napit

napit

perjantai 3. kesäkuuta 2011

T-paitasia

Lämpimiä ilmoja meinaa pukata päälle ja kuopuksen t-paidat on vähissä, niitä ei ollut kuin muutama sopiva kaapissa, joten niitä sitten tekemään.

Molemmat t-paidat on kokoa 98cm ja tehty Ottobren "Bat t-paita"-kaavalla. Peuratrikoo on Sampsukasta ja autojoustis yllättäen Lasten Metsolasta.

Tuo autopaita on tarkoitettu vähän niinkuin kaveriksi näille, jo aiemmin esitellyille capreille.Ja tässä nämä t-paidat yhteiskuvassa.


Tuo peuratrikoo oli niin ihQua kuvassa, että sitä oli "ihan pakko saada", mutta loppujen lopuksi ei se nyt kyllä todellakaan suosikkien joukkoon livenä päässyt. T-paitoja pitäisi tehtailla vielä muutamia, mutta tuntuu, ettei näillä keleillä malta oikein sisällä istuksia, vaan pitää päästä pihalle... Niin tai sitten ommella yötä myöten. :)

4 kommenttia:

 1. Kivoja paitoja!!

  Minäkin olen tuota peuratrikoota mietiskellyt, enkä osaa vieläkään päättää tykkäänkö vai enkö ;-)

  VastaaPoista
 2. Hienoja vaatteita olet tehnyt! Olen harkinnut myös itse, että jos alkaisin tekemään vaatteita pojalleni 2,5 vuotta, kun ei kaupoista oikein mieleisiä meinaa löytyä. Neuvoisitko noviisia mistä kannattaa lähteä liikkeelle? Mistä kaavoja, kankaita yms??? Paljonko kangasta menee esim. 98cm pitkähihaiseen trikoopaitaan?

  Omistan kyllä saumurin ja ompelukoneen, mutta tähän asti niillä on vain lyhennytty lahkeita ja ommeltu verhoja :)

  VastaaPoista
 3. Kirsi; Kiitos! :) Itsekinhän olen vielä ihan aloittelija, talvella vasta aloitin nämä ompeluhommat, aiemmin en edes omistanut ompelukonetta tai saumuria. :D Eli kaavoja olen itse metsästänyt Ottobre kids-lehdistä, aika hyvin olen näitä kirjastosta saanut lainaan. En ole tainnut muita kaavoja käyttääkään, kuin Ottobren.

  Kankaita taasen olen tilaillut netistä (sampsukka, Hannan kangas, Hanheli, Ikasyr ym.) ja oulunseutulaisena Lasten Metsolassakin on tullut vierailtua ahkerasti. :)

  Noista kankaan määristä, nämähän on kerrottu aina ompeluohjeen yhteydessä kaavalehdessä, tosin näissä näyttää olevan aina merkitty vähän reilummin, mitä todellisuudessa tarvitsee. Esim. 98cm pitkähihaiseen paitaan näyttäis olevan kankaan tarve 40-45cm (siis pituus).

  Mutta ehdottomasti kannattaa kokeilla tuota ompelua, itse jäin kyllä kerralla koukkuun! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon vinkeistä! Tilasin juuri ottobreen verkkokaupasta Creative Workshop -parhaat t-paidat kaavat. Tuossa pitäis olla mukana tooosi selkeät ohjeet, kuinka toimia. Eli just sopiva mulle :) Kankaita tilasin Sampsukasta ja Lasten Metsolasta. En näihinkään kauppoihin olisi eksynyt ilman tuota sun suositusta. Vielä viikko töistä, sitten kesäloma ja ompelukone laulamaan! Hasukaa Kesän jatkoa!

  t.Kirsi

  VastaaPoista