napit

napit

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Voihan kanttaus!

Juuh, otsikko kertoo varmaan kaiken. Kokeilin tähän sydänkuosiseen raglan-paitaan ensimmäistä kertaa tuota resorikanttausta (mikä se on edes oikealta nimeltään??) ja pieleenhän se kyllä meni. Hihansuut meni miten sattuu ja jouduin purkamaan ne ja laittamaan loppujen lopuksi resorit. Pääntien kaitaleen jätin, mutta tuo sisäpuoli on itkettävän ruma enkä ees tiedä, miten tuo oikeasti tehdään, ettei jää tuollaista "möykkyä" tuohon. Ärsyttää. Jollekin ompelukurssille olisi tarvetta...Helmakäänteen ompelin kaksoisneulalla ja sekään ei ihan suoraan kyllä tullut, vaan muutama mutka on matkassa ;) .  Paita on kuitenkin sopiva taaperolle ja tuo sydänkuosi on mielestäni tosi söpö. Paita on tehty Ottobren Rille-kaavalla.
Toisessa kuvassa paidan kaverina on Saimi-kaavalla tehdyt velourhousut.
Harjoitukset jatkukoon! ;)

3 kommenttia:

 1. Kivoja vaatteita:).


  Resorilla kun kanttaat niin ompele ensin resorisuikale renkaaksi ja sitten vasta ompele ensin nurjalle puolelle resorikaitaleen oikea puoli paidan nurjaa vasten. Sen jälkeen käännä resori reunan yli niin että taitat sen vielä kaksinkerroin, näin onnistuu. :)
  Ja tuon kaitaleen tulee olla jotain 4cm leveää että se yltää kauniisti reunan yli.
  Toivottavasti tästä oli apua, itse kanssa painin saman ongelman kanssa hetki sitten.

  VastaaPoista
 2. Kiitos. :) RuttuNutun blogista luin jokin aika sitten, kun hän oli myös laittanut resorilla kanttaamisesta hyvät kuvalliset ohjeet, joten alkaa jotenkuten sujumaan tuo kanttaaminen. :) Ei kyllä vielä täydellistä jälkeä tule, mutta tähän sydänpaitaan verrattuna sujuu jo hyvin! :D

  VastaaPoista