napit

napit

torstai 15. joulukuuta 2011

Tontun hommia...

Tänään olenkin saanut ommeltua pari joulupaketteihin menevää juttua, eli tontun hommia on tullut väännettyä.

Pian 2-vuotta täyttävälle neitokaiselle menee hupullinen mekko, jonka kaavan löysin OB:n numerosta 6/07 "Hilda hupparimekko" ja olen tuohon kaavaan nyt aivan ihastunut. Harmi, ettei omat pojat ehkä osaa arvostaa mekko-ompeluita. Mutta onneksi joskus voi ommella lahjaksi. :) Kangas on Metsolan hippikukka-joustofroteeta, jonka löysin jokunen aika sitten huuto.netistä. Kokona tässä mekossa on 98cm.


Mekkoon olisin halunnut hiippamallisen hupun, mutta tein ihan kaavojen mukaan, koska pelkäsin, että epäonnistun, jos alan itse säätämään. Seuraavan kerran sitten.

Mekon saajan 3-vuotiaalle isoveikalle tein samanlaisen slipoverin, minkä esittelin jo edellisessä postauksessa. Pojan äiti näki Joonakselle tekemäni ja hän itse toivoi juuri samanlaista. Tämä vain onnistui mielestäni hieman paremmin, mitä ensimmäinen versio. Mutta hyvä niin, kun menee toiselle. Kaava oli siis OB:n 6/07 "Ashley" ja kangas ihanaista sydänauto-velouria.

3 kommenttia:

 1. Oi miten ihana hippikukka mekko :)

  VastaaPoista
 2. Onpa hieno kukkamekko! Sun blogi rohkaisee meikäläistäkin aloittelevana ompelijana:) Huomaan, että olet keväällä paininut ihan samaisten kanttaus, vetoketju ym. ongelmien kanssa kuin allekirjoittanut;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :)
  Hanna; juu, tekemällähän sitä pikkuhiljaa oppii. Onneksi opettelukin on ihan kivaa. :)

  VastaaPoista