napit

napit

maanantai 27. kesäkuuta 2011

Tulihan se tämäkin tehtyä, nimittäin hupparitakki!

Kauan olen tämän haaveillut tekeväni, mutta ei ole muka löytynyt sopivaa kaavaa ja sitten ei ole ollut sopivaa vetoketjua, tai resoria tai...tai... Eli nyt valmistui viimeinkin hupparitakki Joonakselle pehmoisesta pilvivelourista, jonka muuten huusin huuto.netistä.

Kaava on Ottobrestä 1/06 nimellä "vetoketjuhuppari". Ohje meni minulla niin yli, kuin olla voi, lähinnä vetoketjun ja pääntien ompeluiden osalta, niinpä tein sitten omalla tyylilläni, joka ehkä on ihan päin mäntyjä, mutta lopputulos kuitenkin miellyttää itseäni. Hupun ompelin kuitenkin saumurin sijaan ompelukoneella, kun en älynnyt, miten sen olisi muuten enää voinut vetskarin ompelun jälkeen tehdä, joten ei kovin kaunis sisäpuolelta, mutta eipä sinne tarvitse kytätä. Vetoketju itsessään onnistui yli odotusten melkeinpä, oli hieman kammo sen suhteen tämän jäljiltä. Nyt se tuli mielestäni ihan siististi tuohon, ajatellen, että tämä oli elämäni toinen vetoketju! :D Hupparin koko on 92cm (isompaan ei ollut kaavaa) ja suurentelin tätä sitten vähän itse, on kuitenkin nyt juuri sopiva pojalle, syksyllä ei enää välttämättä. Samantyylinen pitäisi kuulemma ommella myös isommalle syksyksi eskariin, haluaa kuulemma itse kuitenkin valita kankaan... :)


Ekana sovituskuva. Piti lahjoa taas kuvaan, kun ei olisi millään pysynyt aloillaan...3 kommenttia:

 1. Tosi kiva, siisti ompelujälki!

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää! Tykkään kovasti etenkin noista vähän pitemmistä hihan resoreista!

  Minna S.

  VastaaPoista
 3. Hieno takki! Miten sait vetskarin täsmäämään ylhäällä:)? Minulla työn alla svetaritakki, jossa pääntien puoliskot eivät millään asetu samalle tasalle. Edessä purkaminen varmaan neljättä kertaa... Täytynee mitata vielä tarkemmin nuo resorit, että on samanpituisia ym.ym.

  VastaaPoista