napit

napit

lauantai 28. kesäkuuta 2014

Siiriä&Myyryä ja Raksua

Keskimmäinen tykkää kaikista eniten huppareista ja vetoketjullisista takeista. Ja minä tykkään just nyt kaikista eniten joustocollegesta! Nämä oli nyt ensimmäiset ompelukseni kyseisestä materiaalista ja olen kyllä ihan rakastunut. <3

OB:n 1/14 Happy Trio kaavalla huppari. Tykkään tuosta kauluksesta ja pääsin harjoittelemaan napinläpienkin ompelua samalla. Koko 122cm ja poitsukin tykkää kovasti. Kangas Majapuulta.En tiedä, teinkö napitusvarojen ja kauluksen ompelussa kaiken oikein, tuo lukemisenymmärtäminen kun ei ole vahvin juttuni. Varsinkin nuo Ottobren ohjeet menee monesti yli niin, että heilahtaa...

Siiristä&Myyrystä tein sitten svetaritakin OB:n 4/14 kaavalla Strawberry or vanilla-kaavalla. Tämäkin 122cm. Tämä oli oikea murheenkryyni. Purin vetskarin kahdesti ja mitä vielä... Eikä tullut niin siisti, kuin tietty olisin halunnut, mutta kovassa käytössä tämäkin jo ollut. Tämäkin kangas Majapuulta.
4 kommenttia:

 1. Huppari etenkin on tosi ihana, kivan mallisia molemmat! :)

  VastaaPoista
 2. Mie olen ommellut jonkun 30 vuotta, ihan silleen, et joskus enempi, toisinaan työkseni. Mutta yhtä mie en tajuu, meinaa juurikin noita ottobren ompeluohjeita! Siis vaikka luen ja tankkaan, tavaan ja änkytän, niin EI. Kahdesti olen ny parin kuukauden aikana yrittäny tehdä heitin ohjeilla resorivyötäröä housuihin, sellaista missä kuminauha sisällä, ja pieleen ovat menneet! On tullut niin julmetun tönkkö vyötärö, et poika housunsa jo hylkäs, mut kun leikkasin kyhäelmän pois ja tein oman pään mukaan niin kelpuutti. Eilenköhän se oli ku uusimman naisten ottobren yhtä taskuohjetta yritin lukea ja sitähän ihminen sitten tunti itsensä niin vallan tyhmäksi, kun ei ei ei... Kun niitä kaavan osia sitten katselin niin eihän siinä mitään ongelman ompelun suhteen tule olemaan, mut ohjeet pitää kyl jättää lulematta ;-)

  VastaaPoista
 3. Nii ja ompelemaanhan mie olen opetellut lukemalla lapsena/teininä suuri käsityölehden ohjeita :-D Et ei siin luetun ymmärtämisessä pitäisi olla ongelmaa, tai ei ainakaan ole ollut... Ikä tietty voinee olla tehnyt temppunsa (tässäkin asiassa)

  VastaaPoista
 4. Juu, minäkin olen muutaman kerran joutunut toteamaan, että teen sitten omalla tavallani, kun ohje ei ole auennut. Pääasia, että lopputulos on edes suunnilleen sama. :D Mutta olen kyllä kuullut, että moni muukin sanoo noita ob:n ohjeita joskus vähän vaikeaselkoisiksi.

  VastaaPoista