napit

napit

lauantai 24. syyskuuta 2011

Tähtihaalari... jo oli työlästä!

Viimeinkin sain sen valmiiksi, nimittäin tämän OB:n mustikka-haalarin kaavalla tehdyn velourhaalarin kokoa 92cm! Tähtivelour on Hannan kankaasta.

Tämä oli työläs nyt lähinnä sen takia, että ompelukoneeseen tuli jokin vika, eli neula jäi jumiin, enkä saanut sitä millään ilveellä irti. Keskellä yötä romusin vielä ukon työkalupakilla ja etsin pihtejä. Ne löysinkin, mutta en saanut neulaa niilläkään irti. Eikun seuraavana päivänä kone huoltoon. Puhelimessa sain niin tylyä palvelua Oulun ompelutalosta, että jätin sen väliin, vaikka kesällä kaikki kyseisessä liikkeessä sujuikin sutjakkaasti. Mutta nyt tuntuu etten tuossa liikkeessä enää tahdo asioida... Eli vein koneen Oulun ompelukone-nimiseen liikkeeseen, jossa oli kyllä mutkaton palvelu. Sielläkään setä ei meinannut neulaa saada irti ja kone jäikin sinne, mutta tunnin päästä jo tuli puhelu, että valmis olisi. Oli jouduttu vaihtamaan jokin osa (en enää edes muista, mikä). Aika kalliiksi tuli (40€), tai no en tiedä oliko se kallis vai ei, kun ei näistä pahemmin kokemusta ole... Sitä neulanpidikeruuviakin oli jouduttu lyhentämään, eli en olisi toki tuota niillä ukon pihdeillä saanut kotona muutenkaan kuntoon! :D

Tämän episodin jälkeen pääsin jatkamaan keskenjäänyttä haalaria. Pääntien jouduin purkamaan NELJÄSTI!!! Se ei vaan meinannut onnistua ja kaksoisneulojakin katkesi kaksin kappalein ja mitä vielä. Viimeisellä purkamiskerralla oli oikeasti itku lähellä. No, valmiiksi sain äsken ja ihan tyytyväinen olen. Ainakin tämä on paljon siistimpi, kuin se eka samalla kaavalla tehty haalari joskus aikaa sitten. :) Ja vetskarin ompelukaan ei ollut lähellekään niin hankalaa.

Ajattelin kyllä purkaessani kolmatta kertaa pääntien kanttausta, että nyt pidän ompelussa vähintään kuukauden tauon, mutta taidanpa huomenna aloitella yhtä juttua, joka on mielessä pyörinyt... :)

Lisätäänpä vielä tällainen sovituskuva, jossa vielä sattuu olemaan punaiset silmät sovitettavalla...

5 kommenttia:

 1. Ihanat haalarit ison vastonkäymisen jälkeen, minä oikein hermostun kunnolla kun koneet temppuilee!!!

  VastaaPoista
 2. No huh mitä vastoinkäymisiä! Onneksi lopputulos on palkitseva :)

  VastaaPoista
 3. suloinen haalari ja ikäviä nuo koneet osaa olla aina välillä :(

  VastaaPoista
 4. Vaikeuksien kautta voittoon: aivan ihana lopputulos!!

  VastaaPoista
 5. Ihana haalari! pitäis itelläki kokeilla tuota joskus :)
  Outoa, että olet saanut ompelutalossa huonoa palvelua, minä taas olen manannut sen oulun ompelukoneen maan rakoon :D noh, aina ei voi olla hyvä päivä :)

  VastaaPoista