napit

napit

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Super Mario t-paita

Sienipipojen jälkeen Aatu 7v. halusi lisää Super Mario-aiheista vaatetta, joten päätin kokeilla viimeinkin applikoida Marion. Arvelin sen itselleni haastavaksi hommaksi ja sitähän se olikin, hermo oli mennä moneen otteeseen. Ehdottomasti vaikein applikointikuvani tähän mennessä. Muuten olen tyytyväinen, mutta naamavärkki ei ihan miellytä. Silmät näytti ensin siltä, kuin Mario olisi käynyt naukkaamassa Luigin vappusimoja, joten niitä piti vähän korjailla.

Mario pääsi koristamaan keltaista collegemaista trikoota, jonka ostin Eurokankaasta. En oikeasti tiedä, mitä tämä kangas tarkalleen ottaen on, miellyttävän tuntuista ainakin, eikä mitään ihan lirua muttei mitään paksua collegeakaan. Aatu valitsi itse, koska halusi yksiväristä ja nimenomaan keltaista. Ja sehän äidille passaa! :)

Kaava on uusimmasta OB:sta "Hedphones"-kaavalla tehty, paitsi laitoin "tavallisen" kaula-aukon. Koko on 140cm (hui, miten iso)!!

Tässä tätä luomisprosessia, kauhia kaaos vallitsee aina, kun alkaa suunnitella jotain applikaatioita ja yleensä levittäydyn ympäri huushollia tekeleitteni kanssa... Ukko tykkää! ;)


Joonas näki valmiin paidan ja ilmoitti haluavansa myös samanlaisen. Ehdotin, että jos mietittäisiin jotain muuta...


Parit taikatussipisteet ja viirut näkyy vielä paidassa, ihmeen kauan tuo taikatussi "säilyy" ennenkuin häviää kankaasta.

lauantai 21. huhtikuuta 2012

Tadadaa... Ja arvonnan voittajat ovat...

Tänä aamuna arvottiin voittajat 1-vuotisarvonnassa ja pojat toimivat onnettarina.Väsäsin laput käsin ja voittajalaput nostettiin piposta. :)

Ykköspalkinnon, eli kankaan/kankaat tuli voittamaan TANJA!

Kakkospalkinnon, eli t-paidan voitti nimimerkki EHM!

Ottaisitteko yhteyttä voittajat sähköpostilla aatulainen@gmail.com.

Onnea voittajille! :)

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Ihan ensimmäinen takki

Siitä saakka, kun aloitin ompeluharrastuksen, olen haaveillut tekeväni takin. Sellaisen jonkun kivan hiippahupullisen, vuorillisen takin. Olen pelännyt hommaa, kuin ruttoa, mutta nyt tartuin viimeinkin toimeen, koska PikkuHoo vakuutti, ettei se ole vaikeaa. :D

Ensin oli tarkoitus tehdä toisella kaavalla, mutta päädyin lopulta OB:n 6/11 "Reindeer Safari"-kaavaan ihan siitä syystä, ettei sitä kaavaa tarvinnut suurentaa, vaan siinä oli valmiina 104cm koko, jolla siis takin tein. Taskuja en tähän ekaan versioon tehnyt ollenkaan ja hupun muokkasin hiippamalliseksi, koska minusta nuo hiippahuput ovat aivan mahtavan suloisia! :) Tämä kaava on aavistuksen liian leveä makuuni ja samaten pituutta saisi olla hippunen lisää.

Muumi-puuvillakangas löytyi paikallisesta kangaskaupasta, samaten kuin valkoinen tikkivanu vuorikangas, tai mitä se on viralliselta nimeltään...? En nyt aivan kauhean rakastunut ole muumeihin, mutta ihan kiva tuo kuitenkin on. (Ja minähän teen näitä nyt vaikka kymmenen kaikilla mahdollisilla kuoseilla ;) ).

Käytin reunojen kanttaukseen mustaa vinokanttinauhaa, sellaistakaan en ole koskaan ennen päässyt kokeilemaan. Hihansuihin laitoin vahvaa laatua olevat mustat resorit, vaikka aioin hihatkin kantata ensin vinokantilla, mutta se loppui kesken ja tokihan tämä piti yhdeltä istumalta valmiiksi saada! :D

Sovituskuvia ei ole, kuin keskeneräisestä takista, koska malli ehti mennä nukkumaan ennen lopullista takin valmistumista, mutta laitetaanpa näitä "keskeneräisiä" kuvia näytille.


Sitten valmiista tekeleestä...



Monissa blogeissa olen ihaillut mahtavista retroverhoista tehtyjä takkeja ja itsekin intohimoisena kirppiskiertelijänä olen monesti hypistellyt kivoja verhoja kirppiksillä ja ajatellut, että tästä tulisi ihana takki, mutta saman tien tuuminut, että enpä osaa kuitenkaan tehdä. No nyt voin alkaa hamstrailla niitä verhokankaita takkeja varten. :D

Arvonnasta vielä! Julkaisen arvonnan voittajat huomenna! :)

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Liebster blog

Tällaisen tunnustuksen / haasteen sain rakkaalta pikkusiskoltani (Just a small thing-blogi), joka varmaankin säälistä antoi tällaisen minulle... ;)

Liebster tarkoittaa rakkainta tai rakastettua, mutta se voi tarkoittaa myös suosikkia. Liebster -palkinnon ajatuksena on antaa huomiota blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa. 
Säännöt:

1: Kopioi ja liitä palkinto blogiisi.
2: Kiitä tunnustuksen antajaa ja laita linkki hänen blogiinsa. 
3: Valitse viisi suosikkiblogiasi (joilla on siis alle 200 lukijaa), linkitä ne tähän ja kerro heille antamastasi palkinnosta kommentilla.
4: Toivo, että ihmiset joille annoit palkinnon, antavat sen eteenpäin omille viidelle suosikkiblogilleen.
 
Listasin siis viisi "kriteerit" täyttävää, ihanaa blogia, joita seuraan. Tässä ne tulee...
 

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Palloja äiteelle

Löysinpä kivan tunika-kaavan SK:n numerosta 2/12 ja ajattelin jo lehden tullessa, että tuo pitää tehdä itselleni. Nyt kangaskaapilla pemmastaessani löysin JNY:n kimppatilauksessa tilaamaani pallokangasta ja sitä oli sopivasti omaa tunikaani varten. En oikein tiedä, miksi tätä kangasta alunperin tilasin, vaikka onhan nuo pallot ihan somia...

Halusin "kesämallin" tunikasta, joten jätin hihat kokonaan pois. Tästä tuli mielestäni tosi kiva ja luulenpa, että tulee pidettyäkin. Minähän olen tyyppi, joka tekee ja ajattelee vasta jälkeenpäin (jos ajattelee) ja niin nytkin tein sen kummemmin omia mittojani ottamatta kokoa 38 tämän ja koskapa olen tiputellut joulun jälkeen toistakymmentä kiloa painoa, niin huomasin sovitellessa, että olisi jopa voinut olla kokoa pienempi. Nämähän on toki aina iloisia yllätyksiä näin päin, mutta silti... :)

Helman rypytystäkin kokeilin ensimmäistä kertaa ja kun ohjeessa sanottiin, että "rypytä helma" en aluksi älynnyt yhtään mitään se tarkoittaa (ei pahemmin poikien vaatteita tartte rypytellä ;) ). Piti sitten äitiä konsultoida puhelimitse, joka sitten ystävällisesti minua neuvoikin. Ei ehkä ihan nappiin mennyt, mutta ihan ok. Helmaan tuli sitten vielä tuollainen kaitale ja pään- ja kädentiet kanttasin valkoisella resorilla.


Ja näin kaunis ja taiteellinen kuva tuli sovituskuvasta peilin edessä, ihan itkettää kun katsoo. Mutta säästän teidät pärstäkuvalta, joka oli suorastaan saunanraikas ilman pakkelin häivääkään... ;)


Muistuttelen vielä arvonnasta täällä, enää kolme päivää aikaa. :)

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Perjantai 13. päivän tekele

Minun piti jo viime kesänä tehdä kuopukselle shortsihaalari mutta enpä tullut koskaan tehneeksi. Nyt on sitten tilanne korjattu. Tein Metsolan petroolinsinisestä (?) ysmystä ostetusta joustofroteesta haalarin kaaritaskuilla. Kaavana oli haalari-kaava kirjasta "Ompelen lapselleni" suoraan -70 luvulta. Muokkasin tätä jonkin verran ja tein kokoa 4, joten harmikseni isohan se Joonakselle oli. Tätä täytyy kaventaa varmaan vielä, koska oli turhan löysä kainaloista ja sivuilta.



Perjantai 13. päivän kunniaksi hajotin ensimmäisen vetoketjun ja piti käydä ostamassa uusi. Jouduin samassa syssyssä purkamaan ja tekemään pääntien kanttauksetkin uusiksi, kyllä harmitti. Mutta olen muuten tyytyväinen tekeleeseen ja vetskarin ompelukin onnistui yli odotusten sekä ensimmäisellä, että toisella kerralla ;) . Kaaritaskut on velouria ja lahkeensuissa on napakat kuminauhat, kun tykkään pussittavista lahkeista.

Tässä vielä sovituskuvaa, joista näkee, että isohko on käyttäjälleen. En saanut edustavia kuvia edestä, koska malli oli menossa päikkäreille ja hänet piti taas lahjoa kuvaan, eikä ollut kovin mielissään...



Joonas ei oikein hiffannut haalarin ideaa, vaan yritti kiskoa lahkeita nilkkoihin asti. Väitti, että lyhyet lahkeet. Sanoin kyllä, että niin vielä näille keleille, mutta kyllä se kesä ja helteet sieltä vielä tulee. Sitä odotellessa! :)

torstai 12. huhtikuuta 2012

Super Marion ystäviä

Meillä äskettäin 7v. täyttänyt on Super Mario-fani ja pitkään on ollut tarkoituksena tehdä hänelle jotain Mario-aiheista. Ajattelin aloittaa helposta ja applikoida Marion sienen pipoon. Näitä on moni varmaan tehnyt aiemminkin, mutta teinpä minäkin nyt oman versioni.

Aatu olisi halunnut pipon turkoosista velourista ja siitä ensin teinkin, mutta OB:n pipo-kaava oli lyhyenpuoleinen ja piposta ei tullut ainakaan äidin mieleinen. Muokkasin kaavaa "pitemmäksi", hieman lörpöttäväksi ja keltaisesta velourista tehdystä piposta tulikin sitten hyvä. Applikaatiokin onnistui tähän keltaiseen paljon paremmin. Toivottavasti tämä keltsi nyt kelpaa pojalle. Jos ei, niin pidetään pienemmällä ja tehdään uusi turkoosista, kunhan saan hommattua kangasta. :)





Pipot siis velouria ja applikoinnit velouria ja joustofroteeta.

Muistakaahan osallistua arvontaan täällä! :)

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Jumpsuit vai mikä lieneekään...

Ostin jo jokunen aika sitten turkoosinsinistä collegea tarkoituksenani tehdä pienemmälle sellainen jumpsuit-haalari. Ajattelin, että teen tuollaisesta "halvemmasta ja ei niin hyvästä" kankaasta, jos menee pieleen, eli en raaskinut käyttää mitään kallista velouria tms. Ihan hyvä päätöshän tuo olikin. Tein haalarin Ottobren 6/10 "Jump´in" kaavalla jättäen kaulukset pois ja lisäämällä hupun. Koko on 98cm.

Ensinnäkin tästä tuli aikas kapoinen ja pienehkön näköinen, joten saa nähdä mahtuuko tämä meidän sällin päälle kauaakaan. Sovittamaan en ole vielä nimittäin ehtinyt, kun olemme mummoloimassa ja lapset lähti mummun kanssa ulkoilemaan, että mää sain ommella rauhassa :) Piti nimittäin kuskata ompelusvehkeet tänne yli 200km:n päähän mukaan, kun en malttanut jättää haalarin ompelua odottelemaan kotiin.

Tämä ei kyllä ihankaan oikeaoppinen "jumpsuit" siis taida olla, mutta jonkinlainen haalari kuitenkin. Polviin applikoin keltaisesta joustiksesta tähdet ja keltainen rengasvetskari on Metsolasta. Sininen tähtijersey, jolla tein hihat (college loppui kesken) sekä vuoritin huput ja tein taskut, on tilattu Royal-tuotteelta. On hieman rakkaan länsinaapurimme väreissä tämä haalari, mutta sehän ei haittaa mittään. :)


Kuva on taas kehno, pahoittelen. Äidin kameraa en osaa käyttää sitä vähääkään, mitä omaani. ;)

Sitten arvonnasta. On tullut viestiä, ettei siihen postaukseen voi kommentoida tai ohjelma jotenkin poistaa kommentit ja joillakin ei näy koko päivitys. Valitettavasti en tiedä syytä tuohon, pitää yrittää selvittää asiaa, mistä johtuu. Toivottavasti asia korjaantuu.

torstai 5. huhtikuuta 2012

1v. arvontaa pukkaa!

 

Aatsipoppaa!-blogi täytti 23.3 peräti 1v. ja sen kunniaksi järjestänkin nyt bloggaushistoriani ensimmäisen arvonnan. 

Palkinnot olisivat seuraavanlaiset

1. palkinto: 1m tai 2 x 0,50cm voittajan valitsemaa/valitsemia trikookankaita Royal-tuotteen tai Hannan Kankaan sen hetkisistä valikoimista
2. palkinto eli lohdutuspalkinto: Minun ompelemani t-paita koossa 56-134cm. Väri- ja kuositoiveita saa esittää, applikointeja tms. ei tälläkertaa tule.

Säännöt

- Yhden arvan saat, kun kommentoit tätä ja kerrot samalla, mikä tai mitkä trikookankaat ovat edellämainituissa kangaskaupoissa tämänhetkiset suosikkisi
- Kaksi arpaa saat, kun olet myös lukijani, liittyä lukijaksi voi myös arvonnan aikana.
- Kolme arpaa saat, kun yllämainittujen lisäksi linkität arvonta-kuvan omaan blogiisi.

Arvonta päättyy 18.4 klo 21. Anonyymit osallistujat, muistakaa jättää selkeä nimimerkki.

Onnea arvontaan ja aurinkoista pääsiäistä! :)