napit

napit

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Applikointia tai ainakin jotain sinne päin...

Nyt on sitten applikointiakin kokeiltu. Ei kai siinä mitään, tuommoinen yksinkertainen tähtönen pläntätty tuohon paitaan, ihan ok näin ensikertalaiselle. Mutta tuo paita! Siinä meni sitten taas kaikki päin mäntyä! Toisen hihan ompelin ensin nurinpäin, eli siis nurja puoli kankaasta tuli päälle (no kun se näytti ihan samalta ilman suurennuslasia)! Silittäessä sitten noita liimaharsoja sun muita härpäkkeitä, sotkin silitysraudalla jotain tuohon paitaan, vaikka en tiedä, haitanneeko tuo, koska luultavasti tätä paitaa ei viitti pitää missään muualla, kuin peiton alla pimeässä.

No sitten, olen kyllä lukenut ja kuullut, että resoreissakin eroja, mutta nytpä sen huomasin ihan oman kokemuksen kautta. Tämä Löytö-Palasta ostettu vaaleansininen resori on oikeesti ihan lörppöä. Tein sillä kanttauksen pääntielle mutta siitä tuli niin lerpahtanut, että leikkasin sen kylmän viileästi irti ja tein uuden. Pääntie on nyt sitten tuollainen ns. venepääntie ja ihan kauhea, suureni vähän liikaa... Ja tuo itse ruskea trikoo (paikallisesta kangasliikkeestä), ihan luirua ja kamalaa.

Ainoa asia, mikä tässä nyt onnistui hyvin, oli helman ompelu kaksoisneulalla. Onnistui parhaiten tähän mennessä. Ei sekään nyt paljoa tässä lämmitä, mutta onpahan kuitenkin.


Minun koneellani näyttää muuten tähti ja resori valkoiselta, mutta kyllä ne oikeasti vaaleansinisiä on. :) . Niin ja paidan kaava on muuten Ottobren Rille.

3 kommenttia:

  1. Kyllä se ihan vaaleansiniseltä näyttää.....

    VastaaPoista
  2. Hehee, kuulostaapa tutulta! Itselläkin noita epäonnisia ompeluksia on sattunut...

    VastaaPoista
  3. Mullakin näkyy vaaleansinisellä tähti :) Mutta juurikin nuista yksinkertaisista kuvista on helppo aloittaa! Kannattaa tarkkailla aina reosin laatu ennen omplemista. Minä purin jokin aika sitten monta kertaa pääntienresorin kun ei meinannut siististi asettua!

    VastaaPoista