napit

napit

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Vimpulan Viirit

Mainosta pukkaa... Eli Vimpulan Viirit-sivusto Facebookissa on avattu. Myynnissä pienimuotoisesti erilaisia viirinauhoja, vaunuverhoja, neuvolakortinkansia...

Saatavilla erilaisia väri- ja kuosivaihtoehtoja.



 
 

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Viirinauhoja

Viirinauhoja sain aikaiseksi tehdä viimeinkin. Siitä kiitos pikkusiskolle, joka "tilasi" jo varmaan pari kuukautta sitten viirin pikkuneitinsä huoneeseen. On siis ollut tarkoituksena tehdä itsellekin jo pitkään, joten nyt sain tehtyä samalla, kun tein siskolle.

Tässä hienosti teipillä kiinnitetty viiri meidän olkkarin seinään kuvauksen ajaksi. Toinen on meidän lastenhuoneessa tytön puolella, mutta tämä luultavasti laitetaan seinälle, kunhan seinä saadaan maalattua. Pojan puolelle tarkoitus tehdä hieman eri sävyisenä. Veikkaan, että jäbä ei arvostaisi hattarapinkkiä... :) Tuo kuviopuuvilla on PaaPiin Jussia, yksiväriset ostettu mikä mistäkin.

 
 
 
Sitten vielä tähän samaan syssyyn esitellään mekkobody koossa 68cm. Tämäkin menee siskon tytölle. Sokerihiiri ja raidallinen mu-va Versolta. Tuli aika herkku tästä!
 
 
Kaavana Kisuliini muokattuna ja helmaosa leikattu vapaalla kädellä.
 
Seeprahousut vielä mukaan, kun edelliset oli liian pienet, kuten mainitsin pari postausta aiemmin. :)
 
 
 
 

torstai 24. syyskuuta 2015

Poneja!

Vai yksisarvisia hevosiako nämä...? No ihan sama sille, mutta ihana tämä Pikku Piltistä kotoisin oleva kangas.

Alunperin oli tarkoitus tehdä tästä omalle tytölle mekkobody mutta koska aikomus venyi venymistään, niin tästä tuli sitten siskon tytölle jumpsuit. Ja meillä ei ees bodyja juuri enää käytetä...

 
 
Kaavana Villikko muunnettuna ja lisätty hiippa-mallinen huppu, kokona tässä 68cm eli vielä pienelle neitokaiselle iso mutta kuten todettua, lapsilla on tapana kasvaa ja vieläpä aika nopeasti.
 
Resorien valinta tuotti tässä ompeluksessa suurimman päänvaivan. Meinasin ensin lilaa, jota on tuossa hepan sarvessa ja rusetissa mutta aika pliisu ois tullut. Muva oli toinen vaihtoehto, jota ajattelin siksi, koska hupun vuorissa Verson muva-raitaa. Sama, älyttömän ihana ja joustava muva-raita tuli sitten myös ns. resoreiksi. Passaa mielestäni ihan kivasti.

maanantai 21. syyskuuta 2015

Ei otsikkoa!

Liian vaikeaa keksiä otsikoita näille postauksille, varsinkin jos esittelyssä sekalaista seurakuntaa...

Viikonloppuna tapasin pitkästä aikaa ihastuttavan pikkuneidin, joka oli kuukaudessa kasvanut kovasti. Niin kovasti, että tätin tekemät pöksyt oli liian naftit! Onneksi on kangashulluus ja materiaalia näin ollen ommella lisää ja suurempia!

Ruusukepanta kuitenkin neidille mahtui.



Omalle prinsessalle sitten OB:n Owl princess-kaavalla 92cm tunika. Ihana malli ja vielä ihanampi kangas, joka on tilattu Ainolasta.


maanantai 14. syyskuuta 2015

Siskolle ja veljelle

Uusia kankaita tullut tilailtua urakalla, mutta ajattelin vanhempia ommella ensiksi pois...
Vanhemmasta PaaPiin sammalpolusta mekko OB:n Wood Mouse-kaavalla koossa 92cm. Tällä kaavalla olen tehnyt ainakin yhden mekon Verson Maijoista aiemmn ja ihanan mallinen meidän neidille! Hihoihin piristeeksi raitaa.


Kesällä ostin Versolta robottia ja siitä eskarilaiselle paita korkeammalla kauluksella OB:N Beagle Boy-luottokaavalla. Poika tykkäsi kovasti tästä kankaassta.


Molemmille vielä housut joustocollegesta. Pojan housujen jc Pikku Piltistä ja pinkki Ippalasta.

sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Kiirettä pittää...

Syksy ja opiskelut ja kaikki muu härdelli alkanut mutta välillä pienissä rakosissa ehtii jotakin saada valmiiksikin. Sitäpaitsi välillä on vaan pakko saada ommella, oli kuinka kiire tahansa!

Pojille valmistui jo vähän aikaa sitten paidat. Isommalle jo koossa 164cm, mikä on ihan älytöntä! Kaavana jonkun vanhemman OB:n Mickey-nappilistapaita. Pienemmälle Rascal koossa 128cm. 122cm menis vielä eskarilaiselle, kun on niin kaponen sälli mutta onpahan kasvunvaraa...


Kone-trikoo paikallisesta kangaskaupasta, Ippalasta, kuten isomman paidan tummanharmaa jc myös. Mu-va raitatrikoo on Versolta, tuota pitäis saada lisää!

Nelosluokkalainen tarvitsi kouluun lattiatyynyn luku- yms. tuokioita varten. Ostin Halppisesta tyynyn ja tein siihen päällisen tuosta hauskasta planeetta-aiheisesta puuvillasta, jonka löysin ihan tätä tarkoitusta varten kirpparilta. Vetoketju yhdellä sivulla. Poika on kiinnostunut avaruus-jutuista, joten tämä aihe osui nappiin.


Selailin H&M:n sivuja yksi päivä ja siellä osui silmään paita hauskalla tekstillä. Paita oli muuten ruma (!!) joten ajattelin tehdä itse samalla tekstillä. Harmaalle trikoolle kirjoitin tekstin tekstiilitussilla ja kruunu askarreltu paskarreltu silityskalvosta. Frillat tietysti myös! Kaavana OB:n Mint koossa 92cm. Tykkään!