napit

napit

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Ihan ensimmäinen takki

Siitä saakka, kun aloitin ompeluharrastuksen, olen haaveillut tekeväni takin. Sellaisen jonkun kivan hiippahupullisen, vuorillisen takin. Olen pelännyt hommaa, kuin ruttoa, mutta nyt tartuin viimeinkin toimeen, koska PikkuHoo vakuutti, ettei se ole vaikeaa. :D

Ensin oli tarkoitus tehdä toisella kaavalla, mutta päädyin lopulta OB:n 6/11 "Reindeer Safari"-kaavaan ihan siitä syystä, ettei sitä kaavaa tarvinnut suurentaa, vaan siinä oli valmiina 104cm koko, jolla siis takin tein. Taskuja en tähän ekaan versioon tehnyt ollenkaan ja hupun muokkasin hiippamalliseksi, koska minusta nuo hiippahuput ovat aivan mahtavan suloisia! :) Tämä kaava on aavistuksen liian leveä makuuni ja samaten pituutta saisi olla hippunen lisää.

Muumi-puuvillakangas löytyi paikallisesta kangaskaupasta, samaten kuin valkoinen tikkivanu vuorikangas, tai mitä se on viralliselta nimeltään...? En nyt aivan kauhean rakastunut ole muumeihin, mutta ihan kiva tuo kuitenkin on. (Ja minähän teen näitä nyt vaikka kymmenen kaikilla mahdollisilla kuoseilla ;) ).

Käytin reunojen kanttaukseen mustaa vinokanttinauhaa, sellaistakaan en ole koskaan ennen päässyt kokeilemaan. Hihansuihin laitoin vahvaa laatua olevat mustat resorit, vaikka aioin hihatkin kantata ensin vinokantilla, mutta se loppui kesken ja tokihan tämä piti yhdeltä istumalta valmiiksi saada! :D

Sovituskuvia ei ole, kuin keskeneräisestä takista, koska malli ehti mennä nukkumaan ennen lopullista takin valmistumista, mutta laitetaanpa näitä "keskeneräisiä" kuvia näytille.


Sitten valmiista tekeleestä...Monissa blogeissa olen ihaillut mahtavista retroverhoista tehtyjä takkeja ja itsekin intohimoisena kirppiskiertelijänä olen monesti hypistellyt kivoja verhoja kirppiksillä ja ajatellut, että tästä tulisi ihana takki, mutta saman tien tuuminut, että enpä osaa kuitenkaan tehdä. No nyt voin alkaa hamstrailla niitä verhokankaita takkeja varten. :D

Arvonnasta vielä! Julkaisen arvonnan voittajat huomenna! :)

11 kommenttia:

 1. Hieno takki! On se ihanaa kun uskaltaa ja onnistuu :)

  VastaaPoista
 2. Hieno! Mäkin tykkään hiippahupuista, ne on suloisia lasten päässä (vaikka harvemmin se huppu ihan päässä on).

  Monesti sitä vähän pelottaa lähteä kokeilemaan uusia juttuja, mutta sitte huomaakin ettei se nyt niin vaikeeta ollutkaan. :)

  VastaaPoista
 3. Tää on tosi hieno! Mun mielestämyös kangas on upea - meillä tykätään muumeista kovasti. Tiedätkö onko kankaalla joku nimi? Ompelisin itse mielelläni ko. kankaasta. Mulla odottaa Finlaysonin Tapio-puuvillakangasta (hirviä, pupuja) kaapissa että rohkaistun kokeilemaan takin tekoa. Vuorikangas vielä puuttuu - ehkä tikkikangasta, ehkä mikrofleeceä...

  VastaaPoista
 4. Hieno takki tuli ja minusta ihana tuo kangas! Muumeista tykkää erityisesti meidän kuopus, mutta myös isommat lapset ja äiti. :)

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtava takki eikä kyllä näy, että olisit ekaa kertaa ollut sitä tekemässä! :)

  VastaaPoista
 6. Onpa hieno! Minäki oon retrokankaita hamstrannu ja miettiny että pitäis tytölle takki saada. Sitä kaavaa vaan oon ettiny kans. Mulla on itellä just tuo OB mutta takki ei lehdessä näyttänyt hyvältä. Tämä sinun takki on hieno (resorit antaa särmää!) eli taidanpa minäkin ommella tällä samalla kaavalla kun näkyi olevan 86 kokokin tuossa mallissa.

  VastaaPoista
 7. Ihana takki! Meidän muumifaniki varmaan tykkäis. Sitä pitää vaan uskaltaa yrittää ja ratkoja on ihan hyvä keksintö:), joskus tuntuu, että tarvii enemmän kuin konetta.
  Muistan, kun silloin yli 20v sitte tein esikoiselle ompelupiirissä toppahaalarin, jossa oli yks vetoketju ja valmis tikkivuori. Se oli melkoista äpöstämistä ja tuskailua ja ostin sitten tulevalle vauvalle kankaan ja kaavan jossa oli 2 vetoketjua ja vanu ja vuorikangas erikseen, niin isäntä huokas, että voi opettaja raukka :)!
  Nyt minäki alan ainaki leikkaan tuon yhen paidan, vaikka takit nyt jotenki viehättäski. Tein eskarilaiselle pihatakin viime viikolla.
  -anita

  VastaaPoista
 8. Hyvä, onnistuit! Minähän olin oikeassa ;) Sulla on tietty jo seuraava työn alla :D Minä muuten kanttaan hupun ja KE samalla kantilla, saa siistin niin kun ei tuu välisaumoja!

  VastaaPoista
 9. Ihana takki tuli! Minulla sama homma, 3 takkia oon tehny tämän "ompeluelämäni" aikana, mutta siltiki pelottaa aloittaa, joten takki pienemmälle on tekemättä. =) ;)

  VastaaPoista
 10. Oijoi, ku söötti. Uskaltautuiskohan tollasta itsekin koleilemaan... =)

  VastaaPoista