napit

napit

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kevättä takissa!

Tosi nappi valinta varmaankin tällainen vaalea kangas 1-vuotiaan takkikankaaksi mutta ihastuin tuohon norsukankaaseen EK:ssa, niin pakkohan se sitten oli siitä ommella. Takki Tinttiina-kaavalla, huppu muokattu hiippamalliseksi. Ja kaupustelu/kyläilytakiksi tämän teinkin, rymyvaatteet on sitten ihan erikseen.




Takissa on tikkivuori ja se on kokoa 92cm. Mietin ensin pinkkiä vinokanttia+resoria mutta päädyin harmaaseen, on jotenkin rauhallisemman näköinen näin.

Tyttö ilmiselvästi ainakin tykästyi takkiin, tuskin olin saanut sitä silitettyä, kun repi takin minulta käsistä. Vaikka toisaalta kaikki rätit ja vähänkin kangasta tai vaatetta muistuttavat ajavat tytölle saman asian, joten turha kai tässä on ylpistyä. Tyttö tykkää myysätä siis kaikenlaisten tekstiilien kanssa :D .




Tekisi mieli tehdä samantyylinen ihanasta retrokankaasta, jonka löysin kirpparilta, taitaa olla vanha verho kyseessä. Se vaan ehtiikö kaikkia sitten käyttämään... :)

maanantai 20. huhtikuuta 2015

Rullapäärmettä ja pitsiä

Ihastuin Ottobren Seasaw-kaavalla tehtyihin toppeihin ja kaavasta muokattuihin mekkoihin fb:n paikallisessa ompeluryhmässä ja ajattelin kokeilla. Mallissa on hihafrillat ja niiden reunoihin tulee rullapäärmeet ja se hieman arvelutti. Pitihän se kuitenkin tarttua toimeen. Saumurini ohjekirjassa oli helpot ohjeet koneen säätöön ja kuinkas ollakaan, ei se niin vaikeata ollutkaan. Ainakin jonkinlaista rullapäärmettä sain aikaiseksi.


Pojan paitaompeluista jäi minttua Hippua (PaaPiilta) sopivasti pikkusiskon paitaan. Ai, että tykkään tästä kankaasta! Helmaan ompelin vielä pitsin, niin kuin ei nuo frillat olisi tarpeeksi antanut tyttömäisyyttä tähän ;) .

Malli oli aika lyhyt, joten pidensin sitä mutta olisi saanut olla vieläkin pidempi. Pitää varmaan tehdä tällä samalla kaavan yläosalla mekko kesäksi.


maanantai 13. huhtikuuta 2015

Harson ja pyykkipoikien korvike

Ystävän vauvalle (ja minun tulevalle kummitytölle) vaunuverho. Heillä käytössä vielä edellisen vauvan kanssa harso ja pyykkipoika-viritelmä, joten onhan tuo vaunuverho vähän esteettisempi vaihtoehto ehkä...

Pikkuisen äiti valitsi itse kankaan (EK:sta) ja minä surautin verhon kasaan. Kuvassa puuttuu vielä yksi muovirinkula.



torstai 9. huhtikuuta 2015

Lisää kesäkampetta

Kesävaateteemaa jatkaen, keskimmäiselle muutama t-paita ja shortsit. Pari kangasta oli tarkoitus tuhota, kun marinoituneet kaapissa kauan, eli Noshin skootterit ja pöllö-joustofrotee.



Kaikki t-paidat tehty OB:n Brave Fireman-kaavalla, mäyris-shortsit saman lehden Sporty pocket-kaavalla ja kokona 128cm.

 
Pöllö-paidassa valenappilista ja isot napit. Tykkään!
 
 
Näitä vaihtaroituja pöllöjä jäi sen verran, että pikkusisko sai vielä leggarit Ruusunpuna-kaavalla.
 


torstai 2. huhtikuuta 2015

Kesä keikkuen tulevi

Kesävaatetehtailu alkoi, enää kaksi kuukautta kesäkuuhun, ihanaa!

OB:n 3/14 Spot fish ns. tyttömallin kaavalla tein ensimmäiseksi kolme t-paitaa. Näissä on kokona 92cm ja kamalan suurilta näyttävät, mutta menevätpä sitten ainakin mekosta jos ei t-paidasta...


Siiri keinuu-trikoo PaaPiilta, pikkulinnut ehkäpä Versolta ja Helka&Hertta Neenuskalta. Helka&Hertta-kuosi on minusta ihana mutta itse kangas oli vähän pettymys, kun oli niin luirua. Näistä pikkulintu-paita muodostui omaksi suosikiksi, vaikka meinasin ensin, että vaihdan tai myyn koko kankaan pois, kun pyörinyt kaapissa viime kesästä saakka. Valmiina vaatteena kuitenkin ihana kangas!





Alaosia valmistui samaan syssyyn nämä kolme, eli kahdet shortsit ja yhdet caprit. Shortsikaava joku OB:n kaava, caprit muokattu Ruusunpuna-leggarikaavasta ja kokona 92cm.

Kaikki kankaat oli aiemmista ompeluksista jääneitä "ylijäämä"-paloja näissä housuissa. Paratiisin puutarha vaihtaroitu, sokerihiiri ja paratiisin puutarha Versolta.


keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Mekkobody

To do-listalla on ollut viime kesästä saakka mekkobody tytölle, mutta nyt sain vasta sen tehtyä. No hyvää kannatti odottaa, nimittäin tästä tuli tosi kiva ja kätevä.

Eli paratiisin puutarha-trikoosta tämä, alaosana valkoinen trikoo. Bodyosa on Kisuliini-kaavalla tehty ja helmaosa vaan leikelty.

Kokona tässä 92cm eli vielä hieman reilu.