napit

napit

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Ketuttaa!

Otsikko pitää hyvinkin paikkaansa tämän paidan kanssa. Enää ei niinkään, mutta tätä tehdessä ketutti muutaman kerran ja ajattelin jossakin vaiheessa pitää ehkä noin parinkymmenen vuoden tauon koko ompelusta, mutta katotaan nyt... ;)

Paitaan piti applikoida pelkkä kettu, mutta ompelukone syrttäsi alalankaa ja sitä repiessä rei´itin paidan kahdesta kohtaa, joten piti keksiä jotain ja tuo nurmikko, mikä lienee, yritti pelastaa tilannetta sitten. Kanttauksia ommellessa katkesi taas parit kaksoisneulat ja saumurista katkesi langat kolme kertaa + katkesi neulat yhden kerran. Mahtavaa!

Paita kuitenkin tuli vihdoin viimein valmiiksi ja tässä on lopputulos:


Joustofrotee on Metsolasta, applikoinnit velouria ja kaava OB:n "More gray" koossa 104cm. Ehkä tämä on aika syksyinen paita, mutta mahtunee Jontulle vielä silloinkin, jos ei aurinko kasvata poikaa kesällä hurjasti.

T-paitaan riitti vielä samainen joustis, tosin vain 98cm paitaan ja tämä ei luultavasti mahdu Joonakselle, mutta kai tälle joku käyttäjä löytyy. Kaava on OB:n "Monster car" t-paita kaava.


Tykkään hirveästi tästä kankaasta ja väristä, tätä pitäisi saada kyllä lisää vielä ainakihn shortsien verran.

9 kommenttia:

 1. Sinnikkyys palkittiin. Hieno tuli lopputuloksesta, vaikka varmasti ketutti ommellessa kun kaikki vastusti. Ihanan raikas.

  VastaaPoista
 2. Ihana kettupaita! Aina ei mene niinkuin "strömsöössä", mutta hienon lopputuloksen olet saanut aikaan :-)

  VastaaPoista
 3. Ihanat paidat olet tehnyt ja sinnikkäästi teit kettu-paidan loppuun asti :)

  VastaaPoista
 4. vastoinkäymisistä huolimatta oikein ihana paita :)

  VastaaPoista
 5. No jopas se sitten on vastustanut, lopputulos on kyllä aivan ihana =)

  VastaaPoista
 6. Söpö kettupaita! Sinnikkyys kannatti!

  VastaaPoista
 7. Kiitos, mieltä lämmittää nämä kommentit! :) Ja se vuosien ompelutaukokaan ei tainnut pitää, leikkasin jo kankaat seuraavaa koitosta varten... ;)

  VastaaPoista
 8. Minun mielestä suloinen kettu ja hyvin sopii nurmikko kukkineen ketun kaveriksi! Onko tuo sitä joustista joka oli 10e/m. Mua harmittaa kun en sitä ostanut metriäkään silloin, pöh. Oisin keksinyt siitä vaikka mitä ommeltavaa nyt kun mulla ei sitä ole :D

  VastaaPoista