napit

napit

maanantai 30. toukokuuta 2011

Kesäfiilistä keskellä yötä...

Otsikko kertoo kaiken. :D Eli kesäisissä tunnelmissa sain juuri valmiiksi Aatulle setin kesäksi. Hihaton paita tosin on ollut jo valmiina pari päivää, mutta nuo shortsit/caprit mitkä lie, sain valmiiksi siis nyt.

Shortsit on turkoosia collegea ja tämä oli muuten ensimmäinen ompelukseni collegesta. Jotenkin mulle aina tulee collegesta mieleen jotkut kauheat ysäri-puserot yms. mutta tuo kiva turkoosi väri pisti paikallisessa kangasliikkeessä silmään ja muistin, että se passaisi sopivasti Ikasyrilta tilatun Ocean-trikoon kaveriksi. Punainen resori oli mielestäni kanssa kiva piristys noihin, sekä paidan kanttauksiin, että shortseihin. Taskut shortseihin tein tuosta samaisesta Ocean-trikoosta. Nuo taskut nyt ei ole viimeisen päälle onnistuneet, mutta muuten olen tähän settiin oikeinkin tyytyväinen. Shortsien kaava on muokattu jostakin collegehousujen kaavasta ja hihattoman kaava löytyi jostakin pari vuotta vanhasta Ottobrestä.









Lisään vielä sovituskuvan tältä aamulta... :)

torstai 26. toukokuuta 2011

Puolikuutaskuset

Nyt sain kokeiltua noita himoitsemiani puolikuutaskuja! Tein ruskeasta Metsolan velourista polvihousut ja taskut tein tuosta Metsolan autojoustiksesta. Vihreä resori myös samaisesta paikasta. Vyötärölle laitoin myös kuminauhan.

Kivat housut tuli ja juurikin sopivat Joonakselle. Nämä on muokattu Ottobren jostakin velourhousu-kaavasta, mutten yhtään muista, että mistä.
Housujen ompelussa ei takunnut muu kuin se, että kun kaksoisneulasin noita taskuja, niin pamahti taas kaksoisneula poikki. Minulla on uudessa ompeluskoneessa kaksoisneula-"kytkin" ja unohdin painaa sitä ja lähdin ompelemaan. Noh, onneksi älysin ostaa useamman kaksoineulan viimeksi varastoon. ;)




Sitten vielä sovituskuvaa... Poika ei malttaisi millään pysyä paikallaan kuvaamisen aikaa, joten sai nyt tutkittavakseen isoveljen paperisakset, niin malttoi pysyä parin räpsäisyn ajan paikoillaan. :)

maanantai 23. toukokuuta 2011

Haalari valmis

Tätä minä pitkään ja hartaasti suunnittelin ja ihanan joustiksen tätä varten Metsolasta valitsin. Ja niinhän siinä kävi, että aika lahjakkaasti mokailin vetoketjun ja pääntien kanssa. Enkä ollenkaan turhaan muuten pelännyt sitä vetoketjun ompelua.

Haalarihan itsessään ei ole kummoinenkaan ommeltava, mutta tosiaan kun päästiin vetskarivaiheeseen, niin eipä se paljoa naurattanut. Tosimummon haalarihousuopastusta yritin tavata ja hyvät ne ohjeet siellä onkin, mutta mulla on vaan kai niin tyhmä pää, ettei se meinannut millään sujua. Sain vetskarin jotenkuten paikalleen mutta kun olin sitten kanttauksenkin pääntielle ommellut, niin toinen puoli oli noin 2-3cm alempana, kuin toinen! Toooosi kaunista! Eikun purkamaan. Tai oikeastaan leikkasin koko komeuden saksilla. Sitten olikin välissä viikonloppureissu ja äsken pääsin jatkamaan. Aloin ommella tuota kanttausta, niin eiköhän poksahtanut kaksoisneula poikki! Mitä mää tein väärin?! Ja koska olen "hetimullekaikkitännenyt"-tyyppiä, en tietenkään jaksanut odotella, että olisin huomenna saanut uuden kaksoineulan vaan ompelin tämän ihan tavallisella suoraompeleella loppuun. Senhän on näköinenkin, mutta en pura, enkä korjaa. Jääköön vaikka pitämättä koko haalari. Ainakin nyt on aika tasainen tuo vetoketjun pää ja kanttaukset siinä, ei ole monen sentin heittoja ;) .

Ainiin, ja tämä oli ensimmäinen ja viimeinen haalari, johon en käytä tukikangasta tuonne vetoketjun alle, kupruilee muuten aika kivasti. Nyt minulla ei sellaista ollut ja ajattelin, että mitäs suotta, mutta laitetaan heti se tukikangas ostoslistalle!

Mutta ajatellaanpa positiivisesti, seuraava haalari onnistuu varmaan jo paremmin... (toivossa on hyvä elää). Nimittäin varmasti aion tehdä toistekin, rakastan näitä tällaisia haalareita meidän Jontulla. Ajattelin, jos kokeilisi shortsihaalari-versiota näistä. Nämä on siis tehty Ottobren Mustikka-haalari kaavalla koossa 92cm paitsi lyhensin lahkeita jonkin verran, kun oli mielestäni tosi pitkän-näköiset ja laitoin nuo resorit lahkeensuihin. Ovat siltikin liian pitkät vielä meidän jätkälle, mutta viimeistään syksyllä kyllä sopivat.


Ja sitten, itkekää kanssani, kun tarkastelemme tätä pääntietä...



Poistun nuolemaan haavojani takavasemmalle...

tiistai 17. toukokuuta 2011

Synttärilahjaa

Tässä tämmöinen perus-setti, eli synttärilahjaa kummipoika V:lle, joka täyttää huimat 6v. :)


Metsolan tummanruskeasta velourista OB:n "Saimi"-kaavalla tehdyt housut (resori myös Metsolasta) kokoa 122cm sekä OB:n "Villi Viinkinki"-kaavalla tehty paita, myöskin kokoa 122cm. Kone-trikoo myöskin Metsolasta, valkoinen resori EK:sta. Toivottavasti kelpaa V:lle ja V:n äidille! :)

Seuraava jännittävä projekti pitäisi aloittaa nyt ja se olisi se pitkään suunniteltu haalari Metsolan ihanasta autojoustiksesta. Kokeilen sitä OB:n "Mustikkahaalari"-kaavaa. Pitkään olen tätä lykännyt, koska pelkään sitä vetoketjun ompelua, mutta katsotaan mitä tuleman pitää... :)

maanantai 16. toukokuuta 2011

Lätkähuumaa ja siili-settiä

Pakko nyt hehkuttaa ihan alkuun "ihanaa, Leijonat, ihanaa"! :) Olihan mahtavaa kyllä!

Sitten ompeluksiin... Huomasin jokunen päivä sitten, että meidän pienellä käy yöpuvut pieneksi ja varsinkaan kesäksi ei ole vielä yhtään lyhythihaista- ja lahkeista yöpukua, joten kun paikallisessa kangaskaupassa asioidessani näin tuota ihanaa pallo-trikoota, niin en voinut vastustaa. Kuvassa näyttää paljon haaleammalta, luonnossa ihanan turkoosinsininen. Sitten halusin applikoida siilin, kun tykkään niin siileistä. En löytänyt muka netistä kuvahaulla kivaa, joten piirsin itse. Esikoinen tosin oli sitä mieltä, että ihan tyhymä siili, kun ei ole jalkoja... ;) Mutta olkoon sitten jalaton siili, jokatapauksessa olen tyytyväinen lopputulokseen. Siilin valkoinen naama on trikoota, muut osat ruskeata resoria, kun ei muutakaan sopivaa tähän hätään löytynyt.

Kaava on Ottobren "night owl"-paita muokattuna (lyhyet hihat). Housut on samaisesta lehdestä "Stripy Legs"-kaavalla tehty, mutta muokattuna, eli lyhensin nuo lahkeet.






Nyt mietin, että raaskiiko tätä käyttääkään yöpukuna, kun tuosta siilistä tuli niin soma, mutta toisaalta mielestäni tuo pallokangas näyttää niin yöpuku-kankaalta, että ei tätä varmaan viitsi minään shortsisettinäkään käyttää. Tuolla housukaavalla tosin voisi tehdä parit shortsitkin, vaikutti ihan kivan mallisilta.

lauantai 14. toukokuuta 2011

Ihan pöllöä meininkiä...

Täällä ollaan uuden ompelukoneen lumoissa ihan täysin. Kone (Singer Confidence) saapui jo pari päivää sitten, mutta vasta tänä iltana pääsin ja ehdin sitä testaamaan. Oi, kun äänikin on, kuin linnunlaulua... ;)

Tein sitten turkoosista froteesta paidan Ottobren "villi viikinki" kaavalla. Piti tehdä lyhythihainen ihan siksi, että tuo kangas loppui kesken. Tämä paita ei jokseenkin hirmu hyvin onnistunut, ihan luirua tuo kangas. Mutta pääasiassa tässä ompeluksessa olikin päästä kokeilemaan uudella koneella tuota applikointia. Ja pöllöhän siitä tuli. Ei se nyt kauhean kaunis ole, mutta antaa kaikkien kukkien kukkia... ;) Ja olen kyllä suhteellisen tyytyväinen kuitenkin, tästä on hyvä jatkaa. Pöllö on piirretty mallista (googletin pöllön kuvia) :D . Kaikki pöllön osat on velouria, paitsi silmän valkuaiset trikoota. Pöllön koko tuntui hyvältä, ennen applikointia mutta olisi se saanut vähän isompi olla kuitenkin.



Ihana oli kuitenkin ommella uudella koneella, vaikka en vielä sen kanssa ihan sinuiksi vielä päässytkään.

Tämä paita on tehty muutama päivä sitten, lime trikoo Hanhelista ja tuo jo tuttu pöllökangas Sampsukasta. Tästä paidasta tuli mielestäni ihana ja ollutkin jo ahkerassa käytössä. Kaava Villi Viikinki tässäkin.

tiistai 10. toukokuuta 2011

Paitaa ja pipoa

Tämän päivän ompelusaldona on pari pipoa pienimmälle ja isolle jäbälle paita. Paita on tehty Ottobren 1/09 "Otus t-paita" kaavalla. Kokona on 128cm mutta on kyllä aika isoa kokoa. No, onpahan ainakin syksyä varten sitten, jos on vielä liian suuri. Aatu aloittaa syksyllä eskarin ja sehän on sitten eri asia, kelpaako isolle eskarilaiselle enää äidin tekemät vaatteet! Poika ei ole tähän mennessä ottanut paljon kantaa vaateasioihin (hyvä hyvä), mutta nykyään tahtoo aina laittaa kauppareissulle yms. vain ja ainoastaan farkut.


Kone-trikoo on Metsolasta (Aatu sai itse valita paitakankaan ja tämä oli mieluinen) ja valkoinen resori muistaakseni Eurokankaasta.

Ja kas ihmettä, muistin tälläkertaa käyttää tuotakin ihanaa nauhaa, paitsi että värit ei oikein passaa yksiin paidan kanssa, mutta ei se ole niin nuukaa :D .



Aamulla tein nämä kaksi pipoa, tuosta pöllö-piposta tulee kyllä ehdottomasti suosikki, tuo kangas vaan on mielestäni niiiin ihana! Eiköhän nämä pipot nyt riitä tälle keväälle, toivottavasti kohta on siirtyminen hellehattuihin! :)

Pöllökangas on muistaakseni Sampsukasta tilattu ja vihreä vuorikangas (trikoota) on Hanhelista. Apinapipon apina-trikoo on Myllymuksuilta ja ruskea vuorikangastrikoo paikallisesta, pienestä kangaspuodista.

maanantai 9. toukokuuta 2011

Pilvipipa, ensimmäinen laatuaan

Kaipailin kivaa pipo-ohjetta ja täältä löytyi tosi kiva. Pipo tulee mukavasti korville, joten on vielä oikeinkin käyttökelpoinen tälle keväälle, täällä Oulun seudulla kun tuulee melkein aina ja kylmästi! Pipon tein Metsolan pilvivelourista ja vuorikangas on Metsolan mustaa interlockia. Sanoisinpa, että oli näppärätekoinen pipo, ei tosiaan aikaa kauaa tuhrautunut tässä. Näitä pitää tehdä lisää.



Ja sitten ilkeä äiti vielä halusi kokeilla välttämättä pipoa nyt eikä huomenna, joten tunki sen nukkuvan lapsen päähän ja nappasi kuvan... Eipä tuo ollut moksiskaan, huokaisi ja käänsi vaan kylkeä... :D

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Amatööri muokkailee kaavoja...

Teinpä kahdet shortsit...

 En löytänyt mistään kivoja kaavoja, joten muokkasin hieman Ottobren paria kaavaa. Pilvi-shortsit tein muokkaamalla OB 1/06 kaavaa "raitatrikoot". Nämä kokoa 98cm. Sitten ajattelin tehdä toiset (molemmat siis alunperin oli tarkoitus tehdä meidän kuopukselle) OB 3/08 kaavalla "beach trikooshortsit". Näissä ei kuitenkaan ollut kokoja, kuin 86cm asti ja halusin shortseista noin 92-98cm. Niinpä minä reippaana tyttönä piirsin vähän isommaksi kaavaa, ihan vähän vaan... Ompelin housut ja kas! Nehän näytti siltä, että mahtuisi melkein ittellenikin. Kuinka ihmeen vähän sitä kaavaa olisi pitänyt suurentaa?!? No, nämä apina-shortsit nyt kuitenkin näyttäis siltä, että ovat just hyvät meidän 6-vuotiaalle (jos vaan huolii nämä) ja siis loppu hyvin kaikki hyvin! :)

Pilvishortseissa hieman liioittelin lahkeensuiden resoreiden pituuden kanssa. Kuvassa ovat käännettynä, ovat muuten ihan pölijän näköiset, kun ovat niin pitkät. Mutta käyhän ne noinkin. Molemmissa pöksyissä on myös kuminauha vyötäröllä.



                                Pilvi-velour on Metsolasta, apina-trikoo Myllymuksuilta,
                                resorien alkuperää en muista.



     
                              Näitä ihania nauhoja tilasin Hanhelista mutta, kun en
                              millään muista näitä käyttää. Mutta onhan näitä ihan
                              kiva katsella ja hiplata muutenkin... ;)

Tämä lähtee nyt nukkumaan, oli hyvä ommella keskellä yötä, kun aamulla saan (ihan luvan kanssa) nukkua niin pitkään, kuin haluan äitienpäivän kunniaksi! ;) Eli ihanaa äitienpäivää kaikille äideille! :)

maanantai 2. toukokuuta 2011

Vapun tuotoksia

Kuivia nämä minun otsikot... :D

Ensinnäkin tervetuloa kaikki lukijat! :)

Ja sitten itse asiaan... Vappukin tuli ja meni, kylmää oli ja suuri osa menikin töiden merkeissä, mutta vähän ommellakin ehti. Eli tein Ikasyriltä tilatusta, turkoosista joustiksesta tuollaiset "prässihousut" leveillä lahkeilla. Eihän nuo leveät lahkeet ole liian tyttömäiset, eihän?! ;) Kaava on Ottobrestä nimellä "velourhousut", en muista lehden numeroa, kun palautin lehden jo kirjastoon... Ensin ajattelin näihin jotakin applikointia, mutta en viitsi sählätä tuolla rotiskolla, vaan odottelen suosiolla viikon-parin sisällä saapuvaa uutta ystävää, siis uutta ompelukonetta. Oi, tuskin maltan oottaa! ;D Toki uusi saumurikin olisi aika ihana (saumuroin äitini n. 15 vuotta vanhalla, mutta oikein hyvin pelittävällä koneella), mutta ei sitä makeaa mahan täydeltä. :)

Kaveriksi housuille tein pöllö t-paidan, tämänkin kaava yllättäen Ottobrestä, muistaakseni "Bat t-paita"-niminen kaava. Kangas on muistaakseni Sampsukasta, samoin vihreä resori. Minusta tuo pöllökangas on aivan ihanan raikas, voi kun tulisi äkkiä se kesä ja t-paita kelit! :)