napit

napit

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Lämmikettä pakkasöihin

Alkaa jo pikkusta hiljaa nyppimään tämä pakkanen. En tykkää erityisemmin talvesta muutenkaan ja sitten kun alkaa olla viikkotolkulla tällaisia pakkaslukemia niin ei paljon naurata. Lapsetkin hyppii seinille, kun ei pääse pihalle. Ja äiti samaten. Tällähetkellä on jopa lauhaa, mittari näyttää -24,8 astetta. Katsotaan vaan, niin aamulla on taas päälle -30. :(

Tästä pääsemmekin aasinsiltaa siihen, että meillä tämä vuokrakolmio-paritalo on kylmä. Lattiat varsinkin. Ja itse kun olen vilukissa, niin ajattelen, että paleleehan se lapsiakin, vaikka ne muuta väittää. Kuopus mm. potkii öisin peiton pois, joten pitkähihaisia- ja lahkeisia on pakko pitää. Tein sitten yöpuvun, koska niitä ei meillä ole montaa. Poika haluaisi aina nukkua "insinööri" t-paidassa ja alushousuissa... Tämä kuitenkin kelpasi. Eli Metsolan alesta ostin apina-jerseyta ja surautin pyjaman. Paidan hihat on raidallisesta trikoosta, joka taas on peräisin Sampsukasta. Olisin halunnut tähän punaiset resorit, mutta se väri oli sattunut loppumaan, joten laitoin keltaista, ihan pirtsakka tuli. Kaava on OB:n "Night Owl". Housuihin piti laittaa piiiitkät, käännettävät resorit, koska kangas kävi vähäksi ja olisi pöksyt jääneen pitkälle pojalle muuten lyhyeksi. Paidan kaulukseenkin laitoin tälläkertaa vain resorin kanttauksen sijasta.Sovituskuviakin pääsin vaihteeksi ottamaan saunapuhtoisesta pojasta.

Pipoja tein pari kappaletta, tosin keväämmällä käytettäviksi, vielä on karvahattukelit...
Tällaiset somat pikkusakset löysin paikallisesta kangasputiikista viime viikolla, enkä voinut jättää kauppaan. Ovat varmaan kätevät applikoinnissa ja muussa näpertelyssä. Terävät ainakin ovat! Eikös olekin ihQut...? ;)


3 kommenttia:

  1. Todella ihkut sakset ja niin on myös kaikki ompeluksetkin!

    VastaaPoista
  2. Kiva yöppi! Antaa mukavasti pirteyttä noi keltaset resorit. Ja hienot sakset! :D

    VastaaPoista