napit

napit

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Ensimmäinen pikkuvaate

Hurahtipa sitten melkein puoli vuotta, etten katsonutkaan ompelukoneeseen/saumuriin päin. Muutama viikko sitten alkoi jo vähitellen poltella ja pari päivää sitten kaivoin viimeinkin koneet kaapista ja laitoin ne laulamaan. Voi mahtavuutta! :)

Ehkä suurin syy, että alkoi taas tehdä mieli ommella, on kasvava masu ja siellä oleva asukas, jolle tietysti piti ommella jotakin. Eli ensimmäisenä valmistui joustofroteesta pienenpieni jumpsuit kokoa 56cm. Tämähän ei kauaa mahdu, meidän lasten syntymämitat huomioiden, mutta ehkäpä edes kerran. :D
Kaava haalariin oli OB:n 4/12 numerossa. Tuon joustofroteen tilauspaikkaa en muista, mutta kaikille tuo kangas varmaan tuttu jo on. Tämän joskus viime keväänä olen tilannut. Laitoin lahkeensuihin käännettävät resorit. Mietin ensin auringonkeltaisia resoreita, mutta vaikutelma oli jotenkin tunkkainen.

Kaveriksi tein pienen myssyn, uusimmassa OB:ssa oli tähän kaava. Minun Singerini alkoi takuta kanttausvaiheessa niin pahasti, että meinasin heittää koko tekeleen roskiin. Eli kone sylttäsi ja sotki ylälankaa, eli nurjalle puolelle tuli pelkkää älytöntä sotkua. Vieläkin kone pitää outoa ääntä, saa nähdä, onko huoltoreissu edessä.Sitten vielä vähän muuta, kuin ompelua. Eli naapurilta sain ihanat 70-luvun verhot, 2kpl ja nämä on hieman liian lyhyet lastenhuoneen ikkunaan. Ehkä kuitenkin ainakin toisen ikkunaan laitan, vaikka tosiaan minun makuun ei tarpeeksi pitkät olekaan, mutta mietin, että jos toisesta voisi tehdä jotain kivaa. Mutta mitä? Olisiko esim. kangastaulussa ideaa? Tuo kangas on vaan niin ihana! :)


4 kommenttia:

 1. Ihana jumpsuit ja ihanat verhot! Mitäs jos teet niihin alas tai ylös (tai vaikka molempiin) jatkot jostain yksivärisestä? Saisit ihanuudet käyttöön.. :)

  VastaaPoista
 2. Siinä voisi olla ideaa kyllä, oiskohan punainen paras ratkaisu, vai mistä väristä laittaisit jatkot?

  VastaaPoista
 3. Joo jatkot ehdottomasti nuihin verroihin ihan joku muu väri ku punainen samaa sävyä mitä verhossa on :) Tähän tyyliin http://tinniina.blogspot.fi/2013/10/tylsyyden-maksimointia.html

  Ihana pikkuinen haalari minäkin tein tuolla kaavalla meidän vauvalle. Ei enää mahdu päälle, nyyh :)

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa takaisin! Tuttua on tuo raskauden aikana kykenemättömyys ommella, mutta onneksi sinullakin se on loppua kohti hellittänyt. Toivottavasti näemme lisää ihania pikkuvaatteita. :)

  VastaaPoista