisen postauksen mekko oli niin kivanmallinen tytsyn päällä, että halusin tehdä niitä lisää. Ja meneehän nämä eka mekkona ja sitten tunikana, jos vaan ei äiti kyllästy (ja kyllähän se kyllästyy, mutta sitten tehään uutta... ;) ).

Kolme mekkoa valmistui sarjatyönä. Kaikki on kokoa 86cm ja kaava on Heilt Spesiell og jubel-kirjasta.


Verson Puodin Taimista ja palasta jostakin kotiutunutta joustofroteeta tuli tämä yksilö.


Metsolan hippiestä toinen, kaverina kirpparilta löytynyttä velouria.


Ja kolmantena ihanasta auringonkukasta mekkonen. Kangas muistaakseni Majapuulta.






maanantai 16. helmikuuta 2015

Mustavalkoista Maijaa

Metsolan palakorista tarttui viime kauppareissulla pala mu-va joustocollegea matkaan. Enpä olisi tuota edes älynnyt ostaa pakalta normihintaan, mutta ostin, kun halvalla sain ;) . Mietin, mitä tuosta tekisin ja selailin joulupukin tuomaa "Heilt spesiell og jubel"-kirjaa. Sieltä pääsi kokeiluun kivan näköinen mekko, johon päätin kokeilla yhdistää Verson Maijoja. Sitä olikin vielä just sopivasti pienen pieni pala tuohon etukaarrokkeeseen (onko se etukaarroke ees oikea nimi?!)


Sitten piti päättää kanttien väri, olisin halunnut tuota samaa vaaleanpunaista, kuin Maijoissa mutta eipä löytynyt varastoista, onkohan juuri tuota sävyä olemassakaan. Mullakin oli kolmea eri pinkki/vaaleanpunasävyä, mutta ei ihan mätsäävää. Musta sai tylsästi kelvata. Pitkästä aikaa käytin myös Kam-neppejä, eli yksi sellainen valkoinen tuohon halkioon.

Toivottavasti tämä ei ole kauhean iso neidille, 86cm kaavalla tein. Aamulla se nähdään!

maanantai 9. helmikuuta 2015

Digiprinttejä

Pitihän minunkin asioida Eurokankaassa ja hamstrata muutamaa digiprintti-trikoota. Arvelin kolmosluokkalaisen tykkäävän lentokoneista enkä väärässä ollutkaan. Pikkuvelikin olisi tahtonut samaa, mutta kangasta oli liian vähän, joten kelpuutti mielellään myös norsut, josta myös itse tykkään kovasti.

Beagle Boy-kaavalla ompelin siis 122cm paidan, johon tein tuollaisen korkean kauluksen ja ompelin vielä napin. Tykkään tästä kovasti!



Isoveljelle paita koossa 158cm, kaava joku OB:n paitakaava, jolla olen pojalle ennenkin tehnyt paitoja.


Hieman ronkeli poika tykkäsi kovasti ja äiti on tietty mielissään asiasta!


Mietiskelin, että milloinhan tuo heinäkuussa 6v. täyttävä alkaa kranttuilla vaatteiden suhteen. Vielä kelpaa oikeastaan mikä vain äidin ehdottama, lapsellisetkin kuosit yms. tekevät hyvin kauppansa. Esikoinen taisi olla 6v. kun alkoi nirsoilu, toivotaan että pikkuveli ei olisi samaa maata ;) .

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Ihan pientä

Minusta tulee ihan ensimmäistä kertaa täti kesän kynnyksellä, kun pikkusiskoni saa esikoisensa. Olen lievästi sanottuna aika innoissani asiasta ja nyt ompelin tulokkaalle ensimmäisen vaatteen.

Ihanaakin ihanammasta Verson puodin joustofroteesta muodostui pieni haalari koossa 56cm. Kaavana Ottobren jumpsuit mutta vetskarin tilalle nepparit.


Omalle tytölle ompelin bodyn Noshin trikoosta. Kaavana Kisuliini. Raglansaumassa nepparit.