napit

napit

torstai 17. marraskuuta 2011

Hiljaiseloa!

Hiljaista on ollut ompelurintamalla. On ollut kaikenlaista muuta, vähän joulupuuhia, töitä ja raksahommiakin, joten ei ole vain ehtinyt ompelukoneen ääreen. Ja varmasti tästä vielä joulua kohden hiljenee, mutta jos jotain saisi välillä tehdyksi, piristää kummasti aina väliin pieni ompelutuokio. :)

Tänään valmistui yöpuku Joonakselle ruskeasta juna-interlockista. Kangas on Pikku-Auringon loppuunmyynnistä. Kangas meinasi käydä hieman vähäiseksi ja siksi hihat jäi jokseenkin lyhyeksi, joten piti laittaa aika pitkät resorit hihansuihin. Mutta ei siinä mitään, ihan kiva noinkin. Tuolla tuo pieni mies jo tuhisee uudessa pyjamassaan. Puettiin yöpuku päälle, niin poika silitteli pyjamaa ja sanoi "tiitos", olipa liikuttavaa. <3 Paidan kaava on uusimmasta Ottobrestä eli 6/11 ja malli "Toy dog pyjamapaita". Housut samaisesta numerosta nimellä "Sleep Walker pyjamahousut" mutta muokattuna.Kuvausassari halusi kuvaan myös Tatu-traktorin...

Toisena ompeluksena ihanainen norsu-paita. Norsut on hamstrattu Facebookin kangashamstereista ja keltainen trikoo paikallisesta kangaskaupasta. Tykkään! Kaava on taasen "More Gray raglanpaita".


Huomatkaa hieman kierossa oleva merkki helmassa! :D Sain nyt ensimmäisen kerran laitettua tuon "oman merkkini" ompelukseen. Missä vaiheessa tai miten te laitatte nuo merkit, jos haluaisi sen tuonne niskaan (siis sisäpuolelle paitaa)? Siis jos kanttaa resorilla, niin ommellaanko se kiinni vasta siinä vaiheessa, kun ommellaan kanttaus kaksoisneulalla...? Olipa taas vaikeasti selitetty...


Tässä vielä sovituskuvaa yökkäristä, parempaakaan en onnistunut saamaan... Pakkailin muutama päivä sitten varastoon ja myyntiin meneviä leluja kaikille tuttuun siniseen kassiin mutta en ehtinyt näitä vielä viedä pois vaan jätin naulakon alle. Nyt ne kaikki lelut on levitettynä, kun nehän muuttui heti kivaksi ja leikkimiskelpoisiksi, kun ne ei olleet enää esillä omassa huoneessa. :/

3 kommenttia:

  1. Tuo junatrikoo on ihanaa ja mulla on sitä vielä pieni pala jäljelläkin mutttamutta siskoni (hänen pojalleen tein pyjaman) kertoi (ja näytti kun kävin heillä) että on haalistunut ja nyppääntynyt aivan hirveästi jo lyhyessä ajassa. Joten kannattanee pestä nurin käännettyjä tyyliin 30C pikapesulla erikseen (tuleepa tosi 'puhdasta'...) jotta säilyisi hyvänä..(?)

    Mä en tykkää laittaa (tyylejä on tasan niin monia kuin tekijöitäkin ;-) ) tuotemerkkiä niskaan jottei vain kutita. Muutenkin mulla on vain yhdenvärisiä merkkejä + ruskeita Handmade-merkkejä joten kaikkiin en laita. Trikoopaitoihin laitan yleensä sellaisen puoliympyrän trikoota johon kirjoitan kangastussilla koon (&lapsen nimen) sinne takakappaleelle. Musta etenkin pikkasen isommassa koossa on tukevampi se pääntie näin. Vauvakokoihin en laita.

    http://ompsinpompsin.blogspot.com/2011/09/junapyjama.html

    VastaaPoista
  2. Ompsinpompsin: Juu, minäkin olen kuullut samaa tuosta juna-interlockista, siksi teinkin siitä "vain" pyjaman, kun ajattelin ettei niin paljon harmita jos ja kun haalistuu ja nyppääntyy heti. :)

    VastaaPoista